Ale!

Jari Tamminen

Nauti tyhjyydestä – Ja muita vastamainoksia

norm. 27.00 
Innon hinta: 21.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523512269

Kirjoittaja: Jari Tamminen

Julkaisuajankohta: 9 / 2019

Sivumäärä: 160

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Nauti tyhjyydestä esittelee vastamainoksia, jotka sanovat ääneen sen, minkä mainostajat mieluummin jättävät sanomatta.

Julkinen tila vilkkuu mainosten valoja ja media pursuaa värikkäänä niiden seireenin laulua. Mainokset määrittävät sen, mitä kulutamme, kuinka elämme ja millaisen identiteetin rakennamme itsellemme. Usein emme kuitenkaan kiinnitä sen tarkempaa huomiota mainoksiin. Vastamainos puolestaan kannustaa näkijäänsä huomaamaan myös muita toimintavaihtoehtoja. Vastamainosten avulla voimme hahmottaa yhteiskuntaamme hieman paremmin ja ehkä samalla kannustaa myös mainostajia mukaan dialogiin.

Vastamainokset ovat osa kulttuurihäirintänä tunnettua ilmiötä. Taiteen ja aktivismin rajapinnasta löytyvä kulttuurihäirintä on oiva keino tutkia yhteiskuntaamme, ja harkitut häiriköt voivat tehdä näkymättömän näkyväksi.

Näkyväksi tekemisen ohella vastamainokset voivat myös toisinaan muuttaa rakenteita. Tämä muutosvoima nähtiin muun muassa keväällä 2019, kun tässäkin kirjassa esitelty Suomen suurin häkkikanala -vastamainos kannusti S-ryhmän luopumaan häkkikananmunista. Taidekontekstissa vastamainoksia pääsee ihailemaan seuraavan kerran Mikkelin taidemuseossa helmikuussa 2020 aukeavassa Häiriköt-päämajamuseo -näyttelyssä.

Vastamainosten kyvystä kuvata yhteiskuntaa kertoo se, että ne ovat vakiinnuttaneet paikkansa myös osana peruskoulujen ja lukioiden opetusta.

Nauti tyhjyydestä, ja muita vastamainoksia -teos kasaa yksien kansien väliin Voima-lehdessä vuosina 2015-2019 julkaistuja vastamainoksia ja lisää joukkoon joitain ennenjulkaisemattomia. Vastamainosten ohella kirjassa on artikkeleita joissa avataan vastamainosten osoittamien epäkohtien taustoja tutkijoiden, professorien ja kaiken maailman dosenttien kera.

Artikkeleita ei löytynyt.
Tamminen , Jari

Jari Tamminen on Voima-lehden toimittaja. Hän on seurannut into­himoisen kriittisesti markkinointi­viestintää 1990-luvulta alkaen.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Nauti tyhjyydestä – Ja muita vastamainoksia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *