Ale!

Borg Pekka (toim.) 

Polkuja metsään

norm. 26.00 
Innon hinta: 19.90 

Metsä virkistää. Se on keskeinen hyvinvoinnin lähde ja hyvinvointiyhteiskunnan voimavara. Miten säilyttää se?

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-126-7

Kirjoittaja: Borg Pekka (toim.) 

Julkaisuajankohta: 02 / 2012

Sivumäärä: 190

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Polkuja metsään kertoo metsäluonnosta, luonnon tarjoamista palveluista ja niiden merkityksestä ihmiselle – myös luontoa uhkaavista vaaroista. Ekosysteemipalvelujen turvaamista tarkastellaan metsässä, maaseudulla ja lopuksi ihmisen taloudessa ja hyvinvoinnissa. Kirja pohtii porotaloutta, linnuston uhanalaisuutta, jokamiehenoikeuksia, riistanhoitoa, turvepolitiikkaa, metsien riittävyyttä, luonnon monimuotoisuuden turvaamista, viherkaavoitusta ja maankäytön suunnittelua.

Aineellinen hyvinvointimme rakentuu paljolti luonnonvarojen ja energian käytön jatkuvalle kasvulle. Eläminen velaksi, energian ja luonnonvarojen tuhlaus ja ylellisyyskulutus ovat monille kuin saavutettu etu, josta ei hevin haluta luopua.

Teoksen artikkelit on kirjoitettu keväällä 2011, aikana jolloin talouden ja luonnonvarojen kriisi näyttää entistä vaikeammalta ratkaista totutuin vanhoin keinoin kulutusta, tuhlaamista ja lainanottoa kasvattamalla. Miten turvata metsät ja luonto hyvinvointiyhteiskunnan ja palvelujen perustana?

Polkuja metsään kirjoittajat ovat suomalaisia ympäristönsuojelun asiantuntijoita. Mukana ovat muun muassa Eeva Furman, Ilkka Hanski, Maija Kaukonen, Pekka Borg, Markku Sakari Meriluoto, Sini Harkki, Outi Jääskö, Pertti Koskimies, Jarna Pasanen, Marko Ulvila ja Katriina Soini.

Borg , Pekka
Tietokirjailija, FT Pekka Borg on ollut valtion luonnonsuojelunvalvoja, WWF Suomen suojelujohtaja, Metsähallituksen ylitarkastaja ja Urho Kekkosen kansallispuiston johtaja, Matkailun osaamiskeskuksen suunnittelujohtaja, Suomen ympäristösuunnittelu Oy:n konsultti ja Helsingin yliopiston dosentti. Tutkimusartikkelien lisäksi hän on julkaissut 12 tietoa popularisoivaa kirjaa, esimerkiksi Polkuja metsään – elämää velaksi vai vastuullista luonnonvarataloutta?, Elämyksestä elinkeinoksi – Matkailusuunnittelun periaatteet ja käytäntö (Borg, Kivi & Partti), Herättäjät, tulenkantajat ja muutoksentekijät – Luonnonsuojelun voimahahmot Suomessa, Monimuotoisuuden aika – Luonnonnähtävyyksistä Naturaan, Elämisen laatua – Ympäristönsuojelun vaiheet Kirkkonummella/ Livskvalitet - Miljövården i Kyrkslätt förr och nu ja Metsäluonto kansakunnan murrosvaiheissa. Ylimetsänhoitaja Arvid Borg ja metsän monimuotoisuus. Lue lisää..

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Polkuja metsään”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *