Ale!

Rudberg Denise

Salainen koodi

norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 

Normaali norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 
ISBN: 9789523513334

Kirjoittaja: Rudberg Denise

Julkaisuajankohta: 7 / 2020

Sivumäärä: 290

Suomentaja: Anu Koivunen

Alkuperäinen nimi: Det första chiffret – Kontrahenterna 1

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Tukholma 1939. Kolmen rohkean naisen tiet kohtaavat toisen maailmansodan aikana signaalitiedustelun keskuksena tunnetussaTukholmassa. Ympärillä riehuva sota koskettaa heitä kaikkia: Signe muuttaa pakon sanelemana maalta kaupunkiin, Elisabeth irtisanoutuu työstään dra­maattisten tapahtumien pyörteissä ja Iris pakenee pelois­saan Virosta Ruotsiin kahden poikansa kanssa.

Näitä naisia yhdistää yksi erityinen piirre: erinomai­set matemaattiset kyvyt. On vain ajan kysymys, milloin Ruotsin salainen tiedustelu nappaa heidät riveihinsä. Saksalaisten piinkova koodi on murrettava.

Kiehtova kolmikko saa tilaisuuden näyttää kykynsä tiedustelun terävimpinä koodinmurtajina ja valtakunnan turvallisuuden rakentajina. Mutta kehen naiset voivat luottaa sodan keskellä, vakoojien ja vihollisten ympä­röimänä? Aito ystävyys ja yhteen hiileen puhaltaminen näyttävät kolmikolle nyt uskomattoman voimansa.

Historiallisessa romaanissaan Rudberg ammentaa se­kä omien sukulaistensa elämäntarinoista että Tukholman menneisyydestä signaalitiedustelun kuumana keskuksena. Lukijansa lumonnut Salainen koodi kiiti Ruotsissa heti myyntilistojen kärkeen. Teos avaa Liittolaiset­-sarjan, jo­ka kulkee Hakekaa kätilö! ­-sarjan ja Hidden Figures -­elo­kuvan jalanjäljissä.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

”Hittidekkaristi Denise Rudberg kertoo nyt kolmesta naisesta, jotka murtavat koodeja Tukholmassa vuonna 1940, ja jatkoa on saatava. Rudbergilla on joka tapauksessa silmää yksityiskohdille ja tarkoille havainnoille. Hän poimii poikkeusaikojen elämästä arkisia detaljeja ja kuvaa eläy­tyen naisten asemaa ja yllättävästä kohtaamisesta alkaneen ystävyyden syvenemistä. Näistä lähtökohdista aineksia olisi vaikka mihin. Rudberg tarjoilee vetävää viihdettä. Avausosa koukuttaa kyllä sen verran, että jatkoa on saatava,”
Helsingin Sanomat, 25.7.2020

”Rudberg on taitava ja rutinoitunut kirjoittaja. Hänen sujuvasti kirjoitettua tekstiään on ilo lukea. Kiitos sujuvasta tekstistä kuuluu myös kääntäjä Anu Koivuselle. Oli ilo tarttua tähän kirjaan jo pelkästään kannen vuoksi. Kansi on kaunis ja kuvastaa hyvin tämän historiallisen teoksen tunnelmaa. Rudberg on valinnut historialliselle sarjalleen kiinnostavan ja hieman erilaisen näkökulman toiseen maailmansotaan. Kirjailija kertoo, että kirja pohjautuu todellisiin tapahtumiin, joista hän on kuullut virolaiselta isoäidiltään.”
Kirjojen kuisketta -blogi, 2.7.2020

Rudberg, Denise

Denise Rudberg (s. 1971) asuu Tukholmassa ja on yksi Ruotsin menestyneimmistä kirjailijoista. Hän on opiskellut elokuvaa ja dramaturgiaa New Yorkissa ja juontanut kirjallisuusaiheista tv-ohjelmaa. Supersuosittu Rudberg kirjoitti aiemmin chick-lit-romaaneja ja on sittemmin lunastanut paikkansa Ruotsin dekkaritaivaan tähtenä. Marianne Jidhoffista kertovaa huippusuosittua sarjaa on myyty kotimaassaan jo yli kolme miljoonaa kappaletta.

Jidhoff-sarjasta on ilmestynyt suomeksi kuusi ensimmäistä osaa: Yksi tappava syrjähyppy, Toinen toista pahempi, Kolmen kohtalokas leikki, Neljä kertaa kosto, Kun kello lyö viisi ja Kuuden metrin syvyydessä. 

Liittolaiset-sarjassa Rudberg tempaa lukijansa ensi kertaa keskelle historiallisten tapahtumien kuohuntaa. Sarjan ensimmäinen osa Salainen koodi ilmestyi kesällä 2020.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Salainen koodi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *