Ale!

Ari Turunen

Maailman kuvat – eli mitä kartat kertovat meistä ja muista

14.90 

Jokainen kulttuuri pitää itseään maailmannapana. Näin on ajateltu muinaisesta Babyloniasta Kiinaan ja nykyajan Eurooppaan.  Kartanpiirtäjän tulkinta maailmasta ei ole koskaan neutraalia, vaan se heijastaa kunkin kulttuurin omaa käsitystä itsestään. Ari Turunen esittelee näyttävästi maailmankarttoja eri kulttuureista ja eri aikakausilta. Samalla lukija pääsee näkemään, missä on milloinkin ollut maailman napa ja miten kartanpiirtäjä on suhtautunut oman maailmansa reuna-alueisiin.

Normaali norm. 32.00 
Innon hinta: 14.90 
PDF norm. 16.90 
Innon hinta: 14.90 
ISBN: 978-952-264-247-9

Kirjoittaja: Ari Turunen

Julkaisuajankohta: 06 / 2013

Sivumäärä: 200

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Karttoihin uskotaan kuin jumalalliseen Totuuteen. Kartanpiirtäjän tulkinta maailmasta ei kuitenkaan ole koskaan neutraali, vaan se heijastaa kulttuurin omaa käsitystä itsestään, sen arvoja ja poliittisia päämääriä. Kartat ovatkin eri aikakausien maailmankuvien peilejä.

Ari Turunen esittelee näyttävästi maailmankarttoja eri kulttuureista ja eri aikakausilta. Samalla lukija pääsee näkemään, missä on milloinkin maailman napa ja miten kartanpiirtäjä on suhtautunut oman maailmansa reuna-alueisiin.

E-kirja on opettajien opetusmateriaaliksi tehty päivitetty versio.

Artikkeleita ei löytynyt.
Turunen , Ari

Valtiotieteen lisensiaatti Ari Turunen on kirjoittanut useita kirjoja ihmisten tapojen historiasta: Ulkokultaisen käytöksen kirja eli eurooppalaisten tapojen tarina,  Hyvän ja Pahan merkit eli taikauskoisten tapojen tarina, Humalan henki eli juomatapojen tarina, Ei onnistu! Jälkiviisasta vastustamisen historiaa, Tosi on! Valheen, vilpin ja vääristelyn historiaa ja Ettekö te tiedä kuka minä olen? Ylimielisyyden historiaa.  Ylimielisyyden historian saksankielisestä versiosta on otettu kolme painosta. Hän on tehnyt useita radio-ohjelmasarjoja historiasta ja tieteestä. Lisensiaatintyössään hän tutki eri kulttuurien maailmankuvia ja kulttuurien omalaatuisia käsityksiä toisistaan. Siitä syntyi myös kirja Maailman kuvat eli mitä kartat kertovat meistä ja muista.

Ari Turunen avaa talouskriisejä Docventuresissa

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Maailman kuvat – eli mitä kartat kertovat meistä ja muista”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Kuvamateriaaliltaan Turusen kirja on näkemistäni kaikkein valaisevin. Se kuka onkaan tehnyt oivalluksen siitä, että kartasta nostetaan yksityiskohtia esiin on tehnyt lukijalle palveluksen. Nyt erilaiset kartat babylonialaisesta maailmankartasta (600-luku eaa.) näkypäivään asti tulevat toisella tavalla eläviksi. Turunen on mainio kuvailemaan karttojen sisältämiä sen hetkisiä käsityksiä maailmasta ja lähes kaikesta muustakin.” Petri Pietiläinen, Kirjakuski 9.6. 2015

”Maailman kuvat on kiinnostava tietokirja. Tämän jälkeen suhtaudun kartastoihin aivan toisin. Suosittelen! ” Hannu Sinisalo, Kirjavinkit 23.7.2013

Tietokirjailija: Oikeaa maailmankarttaa ei ole olemassakaan. Helsingin Sanomat 16.10. 2013

Erilainen maailmankartta – Näin australialainen näkee maailman. Studio55.fi 27.11.2013

Totuuksia ja valheita. Mandatum Life 4.11.2015

”Kuvittelemme, että kartat tulevat luotettavimmiksi.” Savon Sanomat 27.7. 2015

Etelä-Suomen Sanomat 27.7.2015

Kansan Uutiset 1.4.2014

Valhe nimeltä kartta. Kansan Uutiset 1.12.2013