Ale!

Risto Isomäki

Mitä koronapandemian jälkeen (e-kirja)

14.90 24.90 

E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
Normaali norm. 27.00 
Innon hinta: 24.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 9789523514195-

Kirjoittaja: Risto Isomäki

Julkaisuajankohta: /

Sivumäärä:

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

Mitä koronapandemian jälkeen – Miten koronavirusšokki auttaa meitä nitistämään lääkkeille vastustuskykyiset superbakteerit (ja monta muuta ongelmaa)

Kirja on saatavana ainoastaan e- ja äänikirjana. Äänikirja on saatavilla kaikista tunnetuista e- ja äänikirjapalveluista.

Painettu (ja päivitetty) kirja ilmestyy 3/2021!

Antaako koronapandemia meille mahdollisuuden ratkaista suurimmat haasteemme? Onko ihmiskunnan mahdollista kääntää valtava katastrofi voitokseen?

Antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit uhkaavat tehdä syöpähoidoista ja leikkauksista mahdottomia. YK:n pääsihteerin raportin mukaan myös suuri osa lapsista voi pian jälleen kuolla bakteerien aiheuttamiin sairauksiin ennen viidettä syntymäpäiväänsä. Koronaviruspandemian opetukset ja uudet menettelytapamme voisivat kuitenkin yhdessä auttaa meidät tilanteeseen, jossa antibioottien teho ei enää laske, vaan alkaa jälleen kasvaa.

Yhteiskunnan väliaikaisen pysähtymisen aiheuttama järkytys ja sen antama miettimisaika voi auttaa meitä myös ilmastokaaoksen torjumisessa. Pandemian jälkeinen elvytys voi saada valtiot ottamaan käyttöön kansalaispalkan ja Euroopan keskuspankin toimimaan niin kuin se olisi oikea keskuspankki.

Isomäki pohtii kirjassa myös mahdollisuutta muovata koronaviruksia miedompaan ja vähemmän vaaralliseen suuntaan. Ihminen muokkasi vuosien 1918-20 suurta influenssapandemiaa tappavammaksi, sitä itse ymmärtämättään. Vuoden 2009 sikainfluenssan aikana toimittiin päinvastaisella tavalla, ja siitä jalostui ehkä kaikkien aikojen miedoin influenssapandemia.

Risto Isomäki on tieto- ja tieteiskirjailija ja ympäristöaktivisti, joka on ollut neljänkymmenen vuoden ajan mukana tarttuvien tautien torjuntaan globaalissa etelässä liittyvissä hankkeissa. Isomäki on viime ajat keskittynyt erityisesti ilmansaasteiden vähentämiseen, mutta hän osallistui aiemmin viidentoista vuoden ajan maapallon edellisen todella suuren pandemian eli HIV/AIDS:in torjuntaan.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

”Kun uusi virus on pandemiavaiheessa, sen tappavuus usein kasvaa. Kun väestössä ei ole uudelle taudinaiheuttajalle vastustuskykyä, sen on helpompi levitä, vaikka uusia isäntiä ei tulisi montaa ulottuville.

Kun suurin osa on jo sairastanut ja muuttunut vastustuskykyisiksi, tartunnalle alttiita on enää harvassa. Silloin tartuttajien täytyy kulkea laajemmin ihmisten joukossa, jotta taudinaiheuttaja löytäisi uuden isännän. Niinpä lievempiä oireita aiheuttavat kannat leviävät paremmin. Niiden vallatessa alaa tautikin lientyy.

Ihmistoimet vaikuttavat siis viruksen leviämismahdollisuuksiin ja sitä kautta evoluution valintapaineeseen.

Tietokirjailija Risto Isomäki ehdottaa uudessa kirjassaan Mitä koronapandemian jälkeen, että tätä keinoa tietoisesti käytettäisiin viruksen kesyttämiseen. Kun kontakteja rajoitetaan ja pysymme kaukana toisistamme, virus ei hevin löydä uutta isäntää ja sen kesymmät muodot kenties yleistyvät.”
Helsingin Sanomat, 26.6.2020 (tilaajille)

”Kirjoitusprosessin aikana Isomäki huomasi, että vaikka viruksista ja niiden leviämisestä puhutaan paljon, on niiden yksi tärkeä ominaisuus jäänyt vähemmälle huomiolle.”
YLE, 15.5.2020

”Jo kirjan aiempi laitos osoitti, että virukset ja niiden leviäminen ovat vahvasti yhteydessä Isomäen vakioaiheisiin, globalisaatioon sekä kehitysmaihin.”
Iltalehti, 17.1.2021

”Koronaviruksesta voi olla se hyöty, että myös näiden, ehkä vielä sitäkin vaarallisempien virusten torjumiseen suhtaudutaan jatkossa aiempaa vakavammin.”
Risto Isomäki Aarre-lehden kolumnissa 29.4.2020

Risto Isomäki vieraili Ylen Ykkösaamussa kertomassa uutuuskirjastaan Mitä koronapandemian jälkeen. Juttu alkaa 48:n minuutin kohdalla. Jutun löydät täältä.

Risto Isomäen tuore teos Mitä koronapandemian jälkeen käsittelee juuri sitä, mitä koko maailma pohtii juuri nyt. Kirjassa pohditaan, miten maailma voisi käyttää pandemiaa hyväkseen erilaisten ongelmien ratkaisussa ja mitä pandemian jälkeen voidaan tehdä.”
Ylen aamu, 25.5.2020

”Isomäki kirjoittaa yksityiskohtaisesti virusten ja epidemioiden synnystä.”
Kulttuuritoimitus.fi, 10.6.2020

”Optimistina Isomäki näkee koronakriisissä mahdollisuuden suureen käänteeseen. Kun globalisaatio kaksinkertaisti ihmiskunnan kasvihuonekaasupäästöt ja kiihdytti ilmastokriisiä, niin kannattaako entiseen palaamista edes tavoitella?”
Kansan Uutiset, 19.6.2020

Risto Isomäen tänään julkaistu kirja kertoo, että paljon pahempaakin voi olla edessä. Tai sitten tästä alkaa käänne kohti parempaa. Kriisin perimmäisiin syihin menevä kansantajuinen kokonaisesitys on puuttunut. Nyt se on saatavilla.”
Kansan Uutiset, 15.5.2020

”Kirjassaan Mitä koronapandemian jälkeen Risto Isomäki selvittää kansantajuisesti ja ymmärrettävästi, mistä on kysymys ja mitä kenties on odotettavissa. Hän esittää, että tästä kaikesta maailma voi myös oppia jotain ja uudenlainen käyttäytyminen voi luoda uusia mahdollisuuksia Suomellekin. Teos on silmiäavaava, auttaa tilanteen tiedostamisessa ja painottaa ihmiskunnan toimintatapojen muuttamisen tärkeyttä.
Kirja vieköön!, 26.5.2020

Isomäki , Risto

Risto Isomäki (s. 1961) on laaja-alainen ja arvostettu kirjailija, kolumnisti ja ympäristöaktivisti. Hän on julkaissut yli 20 romaania ja tietokirjaa. Sarasvatin hiekkaa (Tammi 2005) oli Finlandia-ehdokas ja voitti Tähtivaeltaja- ja Kiitos kirjasta -palkinnot. Romaanista tehty sarjakuva voitti Sarjakuva-Finlandian. Isomäen kirjoja on käännetty lähes 20 kielelle, ja hänelle on myönnetty myös European Science Fiction Associationin palkinto. Vuonna 2020 Risto Isomäelle myönnettiin Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto. Palkitsemisperustelut voi lukea täältä.

Risto Isomäki is a science fiction and science writer and an environmental activist. Isomäki has written four novels and eight non-fiction books about climate change, including two about trees and global warming. His books have been published in fourteen South Asian and European languages.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mitä koronapandemian jälkeen (e-kirja)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *