Ale!

Katri Merikallio

Me muutimme maailmaa – Tarja Halosen jalanjäljillä

norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523513662

Kirjoittaja: Katri Merikallio

Julkaisuajankohta: 10 / 2020

Sivumäärä: 290

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Suomi on unelmien maa, ajattelee suuri osa maailmasta. Kuitenkin vain sata vuotta sitten tämä oli yksi Euroopan köyhimmistä kolkista.

Tarja Halonen, maan ensimmäinen naispresidentti, uskoo että Suomen menestyksen takana on vahva kansalaisyhteiskunta. Täällä taval­liset ihmiset ovat osallistuneet, ottaneet kantaa ja rakentaneet yhdessä silloinkin, kun ajat ovat olleet erityisen vaikeita.

”Jos jokin on väärin, pitää tehdä työtä, että asiat muuttuvat parem­maksi”, opetti Tarja Halosen äiti tyttärelleen. Äiti oli maksanut kovan hinnan kansalaissodasta, tytär otti oikeudenmukaisuuden johtotähdekseen. Tarja Halonen on monen muun suomalaisen tavoin käyttänyt tuhansia tunteja elämästään puolustaessaan vapaaehtoisesti seksuaali­vähemmistöjen ja romanien oikeuksia, turvallista vanhuutta, vankien ihmisarvoa, rauhaa sekä naisten ja tyttöjen oikeuksia. Solidaarisuus on toisinaan ulottunut hyvinkin kauas Suomesta. Joskus työstä on tullut kiitosta, usein ei.

Presidenttikautensa jälkeen Tarja Halonen on jatkanut samaa työtä YK:n ja eri kansainvälisten järjestöjen parissa. Maailmaa ravisuttavat kriisit ovat vain vahvistaneet Tarja Halosen uskoa siihen, että rat­kaisu löytyy kestävästä kehityksestä ja tasa-­arvosta. Kirjassa Halonen kertoo, miten siihen päästään.

Katri Merikallio on vapaa toimittaja ja tieto­kirjailija, joka työskenteli pitkään Suomen Kuvalehdessä. Aiemmin Merikallio on kirjoit­tanut kirjat Miten Rauha tehdään – Ahtisaari ja Aceh ja yhdessä Tapani Ruokasen kanssa Martti Ahtisaaren tarinan, Matkalla.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Me muutimme maailmaa – Tarja Halosen jalanjäljillä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.