Ale!

Aura Koivisto

Mies ja merilehmä – Luonnontutkija Georg Stellerin kohtalokas tutkimusmatka

(2 tuotearviota)

14.90 26.90 

Normaali norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 9789523511545

Kirjoittaja: Aura Koivisto

Julkaisuajankohta: 8 / 2019

Sivumäärä: 350

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

Intohimoinen saksalainen tiedemies Georg Steller purjehti 1740-luvulla Alaskaan legendaarisen Vitus Beringin retkikunnan jäsenenä. Matkalla hän löysi lukuisia uusia eläin- ja kasvilajeja, muun muassa stellerinmerilehmän, jota kukaan muu tutkija ei koskaan nähnyt: laji kuoli sukupuuttoon vain 27 vuotta myöhemmin. Yksi luuranko on säilynyt meillä Suomessa, Helsingin Luonnontieteellisessä museossa.

Bering ja Steller haaksirikkoutuivat Beringin saarelle, jonne Bering kuoli, kuten moni muukin miehistön jäsen. Steller selvisi hengissä suuresta seikkailustaan ja ehti tutkia vielä Kamtšatkaa ja Siperiaa, kunnes menehtyi kotimatkalla Venäjällä vain 37-vuotiaana.

Mies ja merilehmä -kirja kertoo Stellerin huikean tarinan, mutta samalla siinä pohditaan myös entisajan luonnontutkijoiden maailmaa ja maailmankuvaa. Millainen oli heidän suhteensa luontoon, vallan­pitäjiin tai uskontoon – ja miten se on aikojen saatossa muuttunut?

Artikkeleita ei löytynyt.
Koivisto , Aura

Aura Koivisto vietti lapsuutensa Korkeasaaren eläintarhassa ja viihtyy edelleen muiden lajien seurassa. Hän kirjoittaa luontoaiheisia lehtijuttuja ja on julkaissut sekä lapsille että aikuisille suunnattua tieto- ja kaunokirjallisuutta, yhteensä parikymmentä kirjaa. 

2 arviota tuotteelle Mies ja merilehmä – Luonnontutkija Georg Stellerin kohtalokas tutkimusmatka

  1. Markku Vermasvuori

    Mielenkiintoinen tihenevä tarina Stelleristä. Vaikea lopettaa lukeminen välillä. Hyvä katsaus 1700 lv. maailmaan. Huolellista työtä.

  2. Jukka Muhonen

    Yhtäältä mielenkiintoinen kulttuurihistoriallinen dokumentti ja huikean jännittävä seikkailuketomus, toisaalta palava puheenvuoro luonnon monimuotoisuuden suojelun puolesta. Kieli on kaunista ja soljuvaa. Vahva suositus seikkailujen ja luonnon ystäville.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *