Ale!

Sahra Wagenknecht

Raha ilman ahneutta

norm. 27.00 
Innon hinta: 23.90 

Sahra Wagenknechtin terävä talousanalyysi osoittaa kuinka nykyinen kapitalismi estää innovaatioita ja monopolisoi talouden. Tämän ’’taloudellisen feodalismin’’ vaikutukset ovat epätasa-arvoiset.  Näin ollen markkinoita ei saa hävittää vaan päinvastoin “markkinat on pelastettava kapitalismilta”!

Tilattavissa

ISBN: 9789522649065

Kirjoittaja: Sahra Wagenknecht

Julkaisuajankohta: 2 / 2018

Sivumäärä: 320

Suomentaja: Kirsimarja Tielinen

Alkuperäinen nimi: Reichtum Ohne Gier

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Millaista olisi luova ja innovatiivinen talous, joka hyödyttää kaikkia? 

Sahra Wagenknechtin talousanalyysi osoittaa klassisten liberaalien talousajattelijoiden avulla  kuinka  elämme 2000-luvun ”talousfeodalismissa”.  Nykykapitalismissa näet uskotaan suhteettomasti ”markkinaradikaalien” puheita: 2000-luvun tyypillisillä kapitalistisilla markkinoilla ei ole mitään tekemistä avoimen kilpailun kanssa, vaan enemmänkin niitä kuvaa oligopoli, jossa muutamat suuryritykset määrittävät pelisäännöt. Wagenknecht kuvaa kuinka Googlen, Microsoftin ja Amazonin kaltaiset suuryritykset ovat ottaneet vallan (Datenmonopol und Weltherrschaft).

Raha ilman ahneutta selittää kuinka suoritus, omavastuu ja kilpailu eivät nykykapitalismi toteudu.  Wagenknecht kysyykin miten innovatiivinen taloutemme oikeastaan on kun nykytuotannossa on todellisuudessa tapahtunut käänne laatutuotannosta “dumping-kapitalismiin”. Esimerkiksi Siemens satsaa tuotekehittelyyn vain, jos sen tuloksena on 16 prosentin voitto-odote. Hän analysoi myös miten omaisuus ja valta periytyvät nykyisessäkin kapitalismissa ja keskiluokan asema on heikentynyt.

Kirjan loppuosassa Wagenknecht esittelee vaihtoehto-ohjelmansa “Markkinatalous talousfeodalismin sijaan –  uuden modernin talousjärjestelmän peruspiirteet”.

 

Sahra Wagenknecht on saksalainen kansantaloustieteilijä ja vasemmistopoliitikko, joka on voittanut kirjallaan puolelleen myös liberaalin talousajattelun kannattajia.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Raha ilman ahneutta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *