Ale!

Koivulaakso, Kontula, Peltokoski, Saukkonen & Toivanen 

Radikaaleinta on arki

norm. 17.00 
Innon hinta: 15.00 

Vaatimus tavalliseen elämään on ehkä radikaaleinta, mitä tänään voidaan esittää. Yhä useampi haluaisi kohtuullista elämää. Kirja kiteyttää uuden työväen manifestin.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-01-0521-1

Kirjoittaja: Koivulaakso, Kontula, Peltokoski, Saukkonen & Toivanen 

Julkaisuajankohta: 10 / 2010

Sivumäärä: 186

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Radikaaleinta on arki etsii vaihtoehtoja konsulttien sanelemalle Suomelle, jossa palvelut nitistetään kauppatavaraksi, ihmisten perustarpeet muuttuvat bisnekseksi ja valtaa pitävät pöhöttyneet eliitit. Tarinaa siivittävät Vasemmistonuorten Ilmianna pomosi -kampanjassa kuullut tosielämän kertomukset työstä.

Tuloerot Suomessa ovat sitten 1990-luvun kasvaneet enemmän kuin muissa teollisuusmaissa. Hyvinvointivaltio on syvässä suossa. Tarvitaan radikaalia rakenteellista muutosta, radikaalia arjen arvostusta. 2010-luvun Suomessa asuu toista miljoonaa ihmistä, joita ajetaan syrjään. Heistä 700000 elää köyhyysrajan alapuolella, alle 1100 eurolla kuukaudessa.

Työttömien, työllään heikosti toimeen tulevien, sairaslomalla olevien, itsensä työllistävien, pienyrittäjien, opiskelijoiden, eläkeläisten, lapsia hoitavien, siirtolaisten ja muiden erityisryhmiksi kutsuttujen on mahdotonta suunnitella elämäänsä, kun toimeentulo on epävarma. Olemme kaikki erityisryhmää jossakin elämämme vaiheessa. Ja silloinkin haluamme viettää hyvää elämää – arkea! Olemme ”miljoonan marginaali”, joka vaatii parempaa.

Turvallisuus, läheisyys ja kiireettömyys ovat muuttuneet luksukseksi. Vaihtoehtoisten ratkaisujen on taattava toimeentulo ja muuttuvaa elämäntilannetta myötäilevät peruspalvelut, niiden on rakennettava uutta yhteisöllisyyttä ja hyödynnettävä vertaistuotannon piilevat voimavarat. Kaupunkitilasta on tehtävä ihmisten koti. Yhä useampi haluaisi kohtuullista elämää ja ulos jatkuvan talouskasvun oravanpyörästä.

Ihmiset ovat erilaisia, ja turvattu arki antaa tilaa yksilöllisyydelle ja luovuudelle. Vaatimus tavalliseen elämään on ehkä radikaaleinta, mitä tänään voidaan esittää.

Kirjan kirjoittajat ovat eri kollektiiveissa, liikkeissä ja kaupungeissa toimiva ryhmä, joka kokee, että tarvitaan uutta työväen liikehdintää ja vaihtoehtoja vallitsevalle yhteiskuntajärjestykselle.

Lataa esittely PDF:nä

Arjen radikaalit -blogi

Radikaaleinta on arki Facebookissa

Radikaaleinta on arki äänikirjana

Koivulaakso , Dan
Dan Koivulaakso (s. 1980) on sosiaaliantropologi, joka työskentelee ammattiliitossa. Koivulaakso on pitkään työskennellyt kansalaisjärjestöissä ja toiminut yhteiskunnallisissa liikkeissä muun muassa osallistumalla talonvaltauksiin sekä järjestämällä mielenosoituksia ja tempauksia. Yhteiskunnallisen aktiivisuutensa lisäksi Koivulaakso on innokas vapaaottelufani ja kamppailulajiharrastaja. Lue lisää..
Toivanen , Tero
Tero Toivanen on helsinkiläinen opettaja ja tutkija. Toivanen valmistelee maailmanpolitiikan sekä talous- ja sosiaalihistorian aloihin kuuluvaa väitöskirjaa Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimusintressinsä kohdistuvat poliittisen vallan, taloudellisen kehityksen ja ekologisten muutosten historiallisiin ja nykyisiin yhteenkietoutumisiin. Toivanen on julkaissut muun muuassa yhteisvaurauden teoriasta, suomalaisen varhaiskapitalismin kehityksestä ja osuuskuntatoiminnan mahdollisuuksista. Toivanen palkittiin keväällä 2016 Koneen säätiön myöntämällä Vuoden Tiedekynä –palkinnolla yhdessä Juhana Venäläisen kanssa kirjoitetusta artikkelista ”Yhteisvaurauden uusi aika” (Mikko Jakonen & Tiina Silvasti: Talouden uudet muodot, Into 2015). Lue lisää..
Saukkonen , Miika
Miika Saukkonen on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja opiskeleva pätkäduunari. Hän on ollut pitkään kiinnostunut tietotyöläisyyteen, prekariaattiin ja työväenliikkeeseen liittyvistä kysymyksistä ja osallistunut ruohonjuuritason toimintaan näiden tiimoilta, viime aikoina mm. Opiskelijatoiminta-verkostossa. Saukkosen aiempiin julkaisuihin kuuluu yhdessä Jukka Peltokosken ja Anna-Reetta Korhosen kanssa kirjoitettu Paskaduunista barrikadille - prekariaatin julistus (2009). Hän on osallistunut kirjojen Enrica Rigo: Rajojen Eurooppa (2010) sekä Franco "Bifo" Berardi: Tietotyö ja prekaari mielentila (2006) kääntämiseen. Lue lisää..

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Radikaaleinta on arki”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *