Ale!

Tom Mueller

Oliiviöljyn menetetty neitsyys

norm. 29.00 
Innon hinta: 5.00 

Tositarina ihanasta öljystä mutta myös öljypetoksesta. Kunnon oliiviöljy ehkäisee sydänsairauksia ja dementiaa, mutta osa kauppojen öljystä on naamioitua lamppuöljyä. Kirja kertoo kaiken oliiviöljystä ja opettaa tunnistamaan aidon oliiviöljyn väärennetystä.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-369-8

Kirjoittaja: Tom Mueller

Julkaisuajankohta: 03 / 2015

Sivumäärä: 280

Suomentaja: Eila Salomaa

Alkuperäinen nimi: Extra Virginity: The Sublime and ­Scandalous World of Olive Oil

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Opi tunnistamaan aito oliiviöljy väärennetystä.

Oliiviöljyä on käytetty tuhansien vuosien ajan ruokaan, kauneudenhoitoon, seksiin, lääkkeenä ja osana pyhiä rituaaleja. Odysseus tuoksui oliiviöljyltä, ja kunnon öljy ehkäisee sydänsairauksia ja dementiaa. Suomessakin myytävää ekstraneitsytoliiviöljyä pidetään öljyistä parhaana. Osa tästä öljystä on kuitenkin muuta kuin mitä etiketti lupaa: pahimmillaan kauniiksi naamioitua lamppuöljyä. Huono öljy ohjaa EU:n maataloustukia väärään osoitteeseen ja vie aidon öljyn tuottajilta toimeentulon. Ennen kaikkea se on rikos kansanterveyttä kohtaan.

Toimittaja Tom Muellerin kirja koskettaa kaikkia oliiviöljyn rakastajia. Se kuvaa öljyn tuotannon eri vaiheet satoja vuosia vanhojen puiden hoidosta öljyn puristamiseen. Kirja esittelee historiaa ja nykypäivää, terveysvaikutuksia ja tuottajia. Se auttaa erottamaan hyvän öljyn huonosta ja valitsemaan kuhunkin tarkoitukseen parhaiten sopivan oliiviöljyn.

”Kirja on kulttuurinen rakkaudentunnustus laatuoliiviöljylle. Se on kirjoitettu intohimolla, mutta myös taustoja tutkien ja alan asiantuntijoita – niin virkamiehiä, kemistejä, ravintotutkijoita, poliiseja kuin pienviljelijöitä ja suurtuottajia – haastatellen.” Janne Hopsu, MTV, 9.9. 2015

Artikkeleita ei löytynyt.
Mueller, Tom

Tom Mueller on maailman johtavia oliiviöljyasiantuntijoita. Hän on haastatellut kirjaansa varten lukuisia ihmisiä ympäri maailman. Hän on freelance-kirjoittaja, joka on kirjoittanut muun muassa New Yorkeriin, National Geographiciin, New York Times Magazineen ja Atlantic Monthlyyn. Oliiviöljyn menetetty neitsyys on hänen ensimmäinen kirjansa ja se on syntynyt rakkaudesta oliiviöljyyn.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Oliiviöljyn menetetty neitsyys”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *