Ale!

Hannu Nyberg

Olavi Virta hurmiosta turmioon

norm. 32.00 
Innon hinta: 10.00 

Samettiääninen Olavi Virta on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimmista laulajista, mutta mikä mies Ola oikeasti oli? Tämä kirja sisältää kaiken sen tiedon Olavi Virran elämästä, jota ei ole aiemmin kerrottu.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-440-4

Kirjoittaja: Hannu Nyberg

Julkaisuajankohta: 06 / 2015

Sivumäärä: 464

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

Samettiääninen Olavi Virta on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimmista laulajista, jota arvostetaan niin tango- kuin rockpiireissäkin. ”Täysikuu”, ”Eva”, ”Poika varjoisalta kujalta” ja ”Hopeinen kuu” ovat tuttuja kaikille, mutta mikä mies Ola oikeasti oli?

Olavi Virta hurmiosta turmioon sisältää myös kaiken sen kiinnostavan tiedon miehen elämästä, jota ei ole aiemmin kerrottu ääneen. Huipulla ollessaan Ola eli supertähden elämää. Hän ajeli amerikanraudoilla, lensi kukasta kukkaan ja ryyppäsi reippaasti. Virta oli toisaalta ahkera harjoittelija ja bisnesmies, joka toisaalta hoiti talouttaan ja elämäänsä löperösti. Olan ohella värikkäissä tarinoissa mukana vilisee aikansa julkkiksia, kuten Tapio Rautavaara, Siiri Angerkoski, Pirkko Mannola, Toivo Kärki ja tietenkin Virran kruununperijät Reijo Taipale ja Eino Grön.

Ilomantsin skandaali vuonna 1959 taittoi Virran uran laskuun, kiiltokuvapojan gloria mureni. Viina sai laulajan elämässä entistä enemmän valtaa. Virta julkaisi vielä muutaman suositun kappaleen, mutta poltti itsensä loppuun ja vietti viimeiset vuotensa köyhänä ja pilkattuna. Mitä Ilomantsissa oikeastaan tapahtui, ja oliko lehtikohussa kysymys yhden toimittajan ajojahdista vai pilasiko Virta itse uransa?

Tässä kirjassa Hannu Nyberg oikaisee useita Virtaa koskevia tarinoita ja uskomuksia. Hän tarttuu aiheeseensa reippaalla otteella, sortumatta turhaan hienosteluun.

Kirjassa on täydellinen Virta-diskografia. Julkaistu: kesäkuu 2015.

“Harvoin kirjoittaja pääsee aivan näin lähelle itseään kirjoittaessaan jostain toisesta, kuuluisasta ja lahjakkaasta henkilöstä. Hannu Nyberg onnistuu hämmentävässä tempussa. Hän on kirjoittanut Olavi Virran kautta kirjan itsestään Olavi Virta -tietäjänä, ja mikä ihmeellisintä, kirja on hauskaa ja opettavaistakin luettavaa.” Kari Salminen, Turun Sanomat, 2.9.2015

 

Nyberg , Hannu

Hannu Nyberg on kerännyt Olavi Virtaan liittyvää tavaraa vuodesta 1978. Hän on julkaissut aikaisemmin kirjat Rockista rautalankaan (Otava, 1984) ja Elvis elää? (Johnny Kniga, 2003) sekä kirjoittanut Blues News -lehteen. Virtapiiri ry:n kautta Nyberg oli puuhaamassa muun muassa muistolaattaa Virralle.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Olavi Virta hurmiosta turmioon”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

“Jos tahtoo tietää Virrasta enemmän ja syvemmältä, voi lukea vaikka Hannu Nybergin 2015 julkaistun anekdoottimaisen kirjan Olavi Virta – hurmiosta turmioon.”

“Virran elämään vihkiytynyt Nyberg oikaisee tangon kuninkaaseen liittyviä virheellisiä luuloja ja kertoo tarinoita aikansa supertähden elämästä.”  Ida Karimaa, IS uutinen 5.7.2015

“Harvoin kirjoittaja pääsee aivan näin lähelle itseään kirjoittaessaan jostain toisesta, kuuluisasta ja lahjakkaasta henkilöstä. Hannu Nyberg onnistuu hämmentävässä tempussa. Hän on kirjoittanut Olavi Virran kautta kirjan itsestään Olavi Virta -tietäjänä, ja mikä ihmeellisintä, kirja on hauskaa ja opettavaistakin luettavaa.” Kari Salminen,  Turun Sanomat kirja-arvio 2.9.2015

HS kirja-arvio 1.7.2015

Kirjan vuoksi blogi 11.7.2015

Väylän Pyörre kirja-arvio 24.8.2015