Ale!

Jelena Tšižova

Muistista piirretty kaupunki

norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523511385

Kirjoittaja: Jelena Tšižova

Julkaisuajankohta: 8 / 2020

Sivumäärä: 380

Suomentaja: Kirsti Era

Alkuperäinen nimi: Gorod, ­napisannyi po pamjati

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Muistista piirretty kaupunki on eloisasti soljuva romaani ja muistelmateos, jossa Pietari näyttäytyy lähes myyttisenä muistin tyyssijana. Jelena Tšižova kokoaa pala palalta sukunsa mieleenpainuvan tarinan, niin kuin hänen isomummonsa, mummonsa ja äitinsä ovat sen kertoneet.

Kreivin sisäkkö, tekstiilitehtaan omistajatar, muurarimestari, ompelijatar, sotilas, posliinitehtaan yli-insinööri, puoliksi juutalainen tyttö, nuori dissidentti… Tšižovan suku on kulkenut vaiheikkaan tien talonpojista työläisiksi ja lopulta sivistyneistöksi. Neljä sukupolvea kantaa muistoa pietarilaisten ja leningradilaisten elämästä 1900-luvun myllerryksissä. Tšižova kertoo koskettavasti käännekohdista, joissa todellisuus on näyttänyt kaupunkilaisille toiset kasvonsa: vallankumouksesta ja sisällissodasta, 1930-luvun vainoista, Leningradin piirityksestä, sodanjälkeisestä kurjuudesta ja neuvostojärjestelmän murenemisesta.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

”Rakas ja mystinen Pietari. Jelena Tšižovan kirja on kunnianosoitus kaupungille ja sen kerrontaperinteelle. Mitään ei kaunistella, ja polyfoninen, bahtinlainen tai dostojevskiläinen moniäänisyys tunkee eri sukupolvien kertomuksiin. Virallinen historiankirjoitus päätyy romukoppaan tai vähintään satiirisen vinon huumorin katveeseen. Tyyli on jäljittelemättömän vivahteikasta, tunteikasta pietarilaistekstiä. Tsizova liikkuu kautta koko romaanin pienten arkisten ihmisten arvokkaalla asialla – sortumatta katkeruuteen, liioitteluun tai pessimismiin.”
Karjalainen, 29.9.2020

”Tässäpä oikein elegantti muistelmateos, jossa käydään läpi henkilökohtaista historiaa, sukuhistoriaa ja Pietarin kaupungin historiaa neljän sukupolven ajalta. Kaiken kaikkiaan Muistista piirretty kaupunki on kiehtova teos ja mitä läheisempi suhde lukijalla Pietariin tai Leningradiin on, sitä enemmän kirjasta varmasti saa irti.”
Kirjavinkit.fi, 20.8.2020

”Kuolema on muistittomuutta, kirjoittaa Jelena Tšižova teoksessaan Muistista piirretty kaupunki. Pietari neljän sukupolven kertomuksena. Hän on kerännyt muistin siruja pikkutytöstä alkaen ja koonnut teokseensa valtavan kollaasin oman sukunsa historiaa geneettisenä selkärankana Pietari, rämeiselle suolle pystytetty kaupunki.  Hän piirtää teoksessa kaupunkia sen sekä oman sukunsa historian kautta. Hän ja hänen sukunsa kasvoivat neljässä polvessa kiinni kaupunkiin. Kaupunki on oleellinen osa omaa eksistenssiä.”
Annelin kirjoissa, 8.10.2020

Tšižova , Jelena

Venäläinen Jelena Tšižova (s. 1957) päätti ryhtyä kirjailijaksi pelastuttuaan palavalta risteilyalukselta. Aiemmin hän työskenteli niin talousasiantuntijana, opettajana kuin yrittäjänäkin. Hän on sittemmin kirjoittanut omistautuneesti ja saanut työstään tunnustusta: kolme hänen viidestä romaanistaan on ollut venäläisen Booker-palkinnon ehdokkaina.

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Muistista piirretty kaupunki”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *