Ale!

Laura Gustafsson

Rehab

14.90 24.90 

Normaali norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 9789523513358

Kirjoittaja: Laura Gustafsson

Julkaisuajankohta: 9 / 2020

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , ,
Jaa tämä:

Uhraisitko mieluummin oman mukavuutesi vai lapsesi tulevaisuuden? 

Rehab [’ri:hæb]

  1. kuntoutus
  2. kuntouttaminen
  3. kuntoutusklinikka

Santa Maria polttaa kotinsa. Tuhoisat seuraukset ulottuvat koko naapurustoon. Joukko suurhävityksestä pelastautuneita ihmisiä vaeltaa asfalttilähiön tornitaloon. Vapautuminen omistamisen ikeestä antaa heille mahdollisuuden elää uudella tavalla, mikä ei kuitenkaan osoittaudu kivuttomaksi.

Laura Gustafsson käsittelee riemastuttavasti ryöpsähtelevässä romaanissaan nykyihmistä. Ryönän ja roskan läpi purjehditaan maailmaan, jossa tavaran, kulutuksen ja hyvinvoinnin ei ole pakko kytkeytyä yhteen.

”Toista Gustafssonin kaltaista ei ole.” – Suomen kuvalehti

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

Laura Gustafsson kirjoittaa viidennessä romaanissaan näkyviin tavaran ja roskan sekä elävän ja kuolleen materiaalin häilyvää eroa. Fantasmaattiseen hyperbolaan mieltyneen kirjailijan käsittelyssä lopputulos muistuttaa järjestäjäguru Marie Kondon LSD-trippiä.”
Helsingin Sanomat, 22.11.2020

”Kirjailija Laura Gustafsson on tuntenut aina olevansa juuria vailla. Monien muuttojen jälkeen hän on ymmärtänyt, että juurettomuus ei parane haalimalla tavaraa vaan kuopimalla maata. Lauran mielestä meidän tulisi keskittyä aivan muuhun kuin esineiden kuulostelemiseen. Ihmisen ja muun elollisen maailman suhde on ollut vuosia punainen lanka Lauran teksteissä.”
Me Naiset, 20.9.2020

Laura Gustafsson vieraili Ylen aamussa. Katso haastattelu tästä (kohdasta 20:35 alkaen).

Laura Gustafsson vieraili Luomiskertomuksessa. Kuuntele haastattelu tästä.

Rehab tutkailee yhteisöllisen elämän ristiriitoja ilkikurisesti ja tarkkanäköisesti, mutta koskettavimmillaan se on kuvatessaan Santa Marian ja hänen lapsensa Kolumbuksen suhdetta. Kuinka antaa lapselle toivoa mädässä maailmassa sortumatta satuiluun? Kuinka selittää ilmastokriisiin ja ekokatastrofiin matkalla olevan elämänmuodon järjettömyyksiä?”
Suomen Kuvalehti, 23.10.2020

Laura Gustafssonin romaanissa Rehab likaan ja epäjärjestykseen tottumattomat ihmiset vaeltavat unimaisessa, tuhoutuvassa kaupungissa etsien sopeutumis- ja selviytymiskeinoja luhistuvan maailman viimeisillä rannoilla. Rehab on voimakas kuvaus aivan lähellä olevasta tilanteesta, jossa yhteiskunta menettää otteensa ihmiskunnan huoltamisesta. Yksi suuri hallitsematon katastrofi voi murtaa ja luhistaa kaikki turvajärjestelmät dominoteorian tai lingon lailla.”
Kulttuuritoimitus, 4.11.2020

”Aidosti omaperäisestä tyylistään ja veitsenterävistä oivalluksistaan tunnetun Laura Gustafssonin uusin romaani Rehab on yhtä aikaa riipaiseva ja hauska. Mitä elämästä jää jäljelle, kun siitä riisutaan huolella vaalittu designkoti ja identiteettiä tukevat valinnat, jotka nautinnon lisäksi tuottavat myös stressiä?”
Gloria, 10/2020

Rehabissa on kuitenkin kyse ihmiskuntatason vieroitushoidosta, kuntouttamisesta ja toimintakyvyn palauttamisesta. Ainakin tutkaillaan, onko jotain tehtävissä ennen vääjäämätöntä saattohoitoa. Addiktio, josta rimpuillaan irti, on riippuvuutemme kulutuskulttuurista.”
Parnasso, 6-7/2020

”Rehabissa ihmisyyden ja ihmiskunnan suuria kysymyksiä käsitellään lohduttoman liikakulutuksesta paasaamisen sijaan rikkaan kielen, huumorin, jopa farssin kautta.”
Vuosaari, 18.11.2020

”Kirjailija Laura Gustafsson taklaa vaikeita asioita huumorilla: ’Pelkkä kritiikki ei toimi.’ Uusi romaani Rehab käsittelee ylikuluttamista ja siitä toipuvia ihmisiä. Ahneus on hänestä asia, joka meidän pitäisi kitkeä. ”
Kauppalehti, 16.10.2020 (tilaajille)

”Kuten naturalistinen kirjallisuus, tuottaa Rehabkin näkymiä, jossa ympäristö määrittää ihmisen toimintamahdollisuuksia ja ajatuskulkuja.”
Keskisuomalainen, 28.12.2020

Laura Gustafssonin viides romaani, Rehab, antaa vieroitushoidolle uudenlaisia merkityksiä.”
Turun Sanomat, 31.12.2020

”Onko hyvinvointiin tottunut valmis luopumaan tuoksusaippuastaan
planeetan hyväksi? Romaani johdattelee pohtimaan kulutuksen ja hyvinvoinnin välistä suhdetta.”
Hämeen Sanomat, 23.9.2020 (tilaajille)

”Kantaaottavasta kirjallisuudestaan kiitosta saanut Laura Gustafsson keskittyy uusimmassa romaanissaan Rehab materialisoituneen elämänmuodon, tarkemmin sanottuna lian ja roskan kuvaukseen.”
Savon Sanomat, 29.11.2020

”Kirja on matka, ehkä seikkailukin epätotunnaiseen.”
Mäntsälän Uutiset, 2.12.2020

”Omaperäinen helsinkiläinen kirjailija tunnetaan yhteiskunnallisena keskustelijana, feministinä ja eläinoikeuksien puolestapuhujana. Gustafssonilla on juuri ilmestynyt romaani Rehab.”
Maaseudun Tulevaisuus, 25.9.2020

Kirjailija, kuvataiteilija Laura Gustafsson vieraili Olga Ketosen Radio Suomen Ilta -ohjelmassa uutuskirjansa Rehab tiimoilta. Löydät jutun täältä. 17.9.2020.

Gustafsson, Laura

Laura Gustafsson (s. 1983) on omaperäinen helsinki­läinen kirjailija ja taiteilija, joka käsittelee teoksissaan suuria aiheita leikittelevään tyyliin.

Teatterikorkeakoulusta valmistuneen Gustafssonin hahmot ovat suorasanaisia, jopa karikatyyrimäisiä. Hän hyödyntää henkilögalleriassaan mytologioita ja pikku-uutisia. Leikittelevällä kerronnalla hän käsittelee teoksissaan suuria aiheita, kuten toiseutta, väkivaltaa ja ihmisyyttä. Teosten paikoin synkeää maailmaa keventävät huumori ja Gustafssonin omintakeinen mielikuvitus.

Esikoisteos Huorasatu (2011) nousi Finlandia-ehdokkaaksi. Se on kertomus naisiin kohdistuvasta väkivallasta läpi historian, julkaistu Saksassa, Ranskassa ja Turkissa. Toinen romaani Anomalia (2013) käsittelee kieltä, pahuutta ja susilapsia, ja herätti heti ilmestyessään huomiota Ranskassa.

Gustafssonin kolmas romaani Korpisoturi ilmestyi syksyllä 2016. Se katsoo ihmisistä raadollisuudessaan, pienuudessaan ja loputtomassa kauneudessaan.

Vuonna 2017 julkaistu Pohja on intiimi ja paikoin surkuhupaisa kuvaus rakkauden karkeudesta, halun kauneudesta, äitiyden raadollisuudesta ja lihan kurittamisesta. Tarina vie kirjailijaa ja lukijaa kohti hetkeä, jossa suru alkaa.

Teatterikorkeakoulusta valmistunut Gustafsson on työskennellyt myös Kikka Fan Club ­-näytelmän ja Ina <3 Suomi ­-tv­-sarjan käsikirjoittajana. Hän toimii kansainvälisellä ja kotimaisella taiteen kentällä Terike Haapojan kanssa. Mediataiteen valtionpalkinnolla pal­kitun työparin Museum of Becoming on Helsingin taide­museon kesän 2020 päänäyttely (2.6.2020 – 17.1.2021). Yhteiskunnallisena keskustelijana, feministinä ja eläinoikeuksien puolesta­ puhujana tunnettu Gustafsson pitää myös työpäiväkirjaa osoitteessa lauragustafsson.fi.

Lue Helsingin Sanomien (3.6.2020) artikkeli ”Suomalaistaiteilijat kysyivät asiantuntijoilta, kuinka meidän tulisi elää ihmisinä: Yhden vastauksen antoi räppäri Mercedes Bentso, joka lauloi löytökissoille tuutulauluatäältä.

Helsingin Sanomien näyttelyarvistelu löytyy täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Rehab”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *