Ale!

Boris Kagarlitsky

Neukkulaan ja takaisin

norm. 17.00 
Innon hinta: 5.00 

Mitä Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen on tapahtunut Venäjällä, kysyy ikuinen toisinajattelija Boris Kagarlitsky lukijat vangitsevassa kirjassaan.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-01-0520-4

Kirjoittaja: Boris Kagarlitsky

Julkaisuajankohta: 08 / 2010

Sivumäärä: 0

Suomentaja: Teppo Eskelinen

Alkuperäinen nimi: Back in the USSR, Seagull Books, 2009.

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Neuvostoliiton hajoamisesta on kaksikymmentä vuotta, eikä juuri mikään todellisuudessa yhdistä vanhaa sosialistista paratiisia ja nykyistä kapitalistista suurvaltaa. Silti venäläiset edelleen pitävät itseään ensisijaisesti entisinä neuvostokansalaisina, ja Venäjän uusi eliitti viittaa vanhoihin hyviin aikoihin oikeuttaakseen olemassaolonsa. Voitonpäivänä hallitus panee vuodesta toiseen pystyyn näytöksen, joka on kuin neuvostoajan sotilaallinen seremonia.

Miksi ihmeessä on näin, kysyy Boris Kagarlitsky lukijat vangitsevassa pamfletissaan. Mitä Venäjällä on vanhan vallan kaatumisen jälkeen oikeastaan tapahtunut? Miten älymystö ja taiteilijat ovat murroksesta selvinneet ja millaisia romaaneja, elokuvia ja taideteoksia he tänään tuottavat?

”Nykyisin ihmiset voivat puhua eri asioista, mutta he eivät halua puhua mistään”, Boris Kagarlitsky kirjoitti Ydin-lehdessä marraskuussa 2009. ”Kansallista perintöä jakavat ylempien luokkien edustajat ja ylikansallisten yritysten sivukonttorit. 1980-luvun lopun lapsenusko on hävinnyt. Kansat ovat oppineet, mikä on mitäkin. Mutta tällä hetkellä harhat korvautuvat kyynisyydellä, mikä on paha asia sosiaalisten reformien kannalta.”

Ilmestyy elokuussa.

Artikkeleita ei löytynyt.
Kagarlitsky , Boris

Kagarlitsky on marxilainen teoreetikko ja sosiologi, jolla on ollut onni elää toisinajattelijana sekä Neuvostoliitossa että nyky-Venäjällä. Hän opiskeli 1970-luvulla teatterikriitikoksi Valtiollisessa teatteritaiteen instituutissa, kunnes hänet ”vääränlaisen toiminnan” vuoksi erotettiin. 1978-1982 Kagarlitsky osallistui maanalaiseen julkaisutoimintaan, minkä vuoksi hän istui kaksi vuotta vankilassa. Sittemmin hän on julkaissut useita kirjoja neuvostoliittolaisesta ja venäläisestä yhteiskunnasta. Boris Kagarlitsky on Institute of Globalisation Studies and Social Movements (IGSO) -keskuksen johtaja ja Levaja Politika -lehden päätoimittaja Moskovassa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Neukkulaan ja takaisin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *