Ale!

Jelena Tšižova

Muistista piirretty kaupunki

norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523511385

Kirjoittaja: Jelena Tšižova

Julkaisuajankohta: 8 / 2020

Sivumäärä: 380

Suomentaja: Kirsti Era

Alkuperäinen nimi: Gorod, ­napisannyi po pamjati

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Muistista piirretty kaupunki on eloisasti soljuva romaani ja muistelmateos, jossa Pietari näyttäytyy lähes myyttisenä muistin tyyssijana. Jelena Tšižova kokoaa pala palalta sukunsa mieleenpainuvan tarinan, niin kuin hänen isomummonsa, mummonsa ja äitinsä ovat sen kertoneet.

Kreivin sisäkkö, tekstiilitehtaan omistajatar, muurarimestari, ompelijatar, sotilas, posliinitehtaan yli-insinööri, puoliksi juutalainen tyttö, nuori dissidentti… Tšižovan suku on kulkenut vaiheikkaan tien talonpojista työläisiksi ja lopulta sivistyneistöksi. Neljä sukupolvea kantaa muistoa pietarilaisten ja leningradilaisten elämästä 1900-luvun myllerryksissä. Tšižova kertoo koskettavasti käännekohdista, joissa todellisuus on näyttänyt kaupunkilaisille toiset kasvonsa: vallankumouksesta ja sisällissodasta, 1930-luvun vainoista, Leningradin piirityksestä, sodanjälkeisestä kurjuudesta ja neuvostojärjestelmän murenemisesta.

Artikkeleita ei löytynyt.
Tšižova , Jelena

Venäläinen Jelena Tšižova (s. 1957) päätti ryhtyä kirjailijaksi pelastuttuaan palavalta risteilyalukselta. Aiemmin hän työskenteli niin talousasiantuntijana, opettajana kuin yrittäjänäkin. Hän on sittemmin kirjoittanut omistautuneesti ja saanut työstään tunnustusta: kolme hänen viidestä romaanistaan on ollut venäläisen Booker-palkinnon ehdokkaina.

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Muistista piirretty kaupunki”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.