Ale!

Hannu-Pekka Björkman ja Nina Honkanen (toim.) 

Pakopiste

14.90 27.90 

Normaali 29.90  27.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) 14.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 9789523515161

Kirjoittaja: Hannu-Pekka Björkman ja Nina Honkanen (toim.) 

Julkaisuajankohta: 12 / 2020

Sivumäärä: 180

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Mitä tapahtuu kun kaikki ympäröivä näyttää erilaiselta ja löydämme itsemme toivomasta, ettei paluuta entiseen ole? Elämä ei tunne rajoja, normaalia tai epänormaalia. Mitä tiiviimmäksi elo muuttuu, sitä kirkkaammin merkitykselliset asiat ja kohtaamiset näyttäytyvät.

Pakopiste-kokoelmassa kuvataan erikokoisia todellisuuksia, joissa pysähtyminen on välttämätöntä. Teos on yritys nähdä ja ymmärtää mitä siitä voi seurata. Kokoelman nimekkääseen kirjailijakaartiin kuuluvat Hannu-Pekka Björkman, Annina Holmberg, Nina Honkanen, Juha Hurme, Jenni Kirves, Tommi Melender, Hannu Raittila, Juha Seppälä, Helena Sinervo ja juuri Kirjallisuuden valtionpalkinnon saanut Antti Nylén.

Kirjan idean takaa löytyvät kirjailija Nina Honkanen ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkman: ”Ajatus kirjasta tuli keväällä auringon ja kuun näyttäytyessä samassa kuvassa. Eikä kokoelmaan kutsuttuja kirjailijoita tarvinnut kauaa miettiä.” Mukaan lähti hieno kattaus maamme eturivin kirjailijoita. Björkman ja Honkanen ovat olleet lukemastaan vaikuttuneita: ”Jokaisen kirjailijan kertomuksella on oma pakoton kohtansa näiden kansien välissä”, he toteavat kokoelmasta.

”Oman tulkintani mukaan sisu on paljon monitahoisempi käsite kuin vaikkapa se, että ihminen menee tarvittaessa läpi harmaan kiven. Sisu on sitä, että keksitään keino ylittää kivi.” – Jenni Kirves

”Olemme tottuneet ajatukseen, että ihmisjärki on ainoa universaali järkilaji, joka pystyy avaamaan maailmankaikkeuden toimintakoodit.”
– Juha Seppälä

”Se, että sain kerran viikossa istua sohvalla ja katsoa telkkaria jonkun kanssa, piti mut ihmisenä ja nahoissani. Adidaksen t-paidankin sain Seijalta. Se lämmittää yhä.” – Juha Hurme

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

Idea Pakopiste-kirjoituskokoelmasta syntyi keväällä, kun pariskunta (Honkanen & Björkman) oli perheen kolmen nuorimman lapsen kanssa ystävien mökillä Ruovedellä. Pandemian pysäyttämässä maailmassa heille avautui yllättäen aikaa olla yhdessä ilman kiirettä.”
Helsingin Sanomat, 24.12.2020

Nina Honkanen ja Hannu-Pekka Björkman vierailivat Viiden jälkeen -ohjelmassa Pakopiste-kokoelman tiimoilta. Katso haastattelu tästä.

Kirjailija Nina Honkanen ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkman vierailivat Radio Suomen Sunnuntaivieras-ohjelmassa uutuuskirjansa Pakopiste tiimoilta. Löydät jutun täältä. 15.11.2020

”Kiitos kirjasta, jota oli ravitsevaa lukea kappale kerrallaan.”
Kodin Kuvalehti 2/2021

”Tämä nimekkäiden kirjoittajien kokoama teos kuvaa todellisuuksia, joissa pysähtyminen on välttämätöntä.”
Iltalehti, 13.12.2020

Honkasen essee kertoo erilaisesta pysähtymisestä. Se kertoo kyvystä  sopeutua,  kun  on  pakko.”
Länsi-Suomi, 10.12.2020

Pakopiste raivaa hienosti tietä muille vielä tuloillaan oleville pohdinnoille ja koronaa kuvaaville taide-elämyksille.”
Kulttuuritoimitus, 17.12.2020

”Epidemian vaikutukset näkyvät monessa esseessä, mutta ehkä isoin yhdistävä tekijä on pysähtymisen välttämättömyys. Myös toive siitä, ettei kaikki edes palaisi ennalleen tulee esseissä esiin joko yksilön elämässä tai globaalisti.”
Aamulehti, 3.1.2021

”Pakollinen pysähtyminen synnytti Björkmanille ja hänen puolisolleen, kirjailija Nina Honkaselle, myös idean kirjasta. Juuri ilmestyneessä esseekokoelmassa Pakopiste (Into) kymmenen kirjoittajaa Juha Hurmeesta Juha Seppälään pohtii pysähtymisen välttämättömyyttä.”
Kirkko ja kaupunki, 2.12.2020

”Korona on vähintään pohjavireenä loppuvuodesta ilmestyneen Pakopiste-esseekokoelman teksteissä, joissa suomalaiset kirjailijat pohtivat pysähtymisen hetkiä.”
Koillissanomat, 14.1.2021

”Kokoelma on kivasti kirjava. Kirjoittajille on annettu tarpeeksi tilaa ja vapauksia ilmaista tuntojaan ja käsityksiään, ja lukijan ilo on tutustua kirjoituksiin juuri siinä järjestyksessä, kuin haluaa.”
Kirjareppu, 15.12.2020

”Esseitä virittää henkilökohtaisuus sekä tapa yhdistellä yksityisiä huomioita ja ajankohtaisia tai yleisiä aiheita.”
Tuijata, 3.12.2020

Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Pakopiste”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.