Ale!

Tuija Sorjanen & Annina Vainio 

Millenniaalit – Uuden vuosituhannen tekijät

norm. 29.00 
Innon hinta: 26.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523510715

Kirjoittaja: Tuija Sorjanen & Annina Vainio 

Julkaisuajankohta: 1 / 2020

Sivumäärä: 220

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , ,
Jaa tämä:

Miten toteuttaa unelmansa maailmassa, jonka ainoa varma asia on jatkuva epävarmuus? Tervetuloa millenniaalien, 1980–1990-luvuilla syntyneiden nuorten aikuisten maailmaan.

Edellisten sukupolvien turvallinen elämäntapa on muuttunut millenniaalien maailmassa säännöstä poikkeukseksi. Lyhytikäiset parisuhteet, työn epävarmuus ja huoli tulevasta ovat nuorille aikuisille uusi normaali. Millaista maailmaa tuo sukupolvi haluaa ja voi rakentaa?

Millenniaalit-kirja tarjoaa kiehtovan katsauksen siihen yhteiskuntaan ja tulevaisuuteen, jossa nuoret aikuiset elävät. Teos perustuu tavallisten millenniaalien haastatteluihin sekä Koneen Säätiön rahoittamaan Tampereen yliopiston Jako kahteen? -projektin tutkimustyöhön. Haastateltavina on myös joukko millenniaalisukupolven vahvimpia ääniä. Muun muassa koreografi, Sonya Lindfors, palkittu runoilija Susinukke Kosola, demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi ja trap-artisti Wille Hyvönen

Kirjoittajat Tuija Sorjanen ja Annina Vainio ovat 1980-luvun lopussa syntyneitä journalisteja ja tietokirjailijoita, joita teoksen teemat koskettavat omakohtaisesti. He ovat kumpikin olleet Tieto-Finlandia-ehdokkaina Marimekko-kirjallaan ja mukana kirjoittamassa Wahlroosin elämäkertaa.

Sorjanen, Tuija
Tuija Sorjanen on toimittaja, joka on kirjoittanut yhdessä Sanna Raita-ahon kanssa kirjan Toisen kanssa. He huomasivat, että lähipiirissä monella tuntuu olevan kokemusta mutkikkaista ihmissuhdedraamoista. He päättivät ottaa selvää, mistä kolmiodraamoissa on kyse ja miksi niin moni joutuu jossakin vaiheessa elämäänsä osalliseksi sellaiseen. Sorjanen oli mukana tutkivien toimittajien ryhmässä, joka kirjoitti teoksen Wahlroos – Epävirallinen elämäkerta. Lisäksi hän oli yksi Finlandia-ehdokkaana olleen Marimekko – Suuria kuvioita -kirjan tekijöistä. Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Millenniaalit – Uuden vuosituhannen tekijät”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Emme saa koskaan töitä, ainakaan vakituisia sellaisia. Kuulin tämän lauseen useasti yliopiston käytävillä, kun aloin opiskella journalistiikkaa 2010-luvun alussa. Kymmenen vuotta myöhemmin voi jo sanoa, että pahimmat pelot eivät toteutuneet. Tämänkin päivän kolmikymppisistä enemmistö on saanut töitä. Ja suuri osa työpaikoista on edelleen vakituisia kokopäivätöitä. Silti 2010-luku jätti sukupolveemme jälkensä. Niitä puivat Tuija Sorjanen ja Annina Vainio tuoreessa kirjassaan MillenniaalitUuden vuosituhannen tekijät. Kirjan mukaan 1980- ja 1990-luvulla syntyneitä ikäluokkia kalvaa työelämässä epävarmuus ja huoli tulevasta.”
Helsingin Sanomat, 30.1.2020

”Millenniaalien maailma on jatkuvaa murrosta ja epävarmuutta. Kirja avaa kipuilun taustoja monipuolisesti.”
Talouselämä, 20.3.2020

”Salolaislähtöinen toimittaja Annina Vainio on perehtynyt 25–34-vuotiaiden sukupolveen yhdessä toimittaja Tuija Sorjasen kanssa. Tietokirja Millenniaalit – Uuden vuosituhannen tekijät perustuu millenniaalien haastatteluihin, tilastotietoihin ja Koneen Säätiön rahoittamaan Tampereen yliopiston Jako Kahteen? -hankkeen tutkimustyöhön.
’– Aihe kiinnostaa meitä kirjoittajia omakohtaisesti, sillä olemme itsekin millenniaaleja. Käsittelemme kirjassa muun muassa ilmastonmuutosta, työelämän epävarmuutta ja nuorten aikuisten uupumista, sukupolvien välistä oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvokysymyksiä, Vainio kertoo.'”
Salon Seudun Sanomat, 18.1.2020