Ale!

Himanen Markus & Könönen Jukka 

Maahanmuuttopoliittinen sanasto

norm. 17.00 
Innon hinta: 5.00 

50 sanaa rajoista ja niiden ylittämisestä. Kirja tarjoaa välineitä pelon ja hallinnan teemojen ympärillä käydyn maahanmuuttokeskustelun umpikujien purkamiseksi.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-01-0518-1

Kirjoittaja: Himanen Markus & Könönen Jukka 

Julkaisuajankohta: 09 / 2010

Sivumäärä: 0

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

50 sanaa rajoista ja niiden ylittämisestä.

Mikä erottaa monikulttuurisuuspuheen ja uusrasismin, vai erottaako mikään? Mitä kotoutuminen oikeastaan tarkoittaa? Mikä on ulkomaalaisten säilöönottokeskus? Missä Euroopan rajat sijaitsevat nykyään ja mikä niiden merkitys on?

Kirja tarjoaa välineitä pelon ja hallinnan teemojen ympärillä käydyn maahanmuuttokeskustelun umpikujien purkamiseksi. Maahanmuuttopolitiikan käsitteet eivät selkene lukemalla lakeja ja asiakirjoja, vaan tarkastelemalla sitä, mitä rajoilla tapahtuu. Jokainen sana kertoo palan tarinaa maailmasta, jota hallitaan asettamalla, siirtämällä ja luomalla rajoja.

Maahanmuuttopoliittisen sanaston 50 pienoisesseetä kumpuavat kansainvälisten työmarkkinoiden, liikkumisen ja sen hallinnan ristiriidoista ja vastakkainasetteluista. Sanasto kattaa viralliset termit alaikäisistä turvapaikanhakijoista työperusteiseen maahanmuuttoon, tärkeimmät instituutiot Maahanmuuttovirastosta UNHCR:ään, EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexista digitaalisiin rajavalvontajärjestelmiin, ja peruskysymykset kansalaisuudesta vapaaseen liikkumiseen.

Kirjan pohjana on Voima-lehdessä 2007-2010 ilmestynyt kirjoitussarja ”Maahanmuuttopoliittinen sanasto”.

Ilmestyy syyskuussa.

Markus Himanen on vapaa tutkija, joka on perehtynyt siirtolaiskysymyksiin ja erityisesti EU:n maahanmuuttopolitiikkaan. Hän on opiskellut yhteiskuntatieteitä Helsingin yliopistossa. Viime vuosina hän on osallistunut eri yhteiskunnallisten liikkeiden toimintaan ja on aktiivi siirtolaisten oikeuksia ajavassa Vapaa liikkuuvuus -verkostossa. Lue lisää..
Jukka Könönen valmistelee väitöskirjaa Suomen maahanmuuttopolitiikasta Itä-Suomen yliopistossa. Hän toimii aktiivisesti siirtolaisten oikeuksia ajavassa Vapaa liikkuuvuus -verkostossa. Lue lisää..

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Maahanmuuttopoliittinen sanasto”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *