Ale!

Mauri Paasilinna

Mustan nuolen miehet

10.00 14.90 

Normaali 32.00  10.00 
Pokkari 10.00 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) 14.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 9789523511149

Kirjoittaja: Mauri Paasilinna

Julkaisuajankohta: 8 / 2019

Sivumäärä: 280

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

Alikersantti Aro on huonolla tuulella. Hän on matkalla rintamalle, mutta hänen johtamansa sotilasyksikkö ei ole maineeltaan parhaasta päästä. Ryhmä on osa Mustan nuolen pataljoonaa, joka koostuu eturintamaan laitetuista, vankilasta värvätyistä murhamiehistä ja rintamakarkureista. Miehiä yhdistää hihamerkki, joka osoittaa heidän kuuluvan rangaistuspataljoonaan, jota muut vieroksuvat. Aron pohtiessa, kuinka hän selviytyy sodassa sellaisen rosvolauman kanssa, juna kulkee vääjäämättömästi kohti määränpäätään samalla kun sekä hänen että miesten tunnelmat synkkenevät.

Erillinen pataljoona 21 eli Musta nuoli saavutti legendaarisen maineen jatkosodan taisteluissa. Pääasiassa Sukevan ja Pelson vankiloista ja Köyliön turvasäiliöstä kootuille miehille oli luvattu armahdus, jos he lähtisivät sotimaan. Mauri Paasilinna kuvaa Mustan nuolen vaiheita alikersantti Aron johtaman ryhmän näkökulmasta. Teos tuo elävästi esiin miesten karut, kostonhimoiset, joskus  hirtehiset elämänkäänteet. Osa sotilaista karkaa rintamalta Neuvostoliiton puolelle, josta he palaavat Suomeen vakoojina tai jossa heidät tapetaan.

Artikkeleita ei löytynyt.
Paasilinna , Mauri

Mauri Paasilinna (s. 1947) on kirjoittanut kahdeksantoista teosta, muun muassa Kannakselta kotiin, Suomaalaiset ja Laki loppuu Repoaavan laitaan. Paasilinna on työskennellyt nuoruudessaan maa- ja metsätöissä ja kirjailija hänestä tuli vuosituhannen vaihteessa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mustan nuolen miehet”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *