Ale!

Ervo Vesterinen

Naisen ruumiin historia

norm. 29.00 
Innon hinta: 14.90 

Mitä hyötyä on aromaattisten aineiden suitsuttamisesta emättimeen? Liittyykö nenäverenvuoto kuukautisiin? Entä mitä saadaan selville, kun kastellaan ohranjyvä naisen virtsalla? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Naisen ruumiin historia. Kirja kertoo, millaisia käsityksiä naiseudesta on ollut vallalla antiikin ajoista nykypäivään.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-746-7

Kirjoittaja: Ervo Vesterinen

Julkaisuajankohta: 2 / 2017

Sivumäärä: 280

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Mitä hyötyä on aromaattisten aineiden suitsuttamisesta emättimeen? Liittyykö nenäverenvuoto kuukautisiin? Entä mitä saadaan selville, kun kastellaan ohranjyvä naisen virtsalla?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Naisen ruumiin historia. Kirja kertoo, millaisia käsityksiä naiseudesta on ollut vallalla antiikin ajoista nykypäivään. Kirjassa esitellään esimerkiksi, mitä hippokraattisen ajan lääkärit ajattelivat kohdun merkityksestä naisen terveydelle tai miten 1800-luvulla suhtauduttiin hysteriapotilaisiin. Lääketieteen historian kartoitus puolestaan selittää, miten jotkut edelleenkin olemassa olevat käsitykset naisesta ja naiseudesta ovat syntyneet. Kirja paljastaa, miten lääketiedettä ja biologiaa käytetään perustelemaan kulttuurisia ja sosiaalisia näkemyksiä sukupuolesta ja seksuaalisuudesta.

Maamme naisten kannalta erityisen kiinnostavaa on, että kirjassa on tutkittu muun muassa Carl Daniel von Haartmanin (1792–1877) julkaisemattomia luentomuistiinpanoja ja Suomen ensimmäisen gynekologian oppituolin haltijan Otto Engströmin (1853–1919) kirjakokoelmaa, joka kattaa lähes 500 vuotta lääketieteen, filosofian ja kulttuurin historiaa ja lääketieteen julkaisuja.

Lääketieteen ja kirurgian tohtori, tietokirjailija Ervo Vesterinen on gynekologisen onkologian dosentti ja kansainvälisesti arvostettu syöpätutkija. Vesterinen on toiminut HYKS:n naistenklinikan syöpäpoliklinikan ja Helsingin yliopiston gynekologisen syöpätutkimuksen vastaavana lääkärinä, WHO:n tutkijana Yhdysvalloissa, Yhdysvaltain Terveysviraston (NIH) asiantuntijana ja vierailevana professorina muun muassa Tokion Keioyliopistossa. Hän on hoitanut useita alansa kansainvälisiä luottamustehtäviä. Ervo Vesterinen on kirjoittanut palkittuja teoksia lääketieteen, kulttuurihistorian ja taiteen alalta.

Artikkeleita ei löytynyt.
Vesterinen, Ervo

Ervo Vesterinen on lääketieteen ja kirurgian tohtori sekä tietokirjailija. Hän  on gynekologisen onkologian dosentti ja kansainvälisesti arvostettu syöpätutkija. Vesterinen on toiminut HYKS:n naistenklinikan syöpäpoliklinikan ja Helsingin yliopiston gynekologisen syöpätutkimuksen vastaavana lääkärinä, WHO:n tutkijana Yhdysvalloissa, Yhdysvaltain Terveysviraston (NIH) asiantuntijana ja vierailevana professorina muun muassa Tokion Keio yliopistossa. Hän on hoitanut useita alansa kansainvälisiä luottamustehtäviä. Ervo Vesterinen on kirjoittanut palkittuja teoksia lääketieteen, kulttuurihistorian ja taiteen alalta.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Naisen ruumiin historia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *