Ale!

Milla Peltonen (toim.) 

Päätön – Novelleja työstä ja työttömyydestä

norm. 17.00 
Innon hinta: 5.00 

Kiehtova läpileikkaus aikamme työelämästä. Marja Uimosen voittajanovellissa virkamies leikataan kahtia ja tekee kahden työntekijän työt.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-338-4

Kirjoittaja: Milla Peltonen (toim.) 

Julkaisuajankohta: 08 / 2014

Sivumäärä: 150

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

“Ups!”
Hän oli leikannut pääni irti.
Tyttö näytti kauhistuneelta, pyyteli sitten anteeksi ja yritti pidätellä nauruaan. Ikkunan takana koivun lehdet kiiltelivät kuin liimalla siveltyinä. Pannaanko pakettiin, huolehti tyttö.

Marja Uimosen voittajanovelli “Päätön” on absurdi kuvaus työelämästä: virkamies leikataan kahtia ja tekee kahden työntekijän työt.

Kokoelman 22 novellia valittiin Työ ja työttömyys -kirjoituskilpailun parhaimmistosta. Tuloksena on kiehtova läpileikkaus aikamme työelämästä.

Se oli rutiinityötä, jossa päätä ei tarvittu ja jonka lapsikin osasi tehdä silmät ummessa.

”Voittajanovellissa sosiaalityöntekijä joutuu byrokratian, tehokkuuden ja taloudellisen rationalisoinnin vuoksi toimimaan kuin voittoa tuottavassa yrityksessä. Myös sosiaalitoimiston tarkoituksesta piirtyy täysin vääristynyt kuva. Yhteiskuntakritiikki on erittäin ajankohtaista ja osuvaa.” Anu-Hanna Anttila

 

Peltonen , Milla
Milla Peltonen (s. 1973) on Kangasalla asuva kirjallisuudentutkija, tietokirjailija ja silloin-tällöin-opettaja. Akateeminen pätkä- ja keikkatyöläisyys on hänelle tuttua. Tällä hetkellä hän kirjoittaa apurahan turvin kirjaa Hannu Salamasta tuotantoineen sekä osallistuu vuosittaisen Työväenkirjallisuuden päivän suunnitteluun ja toteutukseen Tampereella. Tämän antologian toimittaminen oli yksi hänen mieluisimpia työkeikkojaan. Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Päätön – Novelleja työstä ja työttömyydestä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.