Ale!

Martti Blåfield

Nordenskiöld

norm. 36.00 
Innon hinta: 24.90 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-665-1

Kirjoittaja: Martti Blåfield

Julkaisuajankohta: 08 / 2016

Sivumäärä: 580

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Suomalaissyntyisen tutkimusmatkailijan ja tiedemiehen tarina

Mäntsälästä ponnistanut Adolf Erik Nordenskiöld (1832–1901) oli maailmankuulu mineralogi, kartografi ja Ruotsin kuninkaallisen tiedeakatemian jäsen. Hän teki kymmenen tutkimusmatkaa Huippuvuorille, Grönlantiin ja Jenisei-joelle sekä kuuluisan Koillisväylän purjehduksen valaanpyyntialus Vegalla. Nordenskiöldiä pidettiin tutkimusmatkojen johtajana ”liian epäkäytännöllisenä ollakseen muuta kuin vaivaksi”, mutta käytännöllisyys ilmeni hänessä muuta kautta: hän keksi porakaivot, joilla ihmiskunta on siitä asti saanut puhdasta juomavettä suoraan kalliosta.

Martti Blåfieldin kirjoittama elämäkerta perustuu 30 vuoden tutkimukseen, joka paljastaa mielenkiintoista tietoa maailmanluokan tiedemiehen elämästä.

Martti Blåfield (FM) on tutkinut Nordenskiöldejä yli 30 vuoden ajan. Ennen uppoutumistaan suurteoksen viimeistelyyn hän teki työuransa kirjastonhoitajana eduskunnan kirjastossa sekä tieteellisen informoinnin neuvostossa.

”Ulkoasultaan kirja on vuoden kauneimpia”. Heikki Haapavaara, Kauppalehti, 14.12.2016

Artikkeleita ei löytynyt.
Blåfield, Martti

Martti Blåfield (FM) on tutkinut Nordenskiöldejä yli 30 vuoden ajan. Ennen uppoutumistaan suurteoksen viimeistelyyn hän teki työuransa kirjastonhoitajana eduskunnan kirjastossa sekä tieteellisen informoinnin neuvostossa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Nordenskiöld”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Tässä vetävästi kirjoitetussa kuvauksessa tunnetusta pohjoisen tutkimusmatkailijasta ja tiedemiehestä voi Huovismaisesti uppoutua vanhojen mittayksiköiden ja eksoottisten paikannimien maailmaan.”
Inarilainen, 12.12.2018

Dok: Nordenskiöldin viimeinen tutkimusretki. Yle Areena, 20.11.2017

Nordenskiöldin pohjoinen luonto. YLE Areena, 1.1.2017

”Nordenskiöld -kirjailija Martti Blåfield on superharrastaja. Elämäntyönsä hän teki eduskunnan kirjastossa ja alan elimissä. Nordenskiöld-harrastukseensa hän on uhrannut yli 30 vuotta. Tulos on huima. Blåfieldin urakka arkistoissa on ollut valtava. Hänen käytössään olleet paperit ja kirjeet piirtävät jännittävää kuvaa kaikkien aikojen suomalaisesta.” Heikki Haapavaara, Kauppalehti, 14.12.2016

”Blåfield on tehnyt perusteellista työtä ja syventynyt monien tieteenalojen oppihistoriaan.” Osmo Pekonen, Savon Sanomat, 5.12.2016

”Martti Blåfield on tehnyt kulttuuriteon, laatinut kattavan elämäkerran kenties suurimmasta suomalaissyntyisestä tiedemiehestä ja tutkimusmatkailijasta Adolf Erik Nordenskiöldistä (1832–1901).”  Hannele Salminen, Kirjasta kirjaan, 3.10.2016