Ale!

Jan-Erik Støstad

Parempaa palvelua!

(1 tuotearvio)

norm. 26.00 
Innon hinta: 22.90 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-675-0

Kirjoittaja: Jan-Erik Støstad

Julkaisuajankohta: 10 / 2016

Sivumäärä: 250

Suomentaja: Hans Virtanen & Tapio Bergholm

Alkuperäinen nimi: En fjerde vei for velferden: På sporet av framtidas helse, omsorg og skole

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Terveydenhuollon, hoivan ja koulun tulevaisuus

Norjalainen ekonomisti ja ay-toimija Jan-Erik Støstad esittää kirjassaan konkreettisen ehdotuksen hyvinvointiyhteiskunnan kehittämiseksi. Hän keskittyy hyvinvointivaltion ydinpalveluihin: terveydenhoitoon, hoivaan ja kouluun.

Ei hyvinvointipalvelujen markkinaehtoisuus, ei New Public Management eivätkä perinteiset julkiset hyvinvointipalvelut anna riittävän hyvää perustaa tulevaisuuden hyvinvoinnille. Tekijä purkaa tyylikkäästi uskomukset siitä, että ”rahat seuraavat asiakasta” ja ”vapaa valinta” toisivat enemmän ja parempia palveluita kaikille.

Støstadin neljännen tien hyvinvointimalli tarkoittaa parhaiden käytäntöjen vapaata käyttöönottoa, suurempaa luottamusta ammattilaisiin sekä parempaa yhteistyötä palvelujen käyttäjien kanssa niiden kehittämiseksi kuin perinteisessä julkisten palveluiden ohjauksessa on ollut tapana. Ammattilaisten ja palveluiden käyttäjien yhteistyö ja yhteiskehittely ovat aikaansaatavissa paremmin yhteiskunnan tuottamissa palveluissa. Tämä on varmin tapa välttää voittoa tavoittelevan hyvinvointituotannon ristiriidat, puutteet ja ongelmat.    

Kirja julkaistaan yhteistyössä Työväen Sivistysliitto TSL:n kanssa.

Jan-Erik Støstad on norjalainen ekonomisti ja sosiaalidemokraattisten puolueiden ja ammattiliittojen keskusjärjestöjen pohjoismainen yhteistyökomitean (SAMAK) pääsihteeri.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

1 arvio tuotteelle Parempaa palvelua!

  1. Jouko Muuri

    Kirja paneutuu mielenkiintoisella tavalla julkisten palvelujen yhtiöittämiseen ja yksityistämiseen liittyviin ongelmiin.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *