Ale!

Miriam Attias & Jonna Kangasoja (toim.)

Me ja ne – Välineitä vastakkainasettelujen aikaan

norm. 27.00 
Innon hinta: 21.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523512795

Kirjoittaja: Miriam Attias & Jonna Kangasoja (toim.)

Julkaisuajankohta: 1 / 2020

Sivumäärä: 270

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

Yhteiskunnallinen keskustelu on viime vuosina kärjistynyt Suomessa, kuten muuallakin. Rakentavan keskustelun puuttuminen heikentää yhteistyön mahdollisuuksia ja uhkaa yhteiskuntarauhaa. Suomi tunnetaan kansainvälisen rauhanvälityksen asiantuntijana, mutta sisäisen turvallisuuden edistäminen konfliktinratkaisun tai sovittelun keinoin ei ole vielä saanut riittävästi sijaa julkisessa keskustelussa. Kirja esittelee polarisaation ja konfliktien tutkimusta sekä käytännön esimerkkejä, joiden avulla tietoa voi soveltaa tämän hetken suomalaisen yhteiskunnan ongelmien ratkomiseen. Ääneen pääsevät kokeneet sovittelun ammattilaiset ja tutkijat. 

Kirjan kymmenen kirjoittajaa kertovat eri näkökulmista miten yhteiskuntaan vääjäämättä kuuluvien konfliktien kanssa voidaan toimia rakentavasti. Kirja antaa eväitä polarisaation ja konfliktien käsittelyyn poliitikoille, virkamiehille, opettajille, poliiseille ja päätoimittajille, mutta myös meistä jokaiselle internetin keskusteluja seuraaville. Kirja on tehty Koneen Säätiön tuella. 

KM, YTM Miriam Attias on sovittelija, joka on erikoistunut yhteisöjen, naapurustojen ja organisaatioiden sisäisten konfliktien käsittelyyn ja ratkaisuun. TkT Jonna Kangasoja on tutkija ja sovittelija, joka on erikoistunut monenvälisten julkisten kiistojen käsittelyyn ja ratkaisuun. 

Miriam Attias vieraili Takakansi-podcastissa. Kuuntele tästä.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Me ja ne – Välineitä vastakkainasettelujen aikaan”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Moni kokee somekeskustelujen kärjistyvän liian usein huutamiseksi ja eri mieltä olevien pilkkaamiseksi. Miten vastakkainasettelujen kärjistymistä voi estää? Miriam Attias on toimittanut yhdessä tutkija Jonna Kangasojan kanssa juuri ilmestyneen artikkelikokoelman Me ja ne – Välineitä vastakkainasettelujen aikaan. Kirjassa sovittelun asiantuntijat esittelevät keinoja, joilla kärjistyneitä vastakkainasetteluja voidaan purkaa.”
Helsingin Sanomat / Nyt, 3.2.2020

”Politiikan on sanottu olevan yhteisten asioiden hoitamista. Mutta kenen yhteisten asioiden? Teoksen kirjoittajista Pasi Saukkonen määrittelee tästä lähtökohdasta politiikan toisin: politiikka onkin erilaisuuden organisointia. Asioiden järjestämistä sellaisella tavalla, että yhteiselo on mahdollista yhteiskunnan jäsenten ja ryhmien erilaisuudesta huolimatta.”
Eduskunta.fi, 18.2.2020

”Kirja pyrkii tarjoamaan välineitä nykyiseen vastakkainasettelujen aikakauteen, jossa jyrkkenevät mielipiteet ja kuplautuminen ovat jokapäiväisiä ilmiöitä.”
Suomenmaa, 6.3.2020

Kirjan tavoitteena on koota yhteen teoriaa ja käytäntöjä, joilla voi vastata yhteiskunnan haasteisiin, kuten polarisoitumiseen, kuplautumiseen, vihaan ja kärjistyneeseen keskusteluilmapiiriin.

”Moni suomalainen tuntee pelkoa ja vihaa, koska ei tunne toista ihmistä. Oululaislähtöinen Miriam Attias, 40, on päässyt kunnolla tutustumaan ihmisten väliseen vihanpitoon työssään sovittelijana. Nyt myös Attiaksen ja Jonna Kangasojan toimittama kirja Me ja neVälineitä vastakkainasettelujen aikaan on ilmestynyt. Teoksessa pureudutaan polarisaatioon eli ihmisten ajatusrakenteisiin, jotka muodostuvat mielikuvituksen tuotteena ja perustuvat mustavalkoiselle me ja ne -ajattelumallille.”
Kaleva, 18.2.2020

Suomenkin yhteiskunta polarisoituu – miksi sillanrakentajat mokaavat? Miten vastakkainasettelujen äitymistä konflikteiksi voidaan yhteiskunnassa estää? Haastattelussa väestösuhteisiin erikoistunut sovittelija Miriam Attias ja tutkija, sovittelija Jonna Kangasoja, jotka ovat kirjoittaneet kirjaan Me ja ne – Välineitä vastakkainasettelujen aikaan.
Politiikkaradio, 17.2.2020

”Kirjassa avataan polarisaation ja konfliktin dynamiikkaa. Konfliktit ovat bensaa polarisaatiolle ja lähtevät aina liikkeelle pienestä. Sen takia niiden selvittäminen mahdollismman varhain niiden kesken, ketä ne koskevat, eli juuri se, mitä rikos- ja riita-asioiden sovittelussa tehdään, on yhteiskunnallisesti merkittävää.”
Sovittelu.fi

Marko Juntusen artikkeli Kuinka maailma tuli lähiöön julkaistiin teoksessa Me ja ne – Välineitä vastakkainasettelujen aikaan. Voit lukea sen täältä (HS:n tilaajille).

Voiko monikulttuurillisuuspuhe tuottaa vääriä stereotypioita? Milloin suvaitsevaisuuden kohde muuttuu suvaitsevaiston eksoottiseksi maskotiksi? Kannattaako rasistin kanssa keskustella?Ruben Stillerin studiossa puhuttiin suvaitsevaisuuden ongelmista ja rasistin kohtaamisesta. Vieraina Miriam Attias, Marie Makweri ja huumorilla rasismia vastaan taisteleva stand up – koomikko Ali Jahangiri. Haastattelun löydät täältä:
Väärin suvaittu?