Ale!

Ignacio Ramonet

Mediaräjähdys – Journalismi hajonneen viestinnän aikakaudella

norm. 24.00 
Innon hinta: 5.00 

Kirja luotaa lehdistön tilaa tapaus tapaukselta, hetkellä jolloin digitaalinen vallankumous ja sosiaalisten verkostojen kehitys uhkaavat räjäyttää koko perinteisen tiedonvälityksen järjestelmän palasiksi.

Loppuunmyyty

ISBN: 9789522641656

Kirjoittaja: Ignacio Ramonet

Julkaisuajankohta: 12 / 2012

Sivumäärä: 180

Suomentaja: Hermanni Yli-Tepsa

Alkuperäinen nimi: L’explosio’n du journalisme

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

Verkottuneessa yhteiskunnassa jokaisen kunnon kansalaisen haasteena on ryhtyä ’toimittajaksi’. Verkkojulkaisemisen kanavat, kuten blogit, Twitter ja Facebook, ovat tuoneet tarjolle aivan uudenlaisia kommunikaation mahdollisuuksia. Jotkut ovat valmiita jopa siirtymään ’journalismiin ilman toimittajia’ à la WikiLeaks turvatakseen vapaan ja riippumattoman informaation.

Lehdistö on hallinnut tiedonvälitystä viimeisen puolentoista vuosisadan ajan. Nyt journalismilla on vaikeuksia. Kiire ja markkinat pakottavat informaation muuttamaan muotoaan hyvin nopeasti. Samalla manipulaation ja ylilyöntien vaara moninkertaistuu. Suositut tyylilajit, kuten reportaasi tai tutkiva journalismi, ovat käyneet liian kalliiksi ja uhkaavat hävitä kokonaan. Uudelle systeemille ei ole vielä löydetty talou­dellisesti elinkelpoista mallia. Verkkoympäristöön räätälöidyt uudet viestinnän välineet haastavat yhä suurempia perinteisiä medioita. Selviääkö lehdistö?

Ranskalaisen Le Monde diplomatique -lehden entisen päätoimittajan kriittinen teos luotaa lehdistön tilaa tapaus tapaukselta, hetkellä jolloin digitaalinen vallankumous ja sosiaalisten verkostojen kehitys uhkaavat räjäyttää koko perinteisen tiedonvälityksen järjestelmän palasiksi.

Artikkeleita ei löytynyt.
Ignacio Ramonet

Ignacio Ramonet on toimittaja, semiotiikan ja kulttuurihistorian tohtori. Nykyisin hän on ranskalaisen Mémoire des luttes -yhdistyksen johtaja. Hän on myös ATTAC-järjestön perustaja ja yksi Maailman sosiaalifoorumin (WSF) perustajia. Ramonet on kirjoittanut lukuisia teoksia mediasta, maailmanpolitiikasta ja -taloudesta.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mediaräjähdys – Journalismi hajonneen viestinnän aikakaudella”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *