Ale!

Markku Niemi

Peruskoulun unohdetut alkuunpanijat – Vapaa kansalaistoiminta 1960- ja 1970-lukujen suuressa koulunuudistuksessa

9.90 19.90 

E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 9.90 
Normaali norm. 25.00 
Innon hinta: 19.90 
ISBN: 9789523511606

Kirjoittaja: Markku Niemi

Julkaisuajankohta: 8 / 2019

Sivumäärä: 200

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle ,
Jaa tämä:

Maamme yksi ylpeyden aihe on kansainvälisissäkin vertailuissa laadukkaaksi todettu koululaitos. Yhtenäisen, mullistavan peruskoulun toteuttaminen ei kuitenkaan tapahtunut kivuttomasti. Tiesitkö, että koulu-uudistuksen takana ei ollut kuitenkaan valtio vaan asialle vihkiytyneet kansalaisjärjestöt ja vapaaehtoiset? Vapaaehtoisiin kuuluivat esimerkiksi Aarne Hellemaa ja Onni Niemi, joiden aktiivisuuden seurauksena pieneen satakuntalaiseen Kiukaisten kuntaan perustettiin kokeiluoppikoulu, jossa jo 1950-luvulla testattiin peruskoulumallia.

Kirjassa päästään tutustumaan myös Koulu-uudistus ry:n ja sen alaisuuteen perustetun Koulusuunittelutoimiston tärkeään rooliin suuressa kouluuudistuksessa. 

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Peruskoulun unohdetut alkuunpanijat – Vapaa kansalaistoiminta 1960- ja 1970-lukujen suuressa koulunuudistuksessa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Yleinen käsitys on ollut että peruskouluun siirtyminen 1970-luvulla oli valtiojohtoinen Ruotsista lainattu projekti. Käsitys romutetaan Markku Niemen kirjassa Peruskoulun unohdetut alkuunpanijat.”
Yle, 3.11.2019

”Kansalaistoiminta näytti voimansa peruskoulu-uudistuksessa. Markku Niemen kirjassa tulevat vahvasti esiin paikalliset ja alueelliset suunnitelmat sekä koulukokeilut. Uudistus eteni pikemminkin alhaalta ylöspäin kuin käskyttämällä ylhäältä alas.”
Kansan Uutiset, 12.1.2020

”Pidän Niemen teosta kuitenkin tärkeänä, koska siinä koulunuudistusta tarkastellaan toisenlaisesta näkökulmasta kuin tavallisesti. Peruskoulun syntyminen oli ennen kaikkea koulutusjärjestelmänuudistus, jonka toteuttamiseksi tarvittiin komiteoiden muistioita, työryhmien raportteja ja koulukokeiluja. Tutkijoiden huomio on kiinnittynyt tehtyihin ratkaisuihin, eturyhmien ja poliittisen puolueiden intresseihin ja uudistuksen tuloksiin, mutta ei ruohonjuuritason työhön, joka teki uudistuksen mahdolliseksi.”
Tieteessä tapahtuu -lehti, 1/2020

Markku Niemi kiinnittää teoksessaan huomiota Hellemaan ja Niemen ruohonjuuritason pioneerityöhön ja onnistuu tuomaan esiin heidän arvokkaan työnsä.”
Agricolaverkko, 2.12.2019