Ale!

Petri Laukka

Remu & Hurriganes Kekkoslovakiassa

4.95 14.90 

70-luvun Suomessa taiteen piti olla ”edistyksellistä”, mutta Hurriganes lauloi: ”Skuugi darling just tyttö my pylly.” Tämä on kirja bändistä, joka halusi menestyä ja rikastua, tehdä rahaa. Ja kyllä se tekikin.

Normaali norm. 32.00 
Innon hinta: 5.00 
Pokkari norm. 10.00 
Innon hinta: 4.95 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
ISBN: 978-952-264-320-9

Kirjoittaja: Petri Laukka

Julkaisuajankohta: 10 / 2014

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

70-luvun Suomessa taiteen piti olla ”edistyksellistä”, mutta Hurriganes lauloi: ”Skuugi darling just tyttö my pylly.”

YYA-Suomessa Hurriganes teki kotikutoisen version Amerikasta ja rock’n’rollista, levitti vahvistimien päälle Yhdysvaltojen lippuja, ajeli 50-luvun jenkkiautoilla ja oli häpeämättömän kaupallinen ja uhmakas. Remu, Cisse, Albert ja myöhemmin Ile vastasivat yhtenäiskulttuurin Suomessa kajautettuun huutoon, jossa haluttiin rennompaa elämää ja vähemmän pykäliä.

Remu & Hurriganes Kekkoslovakiassa on kirja bändistä, joka halusi menestyä ja rikastua, tehdä rahaa. Ja kyllä se tekikin. Yhtye rikkoi yleisöennätyksiä Suomen ohella Ruotsissa. Osittain Hurriganesin ansiosta rock alettiin ottaa muunakin kuin vain farkunsinisen nuorisosukupolven omalaatuisena, suuriäänisenä tanssivillityksenä, jollaisena se julkisuudessa aiemmin nähtiin.

Artikkeleita ei löytynyt.
Laukka, Petri

Petri Laukka on filosofian tohtori, kulttuurihistorioit­sija, kirjailija ja toimittaja. Hän on ollut Kalevan kult­tuuritoimituksen päällikkö ja uutispäällikkö.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Remu & Hurriganes Kekkoslovakiassa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Laukan teoksessa ominta ja kiinnostavinta onkin Hurriganesin kontekstointi, kehystäminen. Hän sijoittaa yhtyeen omaan poliittis-kulttuuriseen aikakauteensa, jonka historioissa se on yleensä jätetty noteeraamatta. Kuten ylipäätään varsinainen populaarikulttuuri.” Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat, 20.12. 2014

”Oululainen toimittaja Petri Laukka taitaa olla maan ensimmäinen ja ainoa Hurriganes-tohtori. Hänen väitöskirjastaan muokkaama Remu ja Hurriganes Kekkoslovakiassa ei olekaan taas kerran kerrottu bändin sinänsä hienoa tarina eikä fanikirja, vaan tieteellinen tutkimus rock-yhtyeestä 1970-luvun Suomessa, jolloin rock and roll oli pirun harvinaista muuallakin kuin Pihtiputaalla.” Kari Hirvasnoro, Kansan Uutiset, 14.12.2014

Laukka avaa ytimekkäästi kulttuuri(e)n murrosta 1970-luvulla. Janne Hopsu, MTV3, 24.12.2014

Get On päihitti Euroopan huiput. YLE, 12.12.2014