Ale!

Brunila Mikael, Ranta Kukka & Viren Eetu 

Muutaman töhryn tähden

norm. 17.00 
Innon hinta: 5.00 

Jokaisessa kirjassa uniikkikansi! Virkamiespropagandaa, tappouhkauksia ja luunmurtumia. Räväyttävä pamfletti Helsingin kaupungin katutaiteen vastaisen nollatoleranssipolitiikan vaikutuksista kaupunkilaisiin ja kaupunkitilaan.

Tilattavissa

ISBN: 9789522640895

Kirjoittaja: Brunila Mikael, Ranta Kukka & Viren Eetu 

Julkaisuajankohta: 10 / 2011

Sivumäärä: 196

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Jokaisessa kirjassa uniikkikansi!

Virkamiespropagandaa, tappouhkauksia ja luunmurtumia. Räväyttävä pamfletti Helsingin kaupungin katutaiteen vastaisen nollatoleranssipolitiikan vaikutuksista kaupunkilaisiin ja kaupunkitilaan.

Stop töhryille -projektin täyttäessä kymmenen vuotta syksyllä 2008 kaupunki ilmoitti lopettavansa töhryjen vastaisen kampanjan ja lopulta myös nollatoleranssin. Kuitenkin keskeiset ongelmat, kuten vartijaväkivaltaan perustuva kaupunkikontrolli ja ihmisten tuomitseminen velkavankeuteen ovat jääneet yhä ratkaisematta.

Graffitien vastaisen politiikan seurauksena ei ole vain katutaiteilijoihin kohdistuva väkivalta ja järjettömät tuomiot, vaan kaupunkitilan valvonnan kiristyminen ja samalla turvallisuusmarkkinoiden kasvaminen. Vuodesta 1998 lähtien Helsingin kaupungin projekti on kärjistänyt nuorten ja viranomaisten välisiä konflikteja samalla, kun kaupungin seinätilat on varattu suurten kaupallisten toimijoiden käyttöön.

Muutaman töhryn tähden -kirjan kotisivut

Muutaman töhryn tähden -kirjan sivut Facebookissa

Ranta , Kukka
Kukka Ranta on tutkiva toimittaja, tietokirjailija ja freelance-valokuvaaja. Ranta työskentelee tohtorikoulutettavana Helsingin yliopistolla ja on opiskellut visuaalista journalismia Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on julkaissut pitkiä reportaaseja mm. Suomen Kuvalehdessä, Imagessa ja Long Playssa. Ranta on kirjoittanut yhdessä Emma Karin kanssa Kalavale – tyhjenevä meri ja ihmiset sen rannalla (2012) tietokirjan, sekä Muutaman töhryn tähden (2011) yhdessä Mikael Brunilan ja Eetu Virenin kanssa. Lisäksi hän on kirjoittanut artikkelin ryöstökalastuksesta Sijoiltaan menneet – Kulutuksen häätämä elämä -teokseen (2012). Kalavale-kirja oli finalistina WWF:n Vuoden luontokirjaksi 2012 ja Kehitys ry palkitsi kirjoittajat merkittävästä kehityspoliittista johdonmukaisuutta edistävästä työstä Kelpoa kehitystä -palkinnolla. Lisäksi Rannan Kalavale-kirjaa pohjustanut kehitysmaatutkimuksen Lue lisää..
Viren , Eetu
Eetu Viren kirjoittaa Ylioppilasteatterin tietotoimisto - ja Uudet barbaarit -verkkojulkaisuihin ja toimii Vapaa liikkuvuus -verkostossa. Aikaisemmin Viren on ollut mukana EuroMayday- ja Vapaa Helsinki -verkostoissa sekä Megafoni-verkkolehdessä. Lue lisää..
Brunila , Mikael
Musiikkialan osuuskuntayrittäjä, vapaatoimittaja ja pätkätyöläinen Mikael Brunila opiskelee Helsingin yliopiston Politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksella. Brunila on osallistunut Vapaa Helsinki -verkoston toimintaan ja Helsingin 2000-luvun talonvaltauksiin. Lue lisää..

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Muutaman töhryn tähden”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *