Ale!

Heikki Hiilamo

Näkymättömät sankarit – Suomalaisten salainen apu Chilen vallankaappauksen uhreille

9.90 26.90 

Normaali norm. 29.00 
Innon hinta: 26.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 9.90 
ISBN: 9789523510555

Kirjoittaja: Heikki Hiilamo

Julkaisuajankohta: 1 / 2019

Sivumäärä: 320

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Chile, vuosi 1973. Kenraali Augusto Pinochet käynnisti verisen sotilasvallankaappauksen, joka järkytti julmuudessaan koko maailmaa.

Heikki Hiilamo johdattaa Näkymättömät sankarit -kirjassaan lukijan ”Suomen Schindlereiden” saappaisiin Chilen verisissä vainoissa. Miten suomalainen diplomaatti Tapani Brotherus kollegoineen onnistui pelastamaan jopa 2 500 vainotun hengen raakojen puhdistusten aikana?

Teos on tositarina suomalaisista, jotka kävivät vastarintaa kahdella rintamalla: toisaalta vastoin kenraali Pinochetin julmuuksia, toisaalta vastoin Suomen ulkoministeriön ohjeita. Diplomaateille käy selväksi, että vastarinnalla on korkea hinta.

Hiilamo onnistuu mukaansatempaavasti kertomaan suomalaisten sankareiden tarinan, joka kytkeytyy myös nykyiseen pakolaiskeskusteluun kiehtovalla tavalla. Voimme oppia paljon näiden rohkeiden suomalaisten tinkimättömyydestä ja peräänantamattomuudesta.

Kirjan pohjalta julkaistaan 6-osainen tv-sarja Ylellä keväällä 2019. Tv-ohjelmaa tähdittää Beck-elokuvasarjasta tunnettu Mikael Persbrandt. Hän esittää Ruotsin suurlähettiläs Harald Edelstamia.

Heikki Hiilamo (s. 1964) on tunnettu ja arvostettu yhteiskunnallinen keskustelija. Hän on myös Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori, joka teoksissaan keskittyy muun muassa tupakkateollisuuden, politiikan ja köyhyyden kysymyksiin.

Artikkeleita ei löytynyt.
Hiilamo , Heikki

Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo on toiminut sote-uudistuksen valmistelussa asiantuntijana kolmessa keskeisessä työryhmässä. Hän on aikaisemmin julkaissut muun muassa kirjan Uusi hyvinvointivaltio (Into 2011) sekä toimittanut yhdessä Hennamari Mikkolan ja Jenni Blomgrenin kanssa kirjan Kansallista vai paikallista? Puheenvuoroja sosiaali- ja terveyden­huollosta (Kela 2012).

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Näkymättömät sankarit – Suomalaisten salainen apu Chilen vallankaappauksen uhreille”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Kevään hitti televisiossa on ollut Ylen tv-sarja Näkymättömät sankarit. Se pohjaa Heikki Hiilamon samannimiseen kirjaan. Jos draama koukutti, tässä on tietokirja, joka avaa vuoden 1973 tapahtumat Chilessä mieleenpainuvasti sekä myös tuon ajan kaksinapaista ilmapiiriä. Tosielämä ja sen raadollisuus ovat sydäntä riipaisevia. Suomen ulkopoliittiset mahdollisuudet olivat mitä olivat. Niinpä diplomaatti Tapani Brotheruksen omapäinen sankaruus ja inhimillisyys nousevat suuriksi arvoiksi. Hyvyyttä ei palkita. Kuitenkin suomalaiset pelastivat Brotheruksen johdolla vallankaappauksen puhdistuksista jopa 2 500 ihmistä. Neljä tähteä.”
Kauppalehti, 29.5.2019

Heikki Hiilamo tekee tarkkaa työtä kuvatessaan Chilen vallankaappausta. Suola on mikrohistoriassa: diplomaatti Tapani Brotheruksessa, joka pelasti kollegoineen 2 500 vallankaappauksen uhria. Kirja ja tv-sarja tukevat toisiaan. Teoksesta on Helsingin kaupunginkirjastossa 127 varausta.”
Suomen Kuvalehti, 26.7.2019

Heikki Hiilamo on todella perehtynyt aiheeseen. Tietomäärä on valtava. Kiinnostavinta luettavaa ovat tarinat oikeasta ihmisistä ja siitä, miten heille kävi.”
Länsi-Suomi, 30.5.2019

”Kirja valottaa Chilen kuohuntaa ja sitä, kuinka suomalainen diplomaatti Tapani Brotherus kollegoineen onnistui pelastamaan puhdistuksista 2 500 ihmistä.”
ET, 27.3.2019