Ale!

Ehrstedt Johan & Leppäkorpi Mervi (toim.) 

Reilumman kaupan jäljillä – Kirjoituksia reilusta kaupasta ja solidaarisesta vaihdosta

norm. 24.00 
Innon hinta: 5.00 

Moni ostaa reilun kaupan banaaneja, ajattelee lämmöllä ympäristöä ja ihannoi lähiruokaa. Näinkö maailma muuttuu? Pelastavatko hyvätuloiset ihmiset maailman marketeista käsin?

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-127-4

Kirjoittaja: Ehrstedt Johan & Leppäkorpi Mervi (toim.) 

Julkaisuajankohta: 05 / 2012

Sivumäärä: 196

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Moni ostaa reilun kaupan banaaneja, ajattelee lämmöllä ympäristöä ja ihannoi lähiruokaa. Näinkö maailma muuttuu? Pelastavatko hyvätuloiset ihmiset maailman marketeista käsin?

Monikansalliset yritykset ovat yksi toisensa jälkeen tulleet mukaan reilun kaupan bisnekseen. Chiquita, Kesko, Nestlé ja Lidl ovat vastanneet tiedostavien kuluttajien hartaisiin toiveisiin. Markkinatalous on jälleen kerran mukautunut uusiin olosuhteisiin ja osoittanut verrattoman dynaamisuutensa. Onko ”reilulle kapitalismille” vaihtoehtoja? Tietenkin on.

Kirjassa kysytään perustavanlaatuisia kysymyksiä taloudesta, ja lukija tempaistaan matkalle neljälle mantereelle: bolivialaisten Reilun kaupan kinuanviljelijöiden pariin Andeille, kahvintuottajien luo Meksikoon ja bangladeshilaisten käsityöläisten hikiseen arkeen. Matka vie myös Palestiinaan ja Meksikon Chiapasiin, mistä tuotteita ostetaan solidaarisuuden osoituksena paikallisille kamppailuille. Lopulta lukija päätyy varsinaissuomalaiselle luomutilalle.

Kirjoittajat ovat tutkijoita, aktivisteja ja tuottajia Etelästä Pohjoiseen.

Johan Ehrstedt koordinoi zapatistiliike EZLN:ään kuuluvien osuuskuntien kanssa solidaarista kahvikauppaa käyvän Café Caracol -verkoston toimintaa. Lue lisää..
Leppäkorpi , Mervi
Mervi Leppäkorpi on siirtolaisuuteen, Latinalaiseen Amerikkaan ja kehityskysymyksiin keskittynyt sosiologi, jonka mielestä yhteiskuntatieteilijän tärkein työväline on lapio. Lue lisää..

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Reilumman kaupan jäljillä – Kirjoituksia reilusta kaupasta ja solidaarisesta vaihdosta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *