Ale!

Mirja Metsola & Jukka Relas 

Sakari Pälsi – elämä ja työt

norm. 32.00 
Innon hinta: 27.90 

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-745-0

Kirjoittaja: Mirja Metsola & Jukka Relas 

Julkaisuajankohta: 1 / 2017

Sivumäärä: 390

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

Sakari Pälsin (1882–1965) vauhdikas elämä on nyt ensi kertaa yhden kirjan kansien välissä. Hänen työnsä arkeologina, kansatieteilijänä, kuvaajana ja kirjailijana saa 2000-luvulla uuden arvioinnin ja päivityksen seitsemäntoista taiteen ja tieteen asiantuntijan voimin. Moniulotteisessa muotokuvassa on valoa ja varjoa.

Sakari Pälsi oli museoihminen ja arkeologi – hän kaivoi esiin Antrean kivikautisen verkon, joka on maailman vanhin säilynyt kalaverkko. Tutkimusmatkailija teki Koillis-Siperiassa sata vuotta sitten kuuluisan alkuperäiskansoista kertovan elokuvan ja myöhemmin muitakin kansatieteellisiä elokuvia. Hän otti myös tuhansia komeita valokuvia. Lehtijuttuja, teoksia arkeologiasta, matkakirjoja, romaaneja ja jutelmia hän synnytti tarmokkaasti läpi koko elämänsä. Kansatieteellisistä esseistään hän sai professorin arvonimen. Pälsillä oli laaja ystäväpiiri ja yksityiselämässä oli dramatiikkaa.

Runsaasti kuvitettuun teokseen sisältyy myös ainutlaatuista kirje- ja muistikirja-aineistoa, ennen näkemättömiä valokuvia sekä Pälsin lyhyitä aiemmin julkaisemattomia tekstejä. Kirjan artikkelit palvelevat myös arkeologian, valokuva- ja elokuvataiteen ja kirjallisuudentutkimuksen opetusta.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sakari Pälsi – elämä ja työt”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *