Ale!

Maia Raitanen

Muurahainen lypsyllä – Suomen viehättävin ötökkäkirja

norm. 24.00 
Innon hinta: 14.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523510494

Kirjoittaja: Maia Raitanen

Julkaisuajankohta: 5 / 2019

Sivumäärä: 150

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle ,
Jaa tämä:

Ihmeelliset, korvaamattomat hyönteisemme. Niitä on kaikkialla ympärillämme – ja hyvä niin, sillä ilman pieniä ahertajiamme emme tulisi lainkaan toimeen. Hyönteisiä, tai tuttavallisemmin ötököitä, on nähtävissä lähes kaikkialla.

Muurahainen lypsyllä – Suomen viehättävin ötökkäkirja tutustuttaa koko perheen hyönteisten kiehtovaan maailmaan. Maia Raitasen hurmaava tyyli saa hyönteisiä pelkäävän lapsenkin kiinnostumaan perhosten kauneudesta, hämähäkkien seiteistä ja leppäkerttujen loruista. Kirjan sivuja ei malta olla kääntämättä, sillä teoksen upea kuvitus vie lukijan mennessään.

Lapsilla – kuten myös aikuisillakin – on monia kiehtovia kysymyksiä ötököistä. Millaista on koppakuoriaisen elämä? Mitä ötökät syövät vai syövätkö ne ollenkaan? Nukkuvatko leppäkertut? Kirjasta löytyy kiehtovia vastauksia koko perheelle jaettavaksi.

Taitavana pitkän linjan biologian kuvittajana tunnettu Maia Raitanen on kuvittanut oppikirjoja ja tietokirjoja vuodesta 1980. Raitasen lastenkirjat ovat riemastuttavia koko perheen tietokirjoja, joissa tutustutaan Suomen kaloihin, nisäkkäisiin ja lintuihin. Sano muikku! Suomen viehättävin kalakirja -teoksesta on otettu jo neljä painosta.

Artikkeleita ei löytynyt.
Raitanen, Maia

Taitavana pitkän linjan biologian kuvittajana tunnettu Maia Raitanen on kuvittanut oppikirjoja ja tietokirjoja vuodesta 1980. Hänen aikaisempi teoksensa Sano muikku! Suomen viehättävin kalakirja ilahdutti lukijoita vauvasta vaariin.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Muurahainen lypsyllä – Suomen viehättävin ötökkäkirja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Viehättävä ötökkäkirja on oiva opas hyönteisistä kiinnostuneille
koululaisille ja miksei vanhemmillekin. Pienessä kirjassa on hyönteisistä myös tunnistekuvat ja perustiedot.”
Etelä-Suomen Sanomat, 30.6.2019

”Kuvittaja Maia Raitasen kirja on virkistävän toisenlainen tietokirja. Kesäpusakan taskuun mahtuva opus esittelee 69 kotimaista hyönteistä tunnistekuvina. Höysteenä on faktatietoa kustakin lajista. Jokaisella aukeamalla kukkii myös huumori: ötökkämäisiä sutkauksia sarjakuvatyyliin kuvitettuna. Sarjakuvaruudut on tehty houkuttelemaan kirjan varsinaista kohderyhmää, lapsia, mutta niiden aforismit ja tarinat hauskuuttavat myös aikuisia – ainakin minua. Kirja houkuttelee liikkeelle luontoon. Se on oiva hankinta vaikkapa kesämökin kirjahyllyyn.”
Tiede, 12.6.2019

”Yhteiselle tutkimusmatkalle. Muurahainen lypsyllä on hauskasti kuvitettu tietokirja lapsille pihan ötököistä.”
Viherpiha, 19.6.2019

Maia Raitasen Muurahainen lypsyllä kertoo luonnon moninaisista ötököistä ja niiden elintavoista. Samalla kuvataan myös luonnon kiertokulkua: luonnossa ei ole loppua, ja yhden loppu on toisen alku. Nyhäsiivellä, viljakukolla ja keltanilkkahelosurrilla on kaikilla oma paikkansa ekosysteemissä.”
Kansan Uutiset, 8.6.2019