Ale!

Heini Saraste

Reilusti skitso – Kalevi Rinteen elämä

norm. 29.00 
Innon hinta: 27.00 

Reilusti skitso on rehellinen, kipeä ja runollisen kaunis kuvaus Kalevi Rinteestä, joka on sairastanut skitsofreniaa, selvinnyt hengissä monesta itsemurhayrityksestä, eikä ole koskaan salaillut sairauttaan.

Loppuunmyyty

ISBN: 9789522640727

Kirjoittaja: Heini Saraste

Julkaisuajankohta: 09 / 2011

Sivumäärä: 256

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Reilusti skitso on rehellinen, kipeä ja runollisen kaunis kuvaus Kalevi Rinteestä, joka on sairastanut skitsofreniaa, selvinnyt hengissä monesta itsemurhayrityksestä, eikä ole koskaan salaillut sairauttaan.

Millaisia ovat harhat? Miten niiden kanssa voi tulla toimeen? Miten lääkkeet vaikuttavat? Auttaako terapia? Mitä ihmissuhteet ja rakkaus merkitsevät? Saamme vastauksia tätä pelättyä ja salaperäistä sairautta koskeviin kysymyksiin kokijan näkökulmasta.

Kirja on myös juonellinen jännitystarina, jossa kerrotaan Kalevin lapsuuden seikkailuista, pettymyksistä, opiskelusta, rakkaudesta ja siitä, miten hän menettää elämänsä tärkeimmän ihmisen.

Kalevi Rinne antaa myös palautetta suomalaisille lääkäreille ja hoitohenkilökunnalle. Hän uskoo, että vainoharhainen yhteiskunta synnyttää vainoharhaisuutta. Sairauteen liittyvä leimautuminen ja salailun tarve on vahingollista toipuvalle.

Psykiatrisissa sairaaloissa potilaitten kohtelu saattaa olla ala-arvoista eikä henkilökohtaista keskusteluapua juurikaan löydy. Psykiatriset potilaat tulevat usein yhteiskunnan köyhimpien joukosta. Pieni eläke syrjäyttää. Lääkkeitä määrätään summittaisesti ja ne invalidisoivat.

Reilusti skitso ei silti ole synkkä. Kalevin elämän kantavina voimina ovat olleet rakkaus ja usko sekä kyky kokea kauneutta ja kuvata sitä. Ihminen on enemmän kuin sairautensa.

Heini Saraste on aikakauslehtitoimittaja, tiedottaja ja kirjailija. Kalevi Rinne on paitsi skitsofreenikko, myös lääketieteen kandidaatti ja korkeatasoinen harrastelijamaalari. Reilusti skitso on syntynyt Heinin ja Kalevin 25 vuoden syvän ja luottamuksellisen ystävyyden pohjalta.

”Elämä on elettäväksi annettu, ei paettavaksi.”

Kalevi Rinne ja Heini Saraste Inhimillisessä tekijässä 20.1.2012

Artikkeleita ei löytynyt.
Saraste , Heini

FK Heini Saraste (s. 1955) on työskennellyt aikakauslehtitoimittajana, tiedottajana ja kirjailijana. Hän on kirjoittanut vähemmistöjen elämään liittyvistä teemoista satoja lehtijuttuja ja lukuisia kirjoja, joista Huoneekseni tuli maailma yhdessä Kalle Könkkölän kanssa on käännetty useille kielille (WSOY 2010, up). Muita teoksia: Mikä ihana elämä, maailman vammaisaktivistit kertovat (1998). Tuhon ja toivon tarinat (2002) kuvaa vammaisten kokemuksia sodan jaloissa. Mahabad – Kuu, aamusumu ja rakkaus (WSOY 2007) kertoo Suomessa 20 vuotta asuneen näkövammaisen kurditytön tarinan.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Reilusti skitso – Kalevi Rinteen elämä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *