Ale!

Veli-Pekka Lehtola

Saamelaiskiista

norm. 26.00 
Innon hinta: 19.90 

Sortaako Suomi omaa alkuperäiskansaansa? Ensimmäinen kokonaisesitys kiistasta, joka on pohjoisessa tulehduttanut ihmisten välejä jo vuosikymmeniä, mutta josta ei Etelä-Suomessa tiedetä juuri mitään.

Kanava-palkintoehdokas 2015

Tieteellisten seurain valtuuskunnan ja Suomen tiedekustantajien liiton Vuoden tiedekirja-palkintoehdokas 2016

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-458-9

Kirjoittaja: Veli-Pekka Lehtola

Julkaisuajankohta: 09 / 2015

Sivumäärä: 307

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Suomi ei ole ratifioinut YK:n alaisen työjärjestö ILO:n sopimusta alkuperäiskansojen suojelemiseksi. Norja ratifioi sen jo 1990-luvulla, mutta Suomessa asiasta on väitelty jo 25 vuotta.

Mistä saamelaiskiistassa on kysymys? Miksi ILO-sopimuksen ratifiointi on kerta toisensa jälkeen lykkääntynyt, viimeksi eduskunnassa maaliskuun alussa 2015? Mitkä ovat ne perustelut, joiden takia Suomen kansainvälinen maine alkuperäiskansoja koskevan lainsäädännön kehittäjänä rapautuu?

Professori Veli-Pekka Lehtolan kirja Saamelaiskiista on ensimmäinen kokonaisesitys kiistasta, joka on pohjoisessa tulehduttanut ihmisten välejä jo vuosikymmeniä, mutta josta ei Etelä-Suomessa tiedetä juuri mitään.

Kanava-palkintoraadin perustelut:

”Saamelaiskulttuurin professori kirjoittaa vetävästi aiheesta, joka on tulehduttanut välejä pohjoisessa jo vuosikymmeniä, mutta josta Etelä-Suomessa tiedetään vain vähän. Vaikka kyse on pamfletista, kirja nousee kattavaksi selvitykseksi siitä, millaista taistelua saamelaisten asian ympärillä käydään ja millaisia saamelaisuuteen liittyviä mielikuvia kiistassa käytetään aseina.”

Artikkeleita ei löytynyt.
Lehtola , Veli-Pekka

Veli-Pekka Lehtola (s. 1957) on saamelaisen kulttuurin professori Oulun yliopistossa. Inarista kotoisin oleva Lehtola on äitinsä puolelta saamelaista ja isänsä puolelta suomalaista sukua. Lehtola valittiin vuoden tietokirjailijaksi 2011, ja hän on julkaissut kaksitoista kirjaa ja noin 70 tieteellistä artikkelia.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Saamelaiskiista”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *