Ale!

Emmi Jäkkö & Aleksis Salusjärvi (toim.) 

Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille)

norm. 29.00 
Innon hinta: 19.90 

Tilattavissa

Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 9789523510463

Kirjoittaja: Emmi Jäkkö & Aleksis Salusjärvi (toim.) 

Julkaisuajankohta: 3 / 2019

Sivumäärä: 180

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Martti Ahtisaari, Arvo Ylppö, Antti Tuisku, Heikki Hursti, Aleksis Kivi, Paleface, Perttu Häkkinen, Tuure Boelius, Kalle Könkkölä ja Syksy Räsänen… ja kymmeniä muita sankareita. 

Nämä urheat miehet ovat olleet rohkeita, vahvoja ja pelottomia, mutta myös auliita, uteliaita, herkkiä ja neuvokkaita. He ovat muuttaneet maailmaa olemalla rohkeasti sellaisia kuin ovat ja ottamalla toiset huomioon. Heistä kertovat tarinat ovat hauskoja ja heidän elämänsä käänteet monelle tunnistettavia. Upeasti kuvitettu kirja tarjoaa samastuttavia esikuvia monenlaisille pojille ja oman elämänsä sankareille. 

Kirjan kirjoittaa ja kuvittaa joukko suomalaisia ammattilaisia. Toimittajina ovat Aleksis Salusjärvi ja Emmi Jäkkö, jotka ovat löytäneet uusia tapoja innostaa nuoria lukemaan. Salusjärvi on ollut kulttuuritoimittaja televisiossa, radiossa sekä useissa julkaisuissa ja toimi vuoden 2017 kaunokirjallisuuden Finlandiapalkinto lautakunnan puheenjohtajana. Jäkkö on työskennellyt kulttuurialalla useissa tehtävissä, minkä lisäksi hän on vetänyt nuorten ja lukemisen välimatkaa kaventaneita hankkeita Lukukeskuksessa. Muita kirjoittajia ovat mm. Ilja Lehtinen (rap-artisti Illmari), Ville Blåfield, Mikko Sarjanen (Atomirotta), Pietari Kylmälä, Erkka Mykkänen, Harri Hertell ja Nina Honkanen. Kuvittajia ovat mm. Ossi Hiekkala, Jussi Kaakinen, Pete ”Hende” Nieminen ja Joonas RintaKanto.

Kirja sopii mainiosti 10-vuotiaasta eteenpäin.

Lukunäyte:

Kirjassa esiintyvät sankarit:

Kirjan kirjoittajat, kuvittajat ja tukijat:

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Emmi Jäkön ja Aleksis Salusjärven kokoama Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille) oli erittäin mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa luettavaa. Tarinoita on alunperin kirjoittanut yhteensä yli 30 henkilöä, joten tekstin tyyli ja näkökulmat vaihtelevat paikoittain hyvinkin suuresti. Ja tämä ei ole huono asia. Se tuo kirjaan mukavaa kontrastia ja vaihtelua, jolloin lukeminen on mielekästä. Sankaritarinoita pojille on ennen kaikkea viihdyttävä ja joka tilanteeseen sopiva teos, mutta silti sillä on syvempikin merkitys. Se haluaa tuoda esille niitä vähemmänkin tunnettuja sankareita, jotka ovat ylittäneet itsensä ja mullistaneet maailmaa yksinkertaisesti tekemällä sitä, missä on hyvä ja olemalla oma itsensä.”
Keskipohjanmaa, 5.5.2019

”Nämä ovat tärkeitä tarinoita aivan kaikille.”
Maaseudun Tulevaisuus, 17.7.2019

”Jos ilahduit lastenkirjallisuuskenttää myllänneestä Iltasatujakapinallisille tytöille ja sen voimaannuttavista sisarteoksista, kannattaa hamuta käteen myös samalla sapluunalla tehty Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille). Kirjan sankarit venyttävät perinteistä mieskäsitystä. Mukana on kyllä Kimi Räikkös -tyyppisiä rentoja jätkätarinoita, mutta myös sellaisia vähemmän perinteisiä miessankareita kuin vammaisaktivisti Kalle Könkkölä, kosmologi Syksy Räsänen ja tubettaja Tuure Boelius.”
Me Naiset, 4.4.2019

Turun Kirjamessut:
”Lisäksi rouva Jenni Haukio arvelee, että Sankaritarinoita pojille -kirja voi kiinnostaa nuoria.
– ’Michael Monroe on siinä yhteydessä kertomassa omista lukuharrastuksistaan. Sitten räppärit Mercedes Bentso ja Paleface ovat kertomassa raptaiteesta ja kirjoittamisesta, Haukio kertoi.'”
Iltalehti, 2.9.2019

”Jatko-osa ilahduttaa rohkeilla henkilövalinnoillaan
ja painotuksillaan.”
Kuvittaja-lehti, 2/2019

”Parasta kirjassa on sen näkökulma: kirja on suunnattu nuorille, omaa itseään etsiville murrosikäisille, ja niinpä tekstitkin käsittelevät suurilta osin kohteidensa nuoruutta, kasvuikää ja kehityskulkua kohti elämänsä määrittelevää suuntaa. Lähtökohdat ovat yhtä moniaat kuin kohteensakin: köyhyyttä, rikkonaisia perheitä, pakolaisuutta, vammaisuutta mutta myös onnea ja ihan tavallista arkea. Kaikki kirjan sankarit nousevat kuitenkin jossain vaiheessa pinnalle, ylittävät itsensä, uskaltavat. Lopputulos on onnistunut.”
Kirjavinkit, 31.3.2019

”Pidän siitä, että kirjaan valitut ovat niin monilta elämän aloilta: Elias Lönnrotista Jari LitmaseenMikael Agricolasta Arman Alizadiin ja Cristal Snow’sta Arvo Ylppöön.”
Kirsin book club -kirjablogi, 29.3.2019

”Sankaritarinoita pojille -kirjaa lukiessani minusta on ensimmäistä kertaa tuntunut siltä, että olen kohdannut kirjamuotoisen kasvatuskumppanin. Teos ei tyrkytä minulle kasvatusohjeita, vaan jotenkin vaan tyynesti tarjoaa tukea sellaisessa vanhemmuudessa, jota haluan edustaa.”
Lapsenmaailma.fi, 24.6.2019

”Tässä teoksessa on todellakin otettu huomioon sankaruuden moninaisuus! Kirjan kuvat ovat sankareiden tavoin tyyleiltään hyvin monipuolisia. Osa on liki perinteisiä muotokuvia, muutama (kiltin) pilakuvan tyylisiä, pari kollaasia ja niin edelleen. Todennäköisesti joukosta löytyy jokaista lukijaa miellyttävä piirrostyyli. Luin nämä sankaritarinat yhdessä illassa ja seuraavaksi lykkään sen lasten luettavaksi. Vahva suositus!”
Kirjojen keskellä -blogi, 23.3.2019

”Lukiessa koin, että jokaisessa sankarissa pyrittiin näyttämään jokin särö, joka usein tekee henkilöstä inhimillisen pelkän kiiltokuvamaisuuden sijaan.”
Sateenkaarifaija-blogi, 26.3.2019

”Hienointa kirjassa on se, että se monipuolistaa perinteistä mieskuvaa. Kirjaa lukiessani minusta on ensimmäistä kertaa tuntunut siltä, että olen kohdannut kirjamuotoisen kasvatuskumppanin. Teos ei tyrkytä minulle kasvatusohjeita, vaan jotenkin vaan tyynesti tarjoaa tukea sellaisessa vanhemmuudessa, jota haluan edustaa. On ihanaa, että maailman muuttuessa myös lastenkirjallisuus muuttuu.”
Lapsenmaailma.fi, 24.6.2019