Ale!

Korhonen Anna-Reetta, Peltokoski Jukka ja Saukkonen Miika 

Paskaduunista barrikadille – Prekariaatin julistus

3.00 7.00 

Paskaduunista barrikadeille on työmarkkina-asemaltaan epävarman, mutta yhteiskunnallisesti yritteliään sukupolven manifesti. Työelämän muutokset koskettavat kaikkia. Olisiko aika organisoida uudenlaisia työtaisteluja?

Normaali norm. 13.00 
Innon hinta: 3.00 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 16.90 
Innon hinta: 7.00 
ISBN: 978-952-01-0300-2

Kirjoittaja: Korhonen Anna-Reetta, Peltokoski Jukka ja Saukkonen Miika 

Julkaisuajankohta: 04 / 2009

Sivumäärä: 160

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

Prekaari elämä on elämää mielivaltaisten palkkioiden armoilla nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa, jonka sosiaaliturvajärjestelmä ei enää vastaa opiskelu- ja työelämän vaateisiin. Se on myös elämää, jota luonnehtii voimakas itsellisyyden vaade ja unelma persoonallisesta työstä.

Paskaduunista barrikadeille rakentaa uudentyyppistä yhteiskunnallista analyysia työelämän muutoksista ja luo toimintaohjelmaa prekariaatille. Pamfletti on teoreettisesti argumentoiva ja vapaamuotoinen yhteiskunnallinen puheenvuoro, josta ei puutu kapinaa.

Kirja esittelee tositarinoita, jotka hätkähdyttävät karuudellaan. Teos kertoo myös kamppailuista ja listaa Euroopassa prekariaatin nimissä toimivia järjestöjä, hankkeita ja kampanjoita. Lopussa on prekariaatin manifesti. Kirjoittajat kysyvät, olisiko aika alkaa organisoida uudenlaisia työtaisteluja.

Tekijöiden blogi

Saukkonen , Miika
Miika Saukkonen on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja opiskeleva pätkäduunari. Hän on ollut pitkään kiinnostunut tietotyöläisyyteen, prekariaattiin ja työväenliikkeeseen liittyvistä kysymyksistä ja osallistunut ruohonjuuritason toimintaan näiden tiimoilta, viime aikoina mm. Opiskelijatoiminta-verkostossa. Saukkosen aiempiin julkaisuihin kuuluu yhdessä Jukka Peltokosken ja Anna-Reetta Korhosen kanssa kirjoitettu Paskaduunista barrikadille - prekariaatin julistus (2009). Hän on osallistunut kirjojen Enrica Rigo: Rajojen Eurooppa (2010) sekä Franco "Bifo" Berardi: Tietotyö ja prekaari mielentila (2006) kääntämiseen. Lue lisää..
Peltokoski , Jukka
Jukka Peltokoski (synt. 1974) valmistelee apurahalla väitöskirjaansa yhteiskunnallisista liikkeistä, vaikuttaa verkkolehti Megafonin toimituskunnassa ja yrittää tulla toimeen. Peltokoskelle on kertynyt erinäinen määrä pätkä- ja ilmaistyökokemusta yliopistolta. Peltokosken kansalaisliikehistoria on kulkenut 1990-luvun ympäristöradikalismista uuden työn ja prekariaatin kysymyksiin. Yhä keskeisemmin hänen kiinnostuksensa suuntautuu tietotyöläisyyden teemoihin. Peltokoski on kiinnostunut myös luokkakamppailujen historiasta, erityisesti poliittisen työväenliikkeen vaiheista ennen toista maailmansotaa.  Jukka Peltokoski asuu Tampereella, mutta valmistelee väitöskirjaansa Jyväskylän yliopistoon. Hän on yhden lapsen isä, joka on antanut pikkurillinsä yhteiskunnalliselle muutokselle. Lue lisää..
Korhonen , Anna-Reetta
Anna-Reetta Korhonen (syn. 1980) on koulutukseltaan kansainvälisten suhteiden BA. Tällä hetkellä hän on osa-aikainen hankekoordinaattori, kääntää apurahalla kirjaa ja tekee kehitysmaatutkimuksen maisteriopintoja. Aiemmin hän on tehnyt muun muassa freelancetoimittajan, talonmiehen ja baarityöntekijän töitä. Korhonen pitää joustavien töiden itsenäisyydestä ja vaihtelevuudesta. Häntä kuitenkin uuvuttaa se, että tietotyöläinen on tavallaan aina töissä, ja raivostuttaa se, että freelancetyötä paljon tehneenä hänellä on onnettomat eläkekertymät. Korhonen nauttii kasvimaan hoidosta, yksitoikkoisista urheilulajeista ja etelämeksikolaisesta elämänmenosta. Lue lisää..

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Paskaduunista barrikadille – Prekariaatin julistus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *