Ale!

Antti Vihinen

Minä ja Mozart

5.00 9.90 

Wolfgang Amadé Mozart on yksi kulttuurihistorian suurista neroista. Miten pienestä salzburgilaisesta Wolfgangista kasvoi kaikkien tuntema Mozart, jumalainen Amadeus? Minä ja Mozart on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu Mozartin elämäkerta, rock-asenteella.

Normaali norm. 30.00 
Innon hinta: 5.00 
Pokkari norm. 15.00 
Innon hinta: 9.90 
ISBN: 978-952-264-280-6

Kirjoittaja: Antti Vihinen

Julkaisuajankohta: 09 / 2014

Sivumäärä: 496

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Wolfgang Amadé Mozart on yksi kulttuurihistorian suurista neroista. Hän kuuluu siihen taiteen raskaaseen sarjaan, johon hänen lisäkseen pääsevät ehkä Michelangelo, Shakespeare, da Vinci ja Beethoven. Miten pienestä salzburgilaisesta Wolfgangista kasvoi kaikkien tuntema Mozart, jumalainen Amadeus? Tätä nimeä hän ei milloinkaan käyttänyt itsestään – sen ovat hänelle antaneet jälkipolvet.

Amadeus on yksi maailman arvokkaimmista brändeistä: sen arvoksi on mitattu 5 miljardia euroa. Se on enemmän kuin Picasson, Warholin, van Goghin ja Paul McCartneyn brändien arvo on yhteensä. Elinaikanaan Mozart kuitenkin taiteili vippailemalla rahaa ystäviltään…

Kirjailija Antti Vihinen on siekailemattoman röyhkeä, hän yhdistää kirjassa asiantuntevan Mozartin elämäkerran oman elämänsä musiikillisten ja ei-musiikillisten seikkailujen kanssa. Yhdistelmä on riemastuttava. Myös Mozartin legendaarisista kirjeistä on tehty uudet käännökset, jotka valottavat säveltäjän kiehtovaa elämäntarinaa raikkaalla tavalla.

Mozartista on kirjoitettu paljon, mutta tuskin koskaan yhtä värikkäästi, hauskasti ja persoonallisesti kuin nyt. Kirja on ensimmäinen suomalaisen kirjoittajan tekemä Mozart-elämäkerta täällä Sibelius-monomaanikkojen tundralla. Kirjoittajan henkilökohtainen rakkaus Mozartin musiikkiin leimaa tekstiä, mutta persoonalliset teosanalyysit avaavat samalla laajoja ja yllättäviä näkymiä koko Euroopan kulttuurihistoriaan. Esimerkiksi Don Giovannia lähestytään Lasse Virenin Münchenin kympin juoksun kautta, Figaron häitä Ranskan suuren vallankumouksen alkusoittona, Cosi fan tuttea suomalaisen vappujuhlinnan kaikuna.

”Kielellisesti Minä ja Mozart on helposti lähestyttävä ja täydellisen epäakateeminen, mutta suuresti säveltäjän osaamista kuitenkin kunnioittava.” Henry Lunabba, Imperiumi.net, 7.1.2016

Artikkeleita ei löytynyt.
Vihinen , Antti

Antti Vihinen (s. 1961) on monipuolinen kulttuurivaikuttaja. Hänen tiensä tamperelaisesta bändibussista kulttuuriteorian professoriksi Saksaan on uskomaton seikkailu. Vihinen on työskennellyt suomalaisen kulttuuriviennin tehtävissä Berliinissä ja Sibeliustalon johtajana Lahdessa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Minä ja Mozart”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *