Ale!

Pentti Kemppainen

Radio kuuluu kaikille! – Kaupallisen radion historia Suomessa

39.00  10.00 

Kirja kertoo poliittisista kamppailuista,
intohimosta ja bisneksestä, jotka muuttivat Suomen saundin.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-359-9

Kirjoittaja: Pentti Kemppainen

Julkaisuajankohta: 02 / 2015

Sivumäärä: 450

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

”erinomainen ehdokas vuoden tiedekirjat ‑listalla.” – Tohtori Jukka-Pekka Puro, Media & viestintä 1/15

Yleisradio sai vuonna 1935 yksinoikeuden radiolähetyksiin, minkä jälkeen suomalaiset joutuivat vain haaveilemaan kevyestä radiomusiikista. Tai ei nyt aivan: 60-luvun alussa Tukholman edustalle ankkuroitiin laiva, joka lähetti kaupallista eli mainoksilla rahoitettua musiikkia myös eteläisen Suomen musiikinjanoisille. ”Merirosvoradio” nostatti suoranaisen kansanliikkeen – kunnes Ruotsin valtio pakotti sen lopettamaan toimintansa.

Vuosikymmenten ajan kulisseissa käytiin kiinnostavaa poliittista kamppailua, kunnes lopulta 80-luvulla oli uuden radion aika. Paikallisradio Lakeus Nivalassa aloitti ensimmäisenä, toisena Radio City Helsingissä. 90-luvun puolivälissä kuvaan astuivat isot ketjut Classic FM, Kiss FM ja lopulta valtakunnallinen Nova – paikallisradioiden turmioksi. Ulkomainen pääoma tuli kuvioihin, kun Klassisen osti englantilainen Sir Peter Michael. Ranskalainen NRJ teki tuloaan Suomeen, ja 2000-luvulla Sanoma-konserni toi ryminällä kehiin Radio Rockin ja Radio Aallon.

Radio kuuluu kaikille!
kertoo huikean tarinan Suomen historian kamppailuista, intohimosta, bisneksestä ja vapaudesta, jotka muuttivat Suomen saundin.

Artikkeleita ei löytynyt.
Kemppainen , Pentti

Pentti Kemppainen on tietokirjailija ja tutkija, joka aloitti radiouransa 1960-luvun puolivälissä Nuortenradiossa. 1980-luvulla hän oli Sävelradion toimituspäällikkö, ja 1990-luvulla hän päätyi Radiomafian ohjelmapäälliköksi. Sen jälkeen Kemppainen on ollut tutkija, ohjelmatoiminnan asiantuntija, Loveradion ohjelmapäällikkö ja vapaa kirjailija. Hänen väitöskirjansa tarkasteli pohjoismaisten julkisradioiden kanavauudistusta 1990-luvun alussa, ja hänen edellinen kirjansa käsitteli Sävelradiota.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Radio kuuluu kaikille! – Kaupallisen radion historia Suomessa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *