Ale!

Richard Rieser

Mustat lasit – Vammaisuus valkokankaalla ja televisiossa

norm. 26.00 
Innon hinta: 24.00 

Mustat lasit -kirja Kynnyksen verkkokaupassa. Miksi Disneyn animaatiossa Notre Damen kellonsoittaja Quasimodo ei saa vastarakkautta Esmeraldalta, toisin kuin Victor Hugon romaanissa? Miksi halvaantunut Jan on kykenemätön jatkamaan avioliittoaan elokuvassa Breaking the Waves? Miten Frida antaa hienon kuvan Frida Kahlosta taiteilijana, rakastettuna ja vammaisena?

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-039-0

Kirjoittaja: Richard Rieser

Julkaisuajankohta: 04 / 2011

Sivumäärä: 0

Suomentaja: Sanni Purhonen ja Idastiina Räsänen

Alkuperäinen nimi: Disabling Imagery? - A Teaching Guide to Disability and Moving Image Media (Disability Equality in Education c. DEE/BFI 2004)

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Osta Mustat lasit -kirja Kynnyksen verkkokaupasta

Miksi Disneyn animaatiossa Notre Damen kellonsoittaja Quasimodo ei saa vastarakkautta Esmeraldalta, toisin kuin Victor Hugon romaanissa? Miksi halvaantunut Jan on kykenemätön jatkamaan avioliittoaan elokuvassa Breaking the Waves? Miten Frida antaa hienon kuvan Frida Kahlosta taiteilijana, rakastettuna ja vammaisena?

Vammaiset henkilöhahmot ovat valtavirtaelokuvissa tavallisia, mutta niiden vammaiskuva on usein kaukana todellisuudesta. Mustat lasit rohkaisee kyseenalaistamaan kaavamaisia käsityksiä ja näkemään moniulotteisen ihmisen. Kirja tarjoaa elokuvantekijöille tapoja kuvata vammaiset henkilöhahmot realistisesti ja auttaa elokuvien katsojia tunnistamaan stereotyyppiset asenteet. Kirja sisältää esimerkkejä monista tunnetuista elokuvista ja tv-ohjelmista, ja siihen on lisätty suomalaista elokuvaa koskeva luku. Mustat lasit on käsikirja kaikille elokuvan ystäville ja mainio medialukutaidon opas kouluihin ja oppilaitoksiin.

Artikkeleita ei löytynyt.

Richard Rieser on World of Inclusionin toimitusjohtaja, konsultti ja opettaja. Hän on toiminut vammaisten yhdenvertaisuuden puolesta yli 20 vuotta.

World of Inclusion on lontoolainen yritys, joka tarjoaa yhdenvertaisuuskoulutusta ja konsulttipalveluja ja tuottaa yhdenvertaisuutta käsittelevää kirjallisuutta. World of Inclusion on luonut yli 160 vammaisohjaajan verkoston Englantiin ja kouluttanut viiden vuoden aikana yli 90 000 ihmistä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mustat lasit – Vammaisuus valkokankaalla ja televisiossa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *