Risto Isomäki

Miten Suomi pysäyttää ilmaston­muutoksen

(1 tuotearvio)

16.90 21.90 

Normaali 27.00  21.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) 18.90  16.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 9789523511187

Kirjoittaja: Risto Isomäki

Julkaisuajankohta: 8 / 2019

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto 2020 Risto Isomäelle! Palkitsemisperustelut voi lukea täältä.

Miten Suomi voi auttaa koko maailmaa vähentämään päästöjään ja tulla kansainväliseksi sankariksi? Risto Isomäki käy läpi kymmeniä suomalaisten yhtiöiden, tutkimuslaitosten ja kansalaisjärjestöjen jo käynnissä olevia hankkeita, joista monilla voi olla maailmanlaajuista merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Hankkeita yhdistää se, että niitä voi tukea hyväksymättä, että ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on totta. Riittää kun uskoo, että suuri osa maailman ihmisistä pitää ongelmaa totena ja että kansainväliset ilmastosopimusneuvottelut ovat oikeasti olemassa. Lisäksi Isomäki tuo esiin useita kiinnostavia mahdollisuuksia, joihin suomalaiset eivät ole vielä tarttuneet, mutta jotka voisivat pienentää sekä Suomen että muiden maiden hiilipäästöjä ja samalla parantaa Suomen omaa työllisyyttä.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

”Isomäki on ilmiömäisen paneutuva asianiilo ja innostuja. Hän esittelee uudessa kirjassaan tekoja ja tekniikoita, joilla Suomi voisi kutistaa merkittävästi koko maailman hiilidioksidipäästöjä. Ja ottaa samalla massit kotiin.”
Helsingin Sanomat, 13.6.2019

”Lukekaa Risto Isomäen tuore kirja Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen. Jo kirjan esipuhe on oivaltavampi kuin muu kotimainen ilmastonmuutoskeskustelu yhteensä. Kirja esittelee innostavan liudan innovaatioita ja tekniikoita siitä, miten Suomesta voi tulla ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun johtava maa.
Aamulehti, 15.7.2019

”Tietokirjailija ja tiedetoimittaja Risto Isomäki luo onneksi toivoa tulevaan, sillä meillä pahiksilla riittää yhä keinoja suunnan kääntämiseksi. Hänen tuoreimman ja ehkä merkittävimmän kirjansa Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen (Into) pääotsikot hahmottavat suuntaa: Kohti ilmastoystävällisempiä vaatekuituja, Sähköautot tulevat, Ruuantuotannon uudet tuulet, Aurinkotalouden aika, Hiiltä metsiin ja puihin jne.”
Kulttuuritoimitus, 18.12.2019

”Tulevaisuudessa hallitusten, kaupunkien ja asunnonomistajien on kuumissa maissa jopa pakko ryhtyä maalaamaan rakennuksia valkoisiksi, halusivat he sitä tai eivät”, sanoo tietokirjailija Risto Isomäki. Hän on perehtynyt kirjoissaan muun muassa ilmastonmuutokseen ja heijastuvuuteen maapallon viilentäjänä. Valkoisista pinnoista hyötyisivät Isomäen mukaan etenkin suurkaupunkialueet, jotka kärsivät niin sanotusta lämpösaarekeilmiöstä. Kaupunkialueen lämpötila nousee korkeammaksi kuin ympäristönsä, sillä rakennukset ja asfalttitiet sitovat itseensä paljon lämpöä.”
Helsingin Sanomat, 2.11.2020

”Kirja ravistelee ja patistelee lukijaansa havahtumaan niin ilmastonmuutoksen uhkiin kuin uusien ilmastoystävällisempien teknologioiden tarjoamiin mahdollisuuksiin.”
Kirjavinkit, 5.7.2019

”Risto Isomäen Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen on ajankohtainen, asiantunteva ja hauskakin tietokirja siitä, miksi Suomen ei kannata työntää päätä pensaaseen ilmastokriisissä ja väittää, ettei näin pienen maan toimilla ole vaikutusta mihinkään.”
Apu, 14.6.2019

”Synkistelyn keskellä tekee todella hyvää lukea tiedetoimittaja Risto Isomäen Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen, jonka näkökulma on tyystin toinen. Isomäki näkee uhan, mutta surkuttelun sijaan hän esittelee lukuisia potentiaalisia keinoja, joilla ilmastonmuutoksen eri kohtia voidaan ratkaista. Isomäki kirjoittaa värikkäästi ja innostuneesti.”
Suomen Kuvalehti, 7.12.2019

”Tieto ja toivo ovat parhaita lääkkeitä varsinkin nuorison ilmastoahdistukseen. Tästä kirjasta ei todellakaan puutu kumpaakaan, ja toivottavasti ne tarttuvat meistä moneen. Tämä opus kävisi vaikka tenttikirjaksi.”
Turun Sanomat, 17.6.2019

”Kirjailija Risto Isomäki on kehitellyt kirjavia keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Viljelijöitä hän kehottaa ottamaan tosissaan eläinten hyvinvointi­liikkeen ja kasvissyönnin voimistumisen maailmalla.”
Maaseudun Tulevaisuus, 24.11.2019

”Ratkaisukeskeinen kirja esittelee kymmeniä käynnissä olevia hankkeita, joilla voi olla maailmanlaajuista merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Isomäki ei jämähdä paikalleen, vaan osaa muokata näkemyksiään aina uuden tiedon valossa.”
Iltalehti, 20.6.2020

”’Pieni määrä aurinkopaneeleja ostaneita ihmisiä käynnisti vallankumouksen, joka muuttaa koko maailmaa”, kirjoittaa Risto Isomäki kolumnissaan.'” Pirkka-lehden kolumnin löydät täältä.

”Uusin tiedekirja tästä aiheesta pyrkii vastaamaan
kunnianhimoista otsikkoaan esittelemällä projekteja ja mahdollisuuksia, joista Suomessa parhaillaan
tehdään tuotekehitystä tai perustutkimusta tai joista
yrityksillämme ja yliopistoillamme on jo merkittäviä tuloksia ja tietotaitoa.”
Mensalainen 4/2019

”Kokoaan isompi ilmastoratkaisija. Risto Isomäki on omimmillaan monimutkaisten ja osin sattumanvaraistenkin vuorovaikutusten selittäjänä. Kirjan perusviesti on se, että Suomella on paljon mahdollisuuksia kokoaan suuremmaksi ongelmien ratkaisijaksi. Isomäki tuulettaa raikkaasti ympäristökeskustelun ummehtuneisuutta ja vaatii muiden kunnioittamista ja virheistä oppimista.”
Kanava 20.9.2019

Risto Isomäki on toiveikas. Olemme selvinneet sodista ja katovuosista, joten miksi emme selviäisi ilmaston muuttumisesta – mutta vastatoimet pitää aloittaa heti. Isomäki valaa meihin toiveikkuutta: näillä keinoilla voimme vielä pelastaa paljon. Mitään ei ole vielä hävitty.”
Seura 19.9.2019

”Isomäen kirja on lastattu teknologialla ja numeroilla, mutta kuiva se ei ole. Sen soisi päätyvän myös päättäjien hyppymisiin, sillä ilman valtion tukea moni suomalainen innovaatio valuu ulkomaille”
Kuntalehti 5.3.2020

”Esimerkiksi Risto Isomäki kirjoittaa uudessa kirjassaan siitä, miten Suomi voisi pysäyttää ilmastonmuutoksen ajattelutapojen muutoksen ja uuden teknologian avulla. Isomäki on päätelmissään kieltämättä radikaali, mutta ehkä sittenkin onnistumme?”
ESS, 25.9.2019

Risto Isomäen Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen osoittautui koukuttavaksi ja jos ei aivan rauhoittavaksi niin ainakin toivoa herättäväksi kirjaksi. Tässä teoksessa Isomäki lähestyy ilmastonmuutosta edistäviä ongelmia ratkaisukeskeisesti. Moniin ongelmakohtiin on Isomäen näkemyksen mukaan jo olemassa tai ainakin hyvää vauhtia kehitteillä teknologiaa ja suhteellisen helposti hyödynnettävää tietoa. Paljon on tehtävissä, eikä vielä ole aivan liian myöhäistä.”
Kirjojen keskellä -kirjablogi, 9.8.2019

Risto Isomäen Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen on hyvin tärkeä ja silmiä avaava kirja koko maapallon ilmastonsuojelussa. Yksityiskohtaisin esimerkein kirjoittaja kertoo erilaisista mahdollisuuksista, joita meillä vielä on käytettävissä. Työt pitää vain aloittaa heti.”
Koti-Lappi, 15.8.2019

Risto Isomäki pohtii teoksessaan Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen, miten juupas-eipäs-väittely ilmastonmuutoksesta muuttuisi keskusteluksi, joka voisi nostaa Suomen ilmastonmuutoksen torjunnan supervallaksi.”
Itä-Häme, 31.10.2019

Risto Isomäki tarkastelee uudessa kirjassaan, miten Suomi voisi olla ratkaisevassa asemassa maapalloa koettelevan ilmastonmuutoksen torjunnassa.”
Töölöläinen, Nro 4

Isomäki , Risto

Risto Isomäki (s. 1961) on laaja-alainen ja arvostettu kirjailija, kolumnisti ja ympäristöaktivisti. Hän on julkaissut yli 20 romaania ja tietokirjaa. Sarasvatin hiekkaa (Tammi 2005) oli Finlandia-ehdokas ja voitti Tähtivaeltaja- ja Kiitos kirjasta -palkinnot. Romaanista tehty sarjakuva voitti Sarjakuva-Finlandian. Isomäen kirjoja on käännetty lähes 20 kielelle, ja hänelle on myönnetty myös European Science Fiction Associationin palkinto. Vuonna 2020 Risto Isomäelle myönnettiin Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto. Palkitsemisperustelut voi lukea täältä.

Risto Isomäki is a science fiction and science writer and an environmental activist. Isomäki has written four novels and eight non-fiction books about climate change, including two about trees and global warming. His books have been published in fourteen South Asian and European languages.

1 arvio tuotteelle Miten Suomi pysäyttää ilmaston­muutoksen

  1. Juho Härme

    Vahva lukusuositus. Pitäisi olla pakollista luettavaa kaikille päättäjille ja päättäjiin vaikuttamaan pyrkiville.

    Antaa uskoa siihen että keinoja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi löytyy, eivätkä ne tarkoita, että meidän pitäisi radikaalisti tinkiä elintasostamme. Mutta haastaa myös lukijansa pohtimaan keinojen vaikutuksia kokonaisuutena, eikä vain toistelemaan osatotuuksia. Ja ennen kaikkea – tarvittaessa on myös osattava muuttaa mielipidettään, jos uusi tieto osoittaa aiemman uskotun vääräksi.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *