Ale!

Heine Bakkeid

Paratiisin kutsu

14.90 24.90 

Normaali norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 9789523511712

Kirjoittaja: Heine Bakkeid

Julkaisuajankohta: 6 / 2020

Sivumäärä: 380

Suomentaja: Jonna Joskitt-Pöyry

Alkuperäinen nimi: Møt meg i paradis

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle ,
Jaa tämä:

Pohjoisesta palannut Thorkild Aske tavoittelee parai­kaa rauhallista elämää yhteiskunnan kustannuksella, kun Norjan menestyneimpiin rikoskirjailijoihin kuuluva Milla Lind kutsuu hänet töihin. Lindin aikaisempi rikos­asiantuntija on saanut surmansa taustoittaessaan kirjaa, joka perustuu todelliseen tapaukseen – kahden teinitytön salaperäiseen katoamiseen.

Menneisyytensä haamujen kanssa painiva Aske on pian kaulaansa myöten mukana tutkinnassa, joka vie hä­net paratiisin porteille ja takaisin – eikä mikään ole sitä miltä ensisilmäyksellä näyttää.

Norjalainen Heine Bakkeid yhdistää rikoskirjallisuu­teen kauhun aineksia hyytävän taitavasti. Hänen dekka­reidensa tummasävyistä maailmaa sävyttävät terävä tyyli, omaperäinen huumori ja ripaus yliluonnollista.

Paratiisin kutsu oli vahva ehdokas vuoden 2019 par­haaksi norjalaiseksi rikoskirjaksi.

Arvostelut ja uutiset:

”Pidin tästä erinomaisesta dekkarista. Kirja tarjoaa hyvää dekkariviihdettä, sitä suosittua nordic noiria, ja samalla hieman erilaista jännitystä. Kirja on sujuvasti kirjoitettu ja taitavasti rakennettu.  Luvut ovat lyhyitä ja sujuva dialogi toimii hyvänä apukeinona juonen kuljettamisessa. Henkilögalleria on mielestäni kirjan vahvuus. Roolien rakentamiseen on panostettu ja mukana on kiinnostavia roolihahmoja. Ja selvää on, etteivät he kaikki suinkaan ole sieltä puhtoisimmasta päästä. Uskon, että  Bakkeidin Aske-sarjasta tulee menestys, niin lupaava dekkari tämä Paratiisin kutsu on.”
Kirjojen kuisketta, 20.6.2020

Heine Bakkeidin Thorkild Aske -sarjan toinen osa Paratiisin kutsu on vetävä moderni dekkari. Traumojensa ja sairauksiensa kanssa painiva Aske on mieleenpainuva hahmo. Ei ihme, että norjalaista Bakkeidia on verrattu monesti Jo Nesbøn Harry Hole -sarjaan. Pohjoismaisen jännityksen ystävälle Heine Bakkeidia voi edelleen suositella. Sarja jatkuu, toivottavasti suomennoksetkin.”
Kirjavinkit.fi, 20.6.2020

”Pidin kirjailijan tavasta kuljettaa rinnan tapahtumien tutkintaa ja tyttöjen omaa kerrontaa. Loppuvaiheessa tapahtumien kulku on kuin Bond-leffasta, ja koukuttavahan tämä oli. Kirjan nimi – no sen merkityksen saa lukija selvittää.”
Sanapari-blogi, 10.6.2020

Paratiisin kutsu on kerännyt kiittäviä arvioita ja antisankari Askea on verrattu Nesbøn Harry Holeen.”
Kirja vieköön! -blogi, 10.6.2020

”Pääasiassa kirja etenee rouhean Thorkildin minäkerrontana, mutta nykytyyliin välillä on kadonneen tytön tajunnanvirtaa. Keino on tehokkaaksi todettu, ja toimii se nytkin.”
Tuijata-blogi, 10.6.2020

Tutustu sarjan muihin osiin:

Bakkeid , Heine

Heine Bakkeid (s. 1974) on varttunut Pohjois-Norjassa, jonka jylhistä seuduista ja tummista sävyistä hän ammentaa myös kirjoitustyössään. Meren aaveet on aiemmin nuorille kirjoittaneen Bakkeidin ylistetty debyytti rikoskirjailijana. Jo Nesbøn veroinen lahjakkuus on pantu laajalti merkille ja hänen tuotantoaan on julkaistu jo yli 15 maassa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Paratiisin kutsu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Heine Bakkeidin dekkarissa saat rahoillesi vastinetta: jännitystä, sukupuolten välistä köydenvetoa, vetäviä kerronnallisia tasoja. Tätä et voi laske käsistäsi.” – Femina

”Myös Bakkeidin toinen dekkari tempaa mukaansa ja saa värisemään kauhusta.” – Hallandsposten

”Uusi Jo Nesbø. Kaunista ja niin tummasävyistä viihdettä. Paina mieleen Heine Bakkeidin nimi – hänen toinen dekkarinsa on parasta nordic noiria.” – Verdens Gang

”Jännittävä ja omaperäinen dekkari, jossa on hyvä draivi. Päähenkilö kamppailee omien pulmiensa kanssa, mutta ei ilman pilkettä silmäkulmassa.” – Adresseavisen