Käkönen Mira ja Venesmäki Elina (toim.) 

Metsän jäljillä – kertomuksia Etelästä ja Pohjolasta

norm. 23.00 

Teollinen vai pyhä metsä? Metsän jäljillä -kirja tuo yhteen Suomen ja Etelän keskusteluja metsästä. Puheenvuorot käsittelevät metsää tilana, kotina, tehometsätalouden tyyssijana sekä luonnonsuojelun kohteena.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-99988-2-1

Kirjoittaja: Käkönen Mira ja Venesmäki Elina (toim.) 

Julkaisuajankohta: / 2009

Sivumäärä: 190

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Minkä hintainen on Niyamgirivuoren jumala? Onko Heinolassa Suomen ainoa täysimittainen puu?

Metsän jäljillä -kirja vie keskelle sademetsää ja suomalaista hakkuuaukeaa. Paljon kiistelty tehometsätalous on ollut Suomessa maan tapa jo pitkään. Eikä vain Suomessa. Ympäri maailmaa teolliset puuplantaasit syrjäyttävät metsiä, ja Suomen rooli tehometsämallin levittäjänä Etelässä on suuri. Teollisuus ja jopa luonnonsuojelualueet ajavat metsäyhteisöjä ahtaalle. Moni metsästä riippuvainen yhteisö joutuu lähtemään. Entinen koti saa ympärilleen aseistetut vartijat.

Mitä on metsä? Ja kuka sen saa määritellä?
Miten vaikutamme metsään ja miten se vaikuttaa meihin?

Etelän kymmenkunnasta kirjoituksesta puheenvuoron saavat muun muassa indonesialainen tutkija Bob Purba, adivasiaktivistit Pushpa Toppo ja Suryamani Bhagat, hunajankerääjä J. P. Raju sekä uruguaylaiset naisaktivistit Raquel Núñez ja Elizabeth Díaz. Suomalaisista muun muassa Risto Isomäki luo uusia suuntaviivoja tulevaisuuden metsänhoitoon, poromies Outi Jääskö pohtii Lapin metsiä, keräilijä Ossi Kakko kertoo kokeilustaan ravita itseään nykymetsän antimista, teologi Pauliina Kainulainen valottaa luontomyönteistä länsimaista ajattelua ja filosofi Tere Vadén pohtii metsän myyttisten ja tieteellis-taloudellisten merkitysten yhteyksiä. Kirjan kuvista vastaavat Sanni Seppo ja useat muut valokuvaajat.

Vihreä sivistysliitto arvioi kirjan Vuoden visio -palkinnon arvoiseksi
vuonna 2009. Kirjan on kustantanut Siemenpuu-säätiö ja tuottanut Into Kustannus.

Elina Venesmäki on helsinkiläinen vapaa toimittaja, joka on keskittynyt ympäristöaiheisiin. Hän kirjoittaa muun muassa ilmastonmuutoksesta, luonnon monimuotoisuudesta, kiertotaloudesta ja metsästä. Lue lisää..
Mira Käkönen on opiskellut sosiologiaa ja kehitysmaatutkimusta. Hän on työskennellyt Vesi ja kehitys -tutkimusryhmän jäsenenä Mekongilla sekä vieraillut muun muassa adivasien kylissä ja metsissä Intiassa. Hän on yksi kirjojen Metsän jäljillä ja Kenen ilmasto? toimittajista ja osallistunut Tehtaan varjossa -kirjan suomentamiseen. Mira on Siemenpuu-säätiön puheenjohtaja. Lue lisää..

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Metsän jäljillä – kertomuksia Etelästä ja Pohjolasta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *