Ale!

Juha Suoranta

Paulo Freire – Sorrettujen pedagogi

norm. 25.00 
Innon hinta: 19.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523511507

Kirjoittaja: Juha Suoranta

Julkaisuajankohta: 8 / 2019

Sivumäärä: 180

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , , ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Kaikki tuntevat brasilialaisen yhteiskuntafilosofi Paulo Freiren (1921–1997) teoksen Sorrettujen pedagogiikka, mutta tunteeko kukaan kirjan kirjoittajaa? 

Juha Suoranta valaisee uudessa kirjassaan Freiren elämää ja kehitystä luku- ja kirjoitustaidon opettajasta radikaaliksi yhteiskunnalliseksi ajattelijaksi, joka korosti köyhien ja sorrettujen mahdollisuutta luoda tasa-arvoinen yhteiskunta.

Miten Freirestä kehittyi ajattelija, jonka mietteet ovat vielä tänäänkin ajankohtaisia? Miksi Freire luotti sekä Marxiin että Jeesukseen ja ryhtyi kamppailuun yhteiskunnallista fanatismia vastaan? Miksi Freire uskoi, että vaikka maailmassa on välillä pimeää, solidaarisuuden valo voittaa ­pimeyden?

Artikkeleita ei löytynyt.
Suoranta , Juha

Juha Suoranta (s. 1966) on kirjoittanut kymmeniä kirjoja. Hän intoilee sellaisen yhteiskuntatieteen puolesta, joka tarjoaa taisteluvälineitä ihmisten elämänolosuhteiden parantamiseksi yhdessä heidän kanssaan.
Piilottajan päiväkirjassa (2010) Juha Suoranta raportoi kriittisestä toimintatutkimuksesta, jolla hän auttoi ahtaalle Suomessa joutunutta alaikäistä turvapaikanhakijaa. Yhdessä Sanna Ryynäsen kanssa kirjoittamassaan teoksessa Taisteleva tutkimus (2014) Suoranta esitteli laajasti toiminnallisia ja yhteiskuntaa muuttamaan tähtääviä tutkimusmenetelmiä.
Trilogian päättävässä osassa Paulo Freire – Sorrettujen pedagogi Suoranta tarkastelee terävästi kriittisen toimintatutkimuksen pioneerin Paulo Freiren elämää ja ajattelua.
Päivätyönsä hän tekee Tampereen yliopiston aikuiskasvatuksen professorina.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Paulo Freire – Sorrettujen pedagogi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *