Ale!

Silja Pitkänen & Ville-Juhani Sutinen 

Propagandan historia – Kuinka meihin on vaikutettu antiikista infosotaan

14.90 26.90 

Normaali norm. 29.00 
Innon hinta: 26.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 978-952-264-950-8

Kirjoittaja: Silja Pitkänen & Ville-Juhani Sutinen 

Julkaisuajankohta: 8 / 2018

Sivumäärä: 290

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Propagandan historia on kirja manipulatiivisesta massavaikuttamisesta halki vuosisatojen. Ville-Juhani ­Sutinen ja Silja Pitkänen käyvät läpi vetoavan tiedonvälityksen keinoja ja päämääriä muinaisesta Kiinasta Trumpin Yhdysvaltoihin, pyramideista nettitrolleihin. Kirjan pääpaino on modernin propagandan aikakaudella 1900- ja 2000-luvuilla, mutta sitä taustoitetaan propagandanomaisen vaikuttamisen tarinalla antiikin retoriikan kautta vallan­kumouksiin ja ristiretkiin, sekä olympialaisista tv-mainoksiin.

Kaikki tiedonvälitys ei ole propagandaa, mutta mikä tahansa tiedonvälitys voi sitä olla.

Silja Pitkänen, Joonas Pörsti ja Ville-Juhani Sutinen keskustelemassa kirjasta Propagandan historia Helsingin Kirjamessuilla 2018.

Ville-Juhani Sutinen (s. 1980) on Jyväskylässä asuva kirjailija ja kääntäjä. Häneltä on julkaistu niin romaaneja, esseekokoelmia kuin tietokirjoja, joissa on käsitelty muun muassa Yhdysvaltoja ja Kiinaa. Lisäksi hän on suomentanut klassikkokirjallisuutta.

Silja Pitkänen (s. 1982) asuu Jyväskylässä ja valmistelee väitöskirjaa Neuvostoliiton ja Saksan valokuvapropagandasta. Hän toimii myös tietokirjailijana ja häneltä on ilmestynyt yksi nuortenkirja.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Propagandan historia – Kuinka meihin on vaikutettu antiikista infosotaan”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Kirjan elämyksellisintä antia ovat ne lukuisat propagandan keinot, joita kirjoittajat esittelevät. Tekijät haastavat lukijan pohtimaan, kuinka monet arkielämän asiat, kulttuuri ja keksinnöt on aikoinaan valjastettu vaikuttamiseen ja massojen manipulointiin. Pitkäsen ja Sutisen teos on nautinnollinen lukukokemus ja yksi parhaista viestinnän alan tietokirjoista vuosiin.”
Media & viestintä, 42(2019)”Kirja antaa kattavan kuvan propagandan laajuudesta tarjoamalla aiheesta viljalti myös ajankohtaisia esimerkkejä.”
Ydin-lehti”Kokonaisuudessaan lukukokemus oli todella avartava. Kyseisen teoksen nerokkuus piilee siinä, että se opettaa lukijaansa ennen kaikkea suhtautumaan kriittisemmin propagandistisiin vaikuttamisen keinoihin. Jokainen meistä törmää arjessa väistämättä jonkinasteiseen, tarkoitukselliseen massavaikuttamiseen.”
Tietysti.fi, 21.1.2020
”Ihmiset ovat käyttäneet propagandaa aina. Propagandan historia näyttää keinot siihen muinaisista luolamaalauksista ja faaraoiden pyramideista kylmän sodan mittelöihin ja digiajan keinotodellisuuteen.”
Talouselämä,  43/2018

”Tämä on mainio ja ajankohtainen kirja, joka auttaa havaitsemaan, mistä milloinkin propagandassa on ollut ja tulee olemaan kysymys.”
Rapsakkata (blogi), 1.11.2018

”Kirja on monipuolinen ja puolueeton. Se löytää propagandaa yhtä lailla kapitalistisesta Amerikasta kuin kommunistisesta Neuvostoliitosta. Myöskin Jeesuksen ja Mahatma Gandhin kaltaisten pyhimysten taito vaikuttaa ja ohjailla ihmisiä tuodaan ujostelematta julki.”
Aikalainen, 11.10.2018

Propagandan historia on mainio ja mielenkiintoinen teos mielipidevaikuttamisesta aikojen alusta meidän päiviimme.”
Kirja vieköön! 20.8.2018

”Kaikille propagandasta kiinnostuneille tämä teos tarjoaa paljon mielenkiintoista tietoa. Niille ihmisille, jotka ovat sitä mieltä, että he eivät ole koskaan joutuneet propaganda kohteeksi Propagandan historian lukemisen pitäisi olla pakollista.”
Reader, why did I marry him? 15.8.2018