Ale!

Jenni Holma, Veera Järvenpää, Apila Pepita Miettinen, Kimmo Lust & Kaisu Tervonen 

Näkymätön sukupuoli – Ei-binäärisiä ihmisiä

(2 tuotearviota)

norm. 29.00 
Innon hinta: 26.90 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-833-4

Kirjoittaja: Jenni Holma, Veera Järvenpää, Apila Pepita Miettinen, Kimmo Lust & Kaisu Tervonen 

Julkaisuajankohta: 10 / 2017

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Kaksijakoinen sukupuolijärjestelmä vaikuttaa siihen, millaista politiikkaa Suomessa tehdään ja miltä tuntuu kasvaa transihmisenä, muunsukupuolisena tai sukupuolettomana. Näkymytön sukupuoli -kirja kertoo noista kasvukokemuksista, törmäämisistä viranomaisten kanssa ja oman tilan löytämisestä. Se on ensimmäinen suomalainen tietokirja muunsukupuolisuudesta. Toimittajat Kaisu Tervonen ja Veera Järvenpää ovat haastatelleet 15 ihmistä. Kirjan tarinat ovat minä-muotoisia kertomuksia sukupuoli-identiteetin etsimisestä. Valokuvaaja Jenni Holman kuvissa ihmisiä ei typistetä sukupuoleksi eikä sukupuoliteta. Kirjan kolmas osuus ovat Pii Anttosen, Kimmo Lustin ja Apila Pepita Miettisen sarjakuvat. Sarjakuvat tuovat kirjaan helposti lähestyttävää faktaa sukupuolenkorjausprosessista ja erilaisista sukupuoli-identiteeteistä. Sarjakuvilla on sama asema kuin tekstillä yleensä tietokirjoissa; ne eivät vain kuvita kirjan muuta sisältöä vaan välittävät yhteiskunnallisesti merkittävää tietoa.

Näkymätön sukupuoli -hankkeen ovat aloittaneet valokuvaaja Jenni Holma ja sarjakuvataiteilija, graafinen suunnittelija Apila Pepita Miettinen, jonka feministisiä ja poliittisia sarjakuvia on ilmestynyt Suomessa ja ulkomailla. Veera Järvenpää  ja Kaisu Tervonen ovat toimittajia.

Kirjoittajat: Veera Järvenpää & Kaisu Tervonen
Valokuvat: Jenni Holma
Sarjakuvat: Pii Anttonen, Kimmo Lust & Apila Pepita Miettinen

Pii Anttonen, Veera Järvenpää, Kimmo Lust ja Mika Rönkkö keskustelemassa kirjasta Näkymätön sukupuoli Helsingin Kirjamessuilla 2018.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

2 arviota tuotteelle Näkymätön sukupuoli – Ei-binäärisiä ihmisiä

  1. Kaepy

    Tämä on todella hyvä kirja ja sitä lukiessa toivoo, ettei se loppuisi koskaan. Mielenkiintoisia ja todella kattavasti erilaisia ei-binäärisiä ihmisiä. Ihana!

  2. KH

    Todella hyvä ja tarpeellinen kirja. Tätä toivoisi kaikkien ihmisten kanssa työskentelevien pukinkonttiin. Lisää ymmärrystä ihmisyydestä, sukupuolesta ja näiden moninaisuudesta. Ja siitä, ettei moninaisuus ole keneltäkään pois eikä uhka kenellekään tai millekään.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *