Ale!

Jorma Turunen

Ranskan vasemmiston tarina – Suuresta vallankumouksesta nykyhetkeen

norm. 32.00 
Innon hinta: 24.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523510746

Kirjoittaja: Jorma Turunen

Julkaisuajankohta: 4 / 2019

Sivumäärä: 300

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Ranskan vasemmiston historia on pitkä ja dramaattinen. Maahan ei ole mahtunut vain yhtä, vaan useita liikehdinnän muotoja. Näihin kuuluvat muun muassa anarkistit, radikaalit, tasavaltalaiset ja utopistit.

Kirja käy vivahteikkaasti läpi vasemmiston vaiheita Ranskan vallankumouksesta meidän päiviimme, sen voittoja ja tappioita. Historian merkkihenkilöistä tutuiksi tulevat mm. Francois Mitterrand, Jean Jaurès ja Léon Blum. Ranskan vasemmiston tarina arvioi myös nykyhetkeä ja vasemmiston tulevaisuutta. Mikä selittää perinteisen vasemmiston romahtamisen vuoden 2017 vaaleissa? Miksi Emmanuel Macronin liikkeen menestys murskasi raskaimmin juuri Ranskan sosialistipuolueen? Pystyvätkö sosialistit enää nousemaan aallonpohjastaan?

Jorma Turunen onnistuu muistuttamaan lukijaa Ranskan tärkeästä roolista vasemmistolaisuuden historiassa. Jo pelkästään sana vasemmisto on peräisin Ranskasta, ja maassa on koettu yli 200 vuoden ajan tapahtumia, jotka ovat vaikuttaneet koko maailman vasemmiston ajatteluun. Ranskan suuri vallankumous, Pariisin kommuuni ja 1930-luvun kansanrintama maalautuvat elävästi silmien eteen tätä mielenkiintoista tietokirjaa lukiessa.

Jorma Turunen on valtiotieteen maisteri, joka on kirjoittanut Ranskan politiikasta ja kulttuurista usean vuosikymmenen ajan. Hän on pitkäaikainen Työväen Sivistysliiton pääsihteeri ja toiminut myös Nordens folkliga akademin rehtorina Ruotsissa sekä vaikuttanut eurooppalaisessa koulutusyhteistyössä.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

Ranskaa raakana! -podcast tarjoilee kattauksen kieltä ja kulttuuria. Uusimmassa jaksossa puhutaan Ranskan vasemmistosta. Vieraana on Jorma Turunen (kirj. Ranskan vasemmiston tarina). Kuuntele jakso täältä.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ranskan vasemmiston tarina – Suuresta vallankumouksesta nykyhetkeen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *