Helander Mika & Nylund Mats (toim.) 

Palkka työstä – Ay-liike ja edunvalvonnan uudet muodot

norm. 24.00 

Kirja tarkastelee ay-liikettä ja piirtää samalla kuvaa työmarkkinaosapuolista, elinkeinoelämästä ja valtiovallasta, muuttuneesta työelämästä ja työmarkkinapolitiikasta.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-121-2

Kirjoittaja: Helander Mika & Nylund Mats (toim.) 

Julkaisuajankohta: 08 / 2012

Sivumäärä: 220

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Kansainvälisessä poliittisessa keskustelussa Suomi on esimerkkinä maasta, jossa ay-liikkeen, työantajien ja valtiovallan luottamuksellinen vuorovaikutus on edistänyt taloudellista kasvua, työllisyyttä ja sosiaalista yhtenäisyyttä. Tämä monitieteellinen teos tarkastelee ay-liikkeen edunvalvonnan strategioita, toimintaa ja vaikutusvaltaa globaalin aikakauden Suomessa.

Työpaikkojen siirtyminen ulkomaille, ulkoistaminen ja alihankinta vaikuttavat ay-liikkeen toimintaedellytyksiin. Määräaikaiset työsuhteet, vuokratyövoiman käyttö ja maahanmuutto rapauttavat vanhaa järjestäytymistä. Kirja käsitelee erilaisten palkkasopimusten vaikutusta Suomen kilpailukykyyn, paikallista sopimista ja luottamusmiesten muuttunutta asemaa, ammattiliittojen yhdistymistä, median tapoja käsitellä lakkoja ja työtaisteluja, ay-liikkeen roolia lainvalmistelussa ja ay-liikkeen arvostuksen kehitystä.

Kirjan keskeinen tarkastelun kohde on ay-liike, mutta samalla teos piirtää kuvaa myös muista työmarkkinaosapuolista, elinkeinoelämästä ja valtiovallasta, muuttuneesta työelämästä ja työmarkkinapolitiikasta. Kirjan kirjoittajat ovat suomalaisia eturivin ay-liikkeen tutkijoita.

Kirjan ovat toimittaneet sosiologi, VTT Mika Helander ja
viestinnän tutkija, dosentti Mats Nylund.

Helander , Mika
Sosiologi, VTT Mika Helander on tutkinut työn ja pääoman suhdetta globalisaatiossa. Lue lisää..
Nylund , Mats
VTT Mats Nylund on viestinnän dosentti Helsingin yliopistossa. Hän johtaa englanninkielistä Media Management -maisteriohjelmaa Arcada-ammattikorkeakoulussa. Lue lisää..

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Palkka työstä – Ay-liike ja edunvalvonnan uudet muodot”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *