Ari Turunen

Mulkerot – Patsaalle korotettujen suurmiesten elämäkertoja

(1 tuotearvio)

norm. 10.00 26.90 

Pokkari norm. 10.00 
Normaali norm. 26.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 9789523510531

Kirjoittaja: Ari Turunen

Julkaisuajankohta: 3 / 2019

Sivumäärä: 300

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

Tiesitkö, että Iivana Julma määräsi nykyiselle Punaiselle torille ison padan, jossa oli kiehuvaa vettä. Padassa hän keitti elävältä kaikki ne, joita piti vastustajinaan. Mitä enemmän yksittäinen ihminen on valloittanut, alistanut ja tappanut, sitä todennäköisemmin hänelle pystytetään patsas.

Oman maan suurmies ja sankari on yleensä naapureidensa pahin rikollinen. Eri maiden pääkaupungeissa on tyypillisesti iso patsas, jossa on kuvattu tiukkailmeinen mies hevosen selässä tuijottamassa horisonttiin. Usein hänellä on miekka kohotettuna tarkoin valittuun ilmansuuntaan.

Kaupunkien asukkaat ottavat nämä muistomerkit itsestäänselvyyksinä. Ne ovat tuttuja lapsuudesta ja koulujen oppikirjoista. Muistomerkkien henkilöt ovat sankareita, jotka ovat tuoneet maalleen kunniaa. Ari Turusen kirjassa kerrotaan toisenlainen tarina näiden henkilöiden saavutuksista. Turuselle merkkihenkilöt eivät ole sankareita vaan pahoja poikia, joita kaikkia yhdisti yksi sama piirre. Heidän kanssaan ei kannattanut olla eri mieltä. Kirjassa esiintyvät muun muassa Aleksanteri Suuri, Lenin, Vasco da Gama ja Martti Luther.

VTL Ari Turunen (s. 1966) on kirjoittanut useita suosittuja tietokirjoja, jotka käsittelevät ihmisten tapojen historiaa ja maailmankuvien muutoksia. Hänen suosittu tietokirjansa Ettekö te tiedä kuka minä olen? Ylimielisyyden historiaa on käännetty monille kielille.

Artikkeleita ei löytynyt.
Turunen , Ari

Valtiotieteen lisensiaatti Ari Turunen on kirjoittanut useita kirjoja ihmisten tapojen historiasta: Ulkokultaisen käytöksen kirja eli eurooppalaisten tapojen tarina,  Hyvän ja Pahan merkit eli taikauskoisten tapojen tarina, Humalan henki eli juomatapojen tarina, Ei onnistu! Jälkiviisasta vastustamisen historiaa, Tosi on! Valheen, vilpin ja vääristelyn historiaa ja Ettekö te tiedä kuka minä olen? Ylimielisyyden historiaa.  Ylimielisyyden historian saksankielisestä versiosta on otettu kolme painosta. Hän on tehnyt useita radio-ohjelmasarjoja historiasta ja tieteestä. Lisensiaatintyössään hän tutki eri kulttuurien maailmankuvia ja kulttuurien omalaatuisia käsityksiä toisistaan. Siitä syntyi myös kirja Maailman kuvat eli mitä kartat kertovat meistä ja muista.

Ari Turunen avaa talouskriisejä Docventuresissa

1 arvio tuotteelle Mulkerot – Patsaalle korotettujen suurmiesten elämäkertoja

  1. Otto. U

    Kevyttä raskasta lukemista. Miten sen nyt ottaa. Kirjassa monta lyhyehköä henkilötarinaa, jotka ovat hyvin kirjoitettu. Ja kyllä rupeaa suurmiesten romantisointi muuttumaan ajatuksissa. ”parhaat palat” tai parhaat lihapalat (symboloi raakuutta) samoissa kansissa. Hyvä kirja.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Historian suurmiehistä muistetaan yleensä vain hyvä. Ari Turunen kertoo tietokirjassaan, millaisiin karmeuksiin jalustoille nostetut kansallissankarit syyllistyivät.”
Helsingin Sanomat, 20.3.2019

”Tietokirjailija Ari Turunen on kirjoittanut muistomerkin saaneista historian suurmiehistä teoksen Mulkerot. Kirjassa esitellään patsaita, joiden esikuvat ovat ristiriitaisia hahmoja – joillekin sankareita, toisille pettureita.”
Yle, 24.9.2019

”Erittäin synkkä kokonaisuus referoi säälimättömien, väkivaltaan viehtyneiden miesten hirmutekoja hyvin.”
Keskisuomalainen, 10.7.2019

”Liikaa dopamiinia yläpäässä ja testosteronia alapäässä. Siitä syntyy tuhoisa yhdistelmä, varoittaa tietokirjailija Ari Turunen kirjassaan Mulkerot . Turunen muistuttaa teoksessaan, että toisen maailmansodan kauhut alkavat unohtua, ja huolestuttavaa kaipuuta vahvan ja populistisen miesjohtajan suuntaan kannattaa seurata kriittisesti. Matka vihaisesta puheesta ei ole tunnetusti pitkä yhteiskuntarauhaa järkyttävään väkivaltaan.”
Ilkka, 21.7.2019

Mulkerot on ajankohtainen muistutus ja rokote suurmiesmyyttejä vastaan. Näiden helppoheikkien ääni on aina kantanut kauas, ja tarjoukset ovat tulleet kalliiksi, meille kaikille.”
Suomenmaa, 7.6.2019

”Historia on täynnä mulkeroita, kusipäisiä hallitsijoita, jotka ovat vastuussa loputtomasta kärsimyksestä ja satojen miljoonien ihmisten kuolemista. Tampereella voi tutustua kahteen heistä: Draculan esikuvaan Vlad III:een ja vallankumousjohtaja V.I.Leniniin. Kirja-arvio: 4/5.”
Kulttuuritoimitus, 20.5.2019

Ari Turusen teesin mukaan mitä enemmän valloittaa, tappaa, ryöstää ja raiskaa, sitä varmemmin saa habituksensa patsaaseen. Martti Lutheriinkin kannattaa suhtautua varauksella. Niin kannattaa myös presidentti Andrew Jacksoniin, jonka kuva kuulemma koristaa Donald Trumpin virkahuonetta.”
Turun Sanomat, 6.10.2019

”Teos avaa näkökulmia siihen, kuinka toisen valtion sankari saattaakin olla naapurimaan suurin vihollinen ja alistaja.”
Etelä-Suomen Sanomat, 7.10.2019

”Monet suurmiehet olivat myös myötätunnottomia petoja. Näihin ristiriitaisiin elämäkertoihin on perehtynyt valtiotieteiden lisensiaatti Ari Turunen. Turunen on tietokirjailijana puhutteleva.”
Kaleva, 16.9.2019

”Pelolla hallitseminen, vihollisen raaka kohtelu tai oman dynastian vallan varmistaminen vallantavoittelijat tuhoamalla ovat nykyään kauhistelun kohteita. Puhutaan jopa rikosista ihmisyyttä vastaan. Aikanaan ne olivat tavallinen tapa toimia. Historiaa pitää tarkastella kutienkin aikakautena näkökulmasta, ei nykyisten moraalisääntöjen mukaan. Vihollisia raa’asti kohdellut sotapäällikkö saattaa olla omalle kansalleen juhlittu sankari.”
Parole, 3/2019

”Kirjan lyhyet elämäkerrat on kirjoitettu vaudikkaasti ja tosiasioissa pitäytyen. Kirjan laaja lähdeluettelo osoittaa tekijän perehtyneen hyvin asiaan. Kannattaa tutustua.”
Koti-Lappi, 19.6.2019

”Lukusuositus sateisiksi kesäpäiviksi. Sisällöstä riittää kahvipöydässä keskusteltavaa. Tutustukaa myös Turusen aiempaan tuotantoon.”
Tiia Koskimies (umami.fi), 2.6.2019

”Suuri sankari kotimaassaan, hirvittävä tyranni jossain muualla. Verinen menneisyys ja oma nimetty patsas. Pääsyvaatimukset ovat kovat, mutta niin vain moni hallitsija eri puolilta maailmaa ja eri aikakausilta onnistuu kriteerit täyttämään. Suuruudenhullujen hallitsijoiden häikäilemättömästä anatomiasta kertoo tietokirja ’Mulkerot’. Kirjailija Ari Turunen Puheen Aamussa kello 9 jälkeen.”
Puheen Aamun haastattelu alkaa kohdasta 2:04:55. Kuuntele haastattelu täältä.

”Kirja tiivistää mulkeroiden yhteiset piirteet, kuten uskon omaan erehtymättömyyteen ja siihen, että valta-asema on itsensä Jumalan määräämä. Jako hyviin ja pahoihin sekä pahojen tuhoaminen oikeutetaan tällä.”
Yliopisto / 7 / 2019

”Tietokirjailija Ari Turunen kirjoitti teoksen mulkeroista. Mulkerot ovat hirmuhallitsijoita, pahan ruumiillistumia, joille kaikille on pystytetty patsas. Historia todistaa vääjäämättä, että ihminen on ihmiselle julmempi kuin susi. Mikä on mulkeroiden moraali? Entäs mikä ja missä on meidän? Me ne patsaat pystytimme!”
Valkeakosken Sanomat, 10.5.2019

”Kun kirjailija Ari Turunen luettelee ihmiskunnan historian karmeimpia vallan väärin käyttäjiä teoksessaan Mulkerot – patsaalle korotettujen suurmiesten elämänkertoja , hän tekee sen pilke silmäkulmassa.”
Verkkouutiset, 12.5.2019

”IHME SANKAREITA: Yksi heitätti kiehuvaan pataan ihmiset, joista ei pitänyt. Toinen raiskasi sukulaisineen kymmeniätuhansia naisia. Kolmas lupasi karanneen orjan ruoskijalle 10 dollaria sadasta ruoskaniskusta. Heitä ja muita tämän tietokirjan esittelemiä mulkeroita yhdistää se, että historiankirjoissa heitä kutsutaan suurmiehiksi.”
Tarja Hirvasnoro (Kodin Kuvalehti), 25.4.2019

”Tälle ällistyttävälle kirjalle soisi Tieto-Finlandian.”
Aamulehti, 18.4.2019

Turunen kopauttaa sädekehät alas sekä paljastaa, millaisista materiaaleista patsaiden uljaat ratsukot todellisuudessa on valettu.”
Keski-Uusimaa, 10.4.2019

”Mulkerot on aika vahva todistus siitä, että ihminen ei ole luomakunnan kruunu vaan sen häiriötekijä.”
Kansan Uutiset, 22.4.2019

”Ari Turusen tuore teos Mulkerot kertoo karua tarinaa siitä, että valloitussodissa ja valtapeleissä humanismilla enempää kuin ihmisrakkaalla filantropiallakaan ei ole ollut pahemmin käyttöä rikollisten puuhien lomassa.”
Kansan Uutiset, 22.6.2019

”Nykypäivänä tietokirjoja ja erityisesti historiaa osataan kirjoittaa mielenkiintoisesti ja vähemmän puuduttavalla tavalla kuin ne 80-luvun Grimbergin historianopukset. Esimerkkinä hyvästä historiakirjasta luin Ari Turusen kirjoittaman Mulkerot – Patsaalle korotettujen suurmiesten elämäkertoja.
Esa Pesonen – Elämänehtoja -blogi, 6.4.2019