Mistä seksityöntekijät haaveilevat ja mitä he puhuvat keskenään kahvipöydässä? Kuka seksityössä alistaa ja ketä? Ovatko kaikki seksipalvelujen myyjät päihdeongelmaisia ihmiskaupan uhreja ja ostajat onnettomia peräkammarin poikia ja reppanoita, jotka saavat vain rahalla? Milloin seksityö voimauttaa?
Kirjassa viisi suomalaista harkiten, vapaaehtoisesti ja eettisesti seksipalveluja myyvää naista kertoo ammatistaan, elämästään, toiveistaan, peloistaan ja iloistaan. Heillä on kokemusta seksialan eri töistä yhteensä kymmeniä vuosia. Nyt he kertovat suoraan, mikä seksityössä on hauskaa ja mikä vähemmän hauskaa, mikä suomalaisessa parituslainsäädännössä pännii ja miksi seksipalveluiden myyminen on feministinen teko.
On aika raottaa mystisyyden verhoa ja kertoa, millaista seksityöntekijän arki on verkkosukkahousujen ja vellinkeiton välillä tasapainoillessa. Tervetuloa matkaan!
Oma valinta -kirjan kirjoittajat Miia, Johanna, Sara, Elina ja Susanna ovat suomalaisia seksityöntekijöitä. Kirjan kuvat on piirtänyt Julie Saltbacka. Kirjaryhmää ohjasi YTM Päivi Ahtiala. Kirja sai alkunsa, kun seksityöntekijöiden ammattia pohtiva ryhmä halusi kertoa seksityön sisällöstä ja haasteista suomalaisille.
Merja –
Teos valottaa hyvin asiallisesti sen että seksityö on palveluala ja palveluammatti siinä missä esim hieroja tai fysioterapeutti tai oikeastaan mikä ammattia tahansa missä keskitytään asiakkaan parempaan oloon ja tarpeeseen. Tässä vain se ero että tässä ammatissa hyvin isoksi osaksi valottuu myös henkinen hyvin vointi. Syitä palvelu tarpeelle on moninaisia, pitääkö ylipäätään syitä moralisoida tai kategoroida, mielestäni ei. Lainsäädännöllä yritetään estää rikollinen toiminta mutta sitä lainsäädäntö ei pysty tekemään mutta hankaloittaa ainoastaan palvelutuottajien ammatin harjoittamista. Mielestäni seksipalvelua tuottavan ihmisoikeudet tulee olla samat kuin kaikilla muilla. Oikeus päättää mitä haluaa tehdä. Työ on tärkeää työtä. Kaikilla ei seksi asiat hoidu kotona ja läheisyys on iso osa tätä palvelua. Teos kannattaa lukea!