Ale!

Juha Suoranta

Paulo Freire – Sorrettujen pedagogi

norm. 25.00 
Innon hinta: 19.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523511507

Kirjoittaja: Juha Suoranta

Julkaisuajankohta: 8 / 2019

Sivumäärä: 180

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , , ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Kaikki tuntevat brasilialaisen yhteiskuntafilosofi Paulo Freiren (1921–1997) teoksen Sorrettujen pedagogiikka, mutta tunteeko kukaan kirjan kirjoittajaa? 

Juha Suoranta valaisee uudessa kirjassaan Freiren elämää ja kehitystä luku- ja kirjoitustaidon opettajasta radikaaliksi yhteiskunnalliseksi ajattelijaksi, joka korosti köyhien ja sorrettujen mahdollisuutta luoda tasa-arvoinen yhteiskunta.

Miten Freirestä kehittyi ajattelija, jonka mietteet ovat vielä tänäänkin ajankohtaisia? Miksi Freire luotti sekä Marxiin että Jeesukseen ja ryhtyi kamppailuun yhteiskunnallista fanatismia vastaan? Miksi Freire uskoi, että vaikka maailmassa on välillä pimeää, solidaarisuuden valo voittaa ­pimeyden?

Artikkeleita ei löytynyt.
Suoranta , Juha

Juha Suoranta (s. 1966) on kirjoittanut kymmeniä kirjoja. Hän intoilee sellaisen yhteiskuntatieteen puolesta, joka tarjoaa taisteluvälineitä ihmisten elämänolosuhteiden parantamiseksi yhdessä heidän kanssaan.
Piilottajan päiväkirjassa (2010) Juha Suoranta raportoi kriittisestä toimintatutkimuksesta, jolla hän auttoi ahtaalle Suomessa joutunutta alaikäistä turvapaikanhakijaa. Yhdessä Sanna Ryynäsen kanssa kirjoittamassaan teoksessa Taisteleva tutkimus (2014) Suoranta esitteli laajasti toiminnallisia ja yhteiskuntaa muuttamaan tähtääviä tutkimusmenetelmiä.
Trilogian päättävässä osassa Paulo Freire – Sorrettujen pedagogi Suoranta tarkastelee terävästi kriittisen toimintatutkimuksen pioneerin Paulo Freiren elämää ja ajattelua.
Päivätyönsä hän tekee Tampereen yliopiston aikuiskasvatuksen professorina.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Paulo Freire – Sorrettujen pedagogi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Kirja on mukava muistutus kasvatuksen yhteiskunnallisesta ja poliittisesta luonteesta, oikeudenmukaisuudesta, kasvatuksen mahdollisuudesta muuttaa maailmaa sekä utopioiden tarpeellisuudesta. Kirja on myös virkistävä puheenvuoro kasvatuksen ja koulutuksen historiattomassa, erilaisten digiloikkien, ilmiöiden, hokkuspokkusten ja psykologisointien maailmassa.”
Tieteessä tapahtuu, 5/2019

”Kriittinen pedagogiikka liittyy vahvasti kansalaistoimintaan ja -aktivismiin, maailman muuttamiseen: koulutuksella tulee tukea ihmisiä kriittisen demokratian rakentajiksi vahvistamalla heidän yhteiskunnallisia valmiuksiaan osallistua ja toimia. Paulo Freire – sorrettujen pedagogi on Juha Suorannan uutuusteos, joka valottaa kriittisen pedagogiikan isänä tunnetun Freiren elämää ja ajattelua.”
Kansalaisyhteiskunta, 22.10.2019

Bolsonaron kieltämä pedagogi sai suomenkielisen elämänkerran. Paulo Freiren tavoitteet oppimisesta yhteiskunnan muuttamiseksi ovat yhä ajankohtaisia.
”Ilmassa on tiettyä polarisoitumista ja sekaannustakin. Ajattelin, että etenkin nuoremman sukupolven olisi hyvä tietää Freiren yhteiskunnallisesta perinnöstä, joka painottaa kaikkien ihmisten yhdenvertaisuuden ihannetta, kollektiivista vastuuta ja solidaarisuutta. Freiren mukaan oli sorrettujen tehtävä vapauttaa itsensä ja samalla myös sortajansa”, Suoranta kertoo.
Voima 2.9.2019