Ale!

Minna Palmroth, Jouni Jussila & Markus Hotakainen  

Revontulibongarin opas

norm. 27.00 
Innon hinta: 19.90 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-994-2

Kirjoittaja: Minna Palmroth, Jouni Jussila & Markus Hotakainen  

Julkaisuajankohta: 10 / 2018

Sivumäärä: 180

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Tämän kirjan avulla onnistut havaitsemaan ja tunnistamaan revontulia, jopa Etelä-Suomessa! Kirja on suomalaisten avaruusammattilaisten ja revontulibongareiden yhteistyössä syntynyt opas revontulien ihmeelliseen maailmaan. Yleistajuisen taustoituksen jälkeen seuraa noin 30 erilaista revontulimuotoa, joiden havaitsemista varten on lyhyet ohjeet sekä revontulibongareiden ottamia upeita esimerkkikuvia taivaan neonvaloista. Kirjan voi ottaa mukaan revontuliretkelle tai eläytyä revontulielämykseen kotisohvalla. Kirjan avulla opit tunnistamaan erilaiset revontulimuodot, eikä taivaallinen valoshow jää kokematta!

Minna Palmroth, Jouni Jussila ja Markus Hotakainen keskustelemassa kirjasta Revontulibongarin opas Helsingin Kirjamessuilla 2018.

Minna Palmroth on Helsingin yliopiston laskennallisen avaruusfysiikan professori, ja Kestävän avaruustieteen ja -tekniikan huippuyksikön johtaja. Kansainvälisesti arvostetulla Palmrothilla on lukuisia luottamustehtäviä Suomessa ja ulkomailla. Hän on ryhmineen kehittänyt maailman johtavan lähiavaruutta mallintavan tietokonesimulaation, jonka avulla ryhmä tutkii revontulia synnyttäviä ilmiöitä.

Markus Hotakainen on tiedetoimittaja ja tietokirjailija, joka on seurannut avaruusasioita kuulennoista lähtien ja kirjoittanut tähdistä 1980-luvun alkupuolelta saakka. Hän on julkaissut 23 kirjaa ja tehnyt yli 40 suomennosta. Hotakainen on saanut Valtion tiedonjulkistamispalkinnon Mars-kirjastaan, joka on julkaistu myös Yhdysvalloissa.

Jouni Jussila on Oulun yliopiston entinen revontulitutkija ja aktiivinen revontulien kuvaaja. Hän on julkaissut kuva- ja tietokirjan revontulista. Päivätyönään Jussila kehittää teollisuuden ja tutkimuksen erikoiskameroita, mutta lähiavaruuden ilmiöiden ja revontulien seuraaminen on osa hänen jokapäiväistä elämäänsä.

Jussila , Jouni
Jouni Jussila on Oulun yliopiston entinen revontulitutkija ja aktiivinen revontulien kuvaaja. Hän on julkaissut kuva- ja tietokirjan revontulista. Päivätyönään Jussila kehittää teollisuuden ja tutkimuksen erikoiskameroita, mutta lähiavaruuden ilmiöiden ja revontulien seuraaminen on osa hänen jokapäiväistä elämäänsä. Lue lisää..
Hotakainen , Markus
Markus Hotakainen on tiedetoimittaja ja tietokirjailija, joka on seurannut avaruusasioita kuulennoista lähtien ja kirjoittanut tähdistä 1980-luvun alkupuolelta saakka. Hän on julkaissut 23 kirjaa ja tehnyt yli 40 suomennosta. Hotakainen on saanut Valtion tiedonjulkistamispalkinnon Mars-kirjastaan, joka on julkaistu myös Yhdysvalloissa. Lue lisää..
Palmroth , Minna
Minna Palmroth on Helsingin yliopiston laskennallisen avaruusfysiikan professori, ja Kestävän avaruustieteen ja -tekniikan huippuyksikön johtaja. Kansainvälisesti arvostetulla Palmrothilla on lukuisia luottamustehtäviä Suomessa ja ulkomailla. Hän on ryhmineen kehittänyt maailman johtavan lähiavaruutta mallintavan tietokonesimulaation, jonka avulla ryhmä tutkii revontulia synnyttäviä ilmiöitä. Lue lisää..

 

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Revontulibongarin opas”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Revontulibongarin opas on todellinen hyvänmielen kirja. Sitä voi katsella kotona elämyksenä lasten kanssa.  Sen voi ottaa luontoon mukaan, sillä se sopii taskuun. Lahjanakin teos on hieno.”
Kauppalehti, 2.1.2019

”Opas taustoittaa selkeästi revontulien värien synnyn ja luokittelee taivaalla eri tavoin esiintyvät revontulet jopa kolmeenkymmeneen erikoisluokkaan. Runsaiden värikuvien avulla esitetyt esimerkit helpottavat tarkkailijaa revontulimuodon selvittämisessä.”
Tekniikan Maailma, 12.12.2018

”Revontulinäytelmän näkeminen on monelle bongarille kohokohta – katso videolta upeat kuvat ja professorin perusopit revontulista.”
YLE 5.10.2018

”Haluatko bongata revontulia? Näillä vinkeillä se onnistuu etelässäkin!”
MTV 5.10.2018

Revontuliin liittyy mysteerejä
”Kun avaruusfyysikko ja revontulibongari Minna Palmroth juhli häitään, illan pimetessä tapahtui jotakin ihmeellistä: harvinainen koronan muotoinen revontuli kruunasi taivaan hääseurueen yllä.”
Kotiliesi, 11.10.2018

”Jos revontulet kiinnostavat, oppaan ohjeilla pääsee jyvälle, missä ja milloin tulia voi nähdä. Siitä ei ole pitkä matka omiin revontuliennusteisiin.”
Erä, 12.12.2018

”Revontulien bongaus on nouseva kansainvälinen trendi.”
Voi Hyvin, 12.12.2018

”Teos antaa vastauksia kaikille revontulista kiinnostuneille, niin luontokuvaajille kuin satunnaisille taivaantähyilijöille.”
Lappilainen, 11.12.2018

”Kirjassa esitellään revontulien värit ja muodot lukuisin esimerkkikuvin. Joululahjaksi luontokuvaajalle.”
Kamera-lehti, 29.11.2018

”Opas pureutuu yllättävän syvälle revontulien syntymekanismeihin. Vaikuttaa, että 200-sivuiseen kirjaseen on oikeasti puristettu lähes kaikki nykytuntemus revontulista. Opus pyrkii olemaan kuitenkin ihan tavallisen kadunmiehenkin ymmärrettävissä.”
Finding the North -blogi, 15.11.2018

”Loistava kirja revontulista. Kirja houkuttelee uusia harrastajia revontulien pariin, ja antaa konkareille kosolti lisätietoja.”
Kirjala-blogi, 18.10.2018

”Kätevä taskukokoinen opaskirja revontulista sopii niin aloit­te­li­jalle kuin konkarille – tuntuu, että kirjoit­ta­jilla ei ole jäänyt aiheesta mitään huomaamatta.”
Koillissanomat, 17.10.2018

”Kirja vinkkaa, miten harrastelija voi onnistua bongauksessa, mitä mittauksia ja ilmiöitä kannattaa seurata. Ja vaikka ei onnistuisi bongauksessa, kirjan kuviin erilaisista revontulista on joka tapauksessa antoisaa uppoutua.”
Metsä

Revontulibongarin opas esittelee yötaivaalla tanssivan valoilmiön eri muodot ja kertoo missä niitä voi todennäköisimmin nähdä.”
Mondo, 14.10.2018

”Kirjan teksti on hyvin selkeää, todella mietittyä ja jokaisen luettavissa. Kirjassa on runsas ja todella upea kuvitus, johon kuvat on saatu suomalaisilta revontulien valokuvaajilta. Suosittelen mitä lämpimimmin!”
Avaruusmagasiini, 13.10.2018

Revontulibongarin opas on esimerkki asiantuntijoiden ja harrastajien onnistuneesta yhteistyöstä.”
Seita-blogi, 3.10.2018