Ale!

Nicholas Shaxson

Finanssikirous – Miten kansainväliset rahoitusmarkkinat tekevät kaikista meistä köyhempiä­

norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523511415

Kirjoittaja: Nicholas Shaxson

Julkaisuajankohta: 10 / 2019

Sivumäärä: 400

Suomentaja: Mari Janatuinen & Laura Kalmukoski

Alkuperäinen nimi: The Finance Curse. How Global Finance Is Making Us All Poorer

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Terve talous tarvitsee rahoitusta, mutta kun rajattomat rahamarkkinat kasvavat liian suuriksi, niistä tulee kirous. Suuri osa kansainvälisten rahamarkkinoiden kaupankäynnistä on reaalitalouden kannalta tarpeetonta ja kestävälle taloudelliselle kehitykselle haitallista. 

Kirjassa yhdistyy saumattomasti tarkka tutkimustyö, yleistajuinen analyysi globaaleista rahoitusmarkkinoista ja häkellyttävät esimerkit. Tuloksena on mukaansa­tempaava kertomus alati kasvavien rahamarkkinoiden synkästä vallasta. Rahoitusmarkkinoiden ylivalta alentaa talouskasvua, heikentää markkinamekanismin tehokkuutta, vahingoittaa julkisia palveluita, pahentaa korruptiota, syrjäyttää vaihtoehtoisia terveitä taloudellisen toiminnan aloja sekä kasvattaa eriarvoisuutta ja vahingoittaa demokratiaa.

Suomessakin on seurattu järkyttyneinä esimerkkejä kansainvälisten pääomasijoittajien vaikutuksesta terveydenhoito- ja hoiva-alalla. Shaxson selvittää, kuinka järjestelmän on muututtava, jotta tuottava talous vapautuu rajoittamattomien rahamarkkinoiden ikeestä.

Artikkeleita ei löytynyt.
Shaxson , Nicholas

Nicholas Shaxson on kokenut toimittaja, joka avustaa säännöllisesti Reutersia sekä The Financial Times ja The Economist -lehtiä. Häneltä on aiemmin julkaistu teos Poisoned Wells, the Dirty Politics of African Oil. Hän työskentelee brittiläisessä Royal Institute of International Affairs -tutkimuslaitoksessa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Finanssikirous – Miten kansainväliset rahoitusmarkkinat tekevät kaikista meistä köyhempiä­”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *